PGO Nieuwsbrief 2020 - 17 april

De vlag wappert nu ook in Oostvoorne

INTERNET DIENSTEN BELUISTEREN OF BEKIJKEN
Te volgen via kerkomroep.nl (vul in bij vind uw kerk: oostvoorne)
Of kijk op de homepage van onze site: www.kerkoostvoorne.nl

Informatie voor de thuis luisteraar of kijker:
Sinds kort zijn de diensten ook te bekijken.
Het aantal mensen dat de dienst direct kan volgen via beeld is helaas beperkt en dat komt door de capaciteit van Kerkomroep.nl. Probeer ca. een kwartier voor aanvang van de dienst kerkomroep.nl op te starten en vul bij Vind uw gemeente Oostvoorne in. Staat de dienst er van die dag nog niet bij wacht dan even en druk regelmatig op F5. Klik op dienst bekijken of beluisteren. Lukt het niet bij het begin van de dienst het beeld te starten probeer dan de dienst te beluisteren of bekijk de dienst op een later tijdstip.

DIENSTEN

Zondag 19 april - aanvang 9:30 uur – Internetdienst
Voorganger is ds. Piet Schelling uit Monster
Organist: Jolanda Zwoferink m.m.v. deel cantorij Elly Bakker, tevens blokfluit.

Woensdag 22 april
Kerkklokken luiden: 19:00 - 19:15 uur
Avondgebed ds. Marijke van Selm: aanvang 19:15 uur - Internetdienst

Zondag 26 april - aanvang 9:30 uur - Internetdienst
Voorganger is ds. Marijke van Selm
M.m.v. combo Eljakim (deel van het combo ivm aantal personen) met o.a. Danny en Ingrid Langbroek

KERKOPENSTELLING
Elke woensdag van 12 tot 16 uur en op zaterdag van 12 tot 15 uur
De kerk is open om mensen de kans te geven een kaarsje aan te steken, te bidden en om even stil te zijn.

DE COLLECTE voor zondag 19 april is bestemd voor Stichting Diaconaal Havenproject Rotterdam.
De Stichting Diaconaal Havenproject Rotterdam is opgericht om het zeemanswelzijnswerk in de Rotterdamse haven met een diaconale visie inhoud te geven.
Het is de Missie van de Stichting Diaconaal Havenproject Rotterdam om als volgelingen van Christus aandacht te besteden aan de diaconale taak van de Protestantse Kerk van Nederland ten behoeve van het welzijn van zeevarenden, afkomstig uit alle werelddelen, die de Rotterdamse haven aandoen.
De Stichting oefent haar taken uit als partner van de Nederlandse Zeemanscentrale (NZC). De Stichting doet haar werk in overleg met de provinciale diaconale organen van de PKN, zowel landelijk als specifiek in Zuid-Holland.
Graag vragen wij u ook een bijdrage voor de diaconie en de kerk.
U kunt uw bijdragen overmaken naar banknummer NL 92 RABO 0350 2655 93 t.n.v.  Diaconie Protestantse Gemeente Oostvoorne o.v.v. Zondag 19 april 2020.

OVERIG NIEUWS / MEDEDELINGEN
Nu ds. Marijke even een weekje rust heeft een blog van Annemarie Roding

Verhalen uit het verpleeghuis

Annemarie schrijft als inleiding op haar blogs:
Als predikant-geestelijk verzorger werkt ik al jaren met veel plezier in twee verpleeghuizen.
De contacten met onze bewoners en het samenwerken met betrokken zorgmedewerkers maken iedere werkdag weer bijzonder!
Helaas zijn de deuren van ons verpleeghuis vanwege de Corona-uitbraak dichtgegaan voor bezoekers.
Om u en jou een klein beetje te laten meekijken met wat er achter die deuren gebeurt, schrijf ik in de komende tijd dit blog.

Annemarie Roding, predikant-geestelijk verzorger

Met toestemming van Annemarie om haar blogs te delen: klik HIER om naar de homepage met blogs te gaan

Bloemen
Waarschijnlijk heeft u dat al gemist op eerdere nieuwsbrieven, de diaconie heeft besloten vanwege het corona virus geen bloemen meer weg te brengen bij gemeenteleden op zondagmorgen.
Zodra dat weer mogelijk is, gaan de bloemendames/heren gemeenteleden weer blij maken met een bezoekje en bloemen.

Verjaardagsfonds
U had het misschien al gedacht en wellicht heeft u, als u recent jarig was, de bezoekdame gemist.
Maar helaas hebben we moeten besluiten, vanwege het coronavirus geen bezoeken af te leggen.

Koffieochtenden en weeksluitingen
Afgelast tot en met 28 april

Pastoraal gesprek (telefonisch)
Mensen die behoefte hebben aan een telefonisch gesprek met één van de leden van het pastorale team kunnen bellen (zie namen en tel.nrs. pastoraat in het kerkblad).

Hulp nodig?
Mensen die niemand kennen om medicijnen bij de apotheek op te halen of een dringende boodschap te halen kunnen een beroep doen op de diaconie:
E-mail:   diaconie@kerkoostvoorne.nl ......of bel met:
Janneke Eggink:         484664
Els van der Berg:        482304

Facebook - KerkOostvoorne

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Het kerkblad digitaal (april 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl