PGO Nieuwsbrief 2020 - 10 april

In verband met de maatregelen door de uitbraak van het Coronavirus zijn wij genoodzaakt de kerkdiensten aan te passen.
U kunt de diensten alleen via internet of via de kerktelefoon meevieren.

De kerkdiensten zijn direct te volgen via een video verbinding of later terug te kijken.
Hieronder staat een link naar kerkomroep.nl waar u vanaf nu dus ook een mogelijkheid ziet om de dienst via uw scherm (computer of tablet) te volgen. U kunt er ook voor kiezen de dienst alleen te beluisteren.

KLIK HIER om direct naar KERKOMROEP.NL te gaan (mocht Oostvoorne niet automatisch verschijnen vul dan Oostvoorne in bij VIND UW KERK)
De dienst verschijnt ca 15 minuten voor aanvang van de dienst op de site.

Bent u op kerkomroep.nl maar ziet u de dienst van 11 of 12 april (nog) niet staan dan is:
- of opname van de dienst nog niet gestart
- of het systeem is erg druk vanwege door een grote toeloop in NL.
Druk dan af en toe op F5 om de pagina te verversen mogelijk verschijnt de dienst na verloop van tijd dan wel

Zodra de dienst is afgelopen wordt de opname van de dienst opgeslagen en kunt u die in zijn geheel terugluisteren of terugkijken wanneer u dat wil.

DIENSTEN

De liturgie vind u meer details bij de informatie van de diensten op onze site: kerkoostvoorne.nl

Zaterdag 11 april (Stille Zaterdag) - aanvang 19:30 uur
Voorganger ds. Marijke van Selm, organist Ron van Halen

Zondag 12 april (Paasmorgen) - aanvang 9:30 uur
Voorganger ds. Marijke van Selm, m.m.v. Ron van Halen (orgel) en Elly Bakker

Woensdag 15 april
Kerkklokken luiden: 19:00 - 19:15 uur
Avondgebed ds. Helene Perfors en Jolanda Zwoferink: aanvang 19:15 uur

Zondag 19 april - aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Piet Schelling uit Monster
M.m.v. Jolanda Zwoferink

KERKOPENSTELLING
Elke woensdag van 12 tot 16 uur en op zaterdag van 12 tot 15 uur
De kerk is open om mensen de kans te geven in gebed hun zorgen en ongerustheid neer te leggen bij God en zegen te vragen voor het werk van ieder die in deze onzekere tijden zorgdraagt voor anderen.

Bloemschikking van zondag 12 april Paasmorgen
‘ Sta Op ‘ is het motief tot de schikkingen van deze Veertigdagentijd .
Om op te staan en in beweging te komen hebben we een doel nodig; een stip op de horizon, die ons helpt ons te herinneren aan het ‘waarom’ we in beweging moeten komen.
De stip op de horizon is als uitgangspunt gekozen voor het ontwerp.
Die stip op de horizon is een open ruimte, de ruimte eromheen is ingevuld met een weefsel van takjes.
De open stip en het weefsel symboliseren de mogelijkheden die er zijn om in beweging te komen, een ieder op zijn eigen manier.

Bij de schikking voor Pasen
Zoals in de lezingen voor de vierde zondag, staat op Pasen  ‘het zien’ centraal.
Jezus leeft, hij is zichtbaar, herkenbaar en tastbaar !
Ook in deze schikking wordt de stip het oog, en rond het oog ontstaat een krans van kleinere ‘ogen’ : glazen flesjes met een kleine witte Gerbera, het weefsel is nu levend geworden door de bloesemtakken.

Collectes zondag 12 april 1e Paasdag
Met Pasen is de collecte bestemd voor Kinderen in de Knel, een project van Kerk in Actie.
Onderwijs geeft kansarme kinderen toekomst.
In India worden duizenden kasteloze Dalit-kinderen gediscrimineerd en buitengesloten. Samen met lokale partnerorganisaties wil Kerk in Actie via deze kinderen het onderdrukkende kastensysteem en de cirkel van armoede doorbreken. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomsten krijgen Dalitkinderen huiswerkbegeleiding en muziek-, dans- en sportlessen. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen en verbeteren hun schoolprestaties. Ook wordt veel aandacht geschonken aan de thuissituatie van de kinderen. Uw bijdrage helpt mee om de armoede onder de Dalits in India te doorbreken.

U kunt uw gift voor Kinderen in de Knel en eventueel een bijdrage voor de diaconie en de kerk overmaken naar Diaconie Protestante Gemeente Oostvoorne NL 92 RABO 0350 2655 93 onder vermelding van Kinderen in de Knel.
Dank voor uw bijdrage.

OVERIG NIEUWS / MEDEDELINGEN

Van het verjaardagsfonds
U had het misschien al gedacht en wellicht heeft u, als u recent jarig was, de bezoekdame gemist.
Maar helaas hebben we moeten besluiten, vanwege het coronavirus geen bezoeken af te leggen.

Koffieochtenden en weeksluitingen zijn afgelast tot en met 28 april

Pastoraal gesprek (telefonisch)
Mensen die behoefte hebben aan een telefonisch gesprek met één van de leden van het pastorale team kunnen bellen (zie namen en tel.nrs. pastoraat in het kerkblad).

Hulp nodig?
Mensen die niemand kennen om medicijnen bij de apotheek op te halen of een dringende boodschap te halen kunnen een beroep doen op de diaconie:
E-mail:   diaconie@kerkoostvoorne.nl ......of bel met:
Janneke Eggink:        484664
Els van der Berg:       482304

Facebook - KerkOostvoorne

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Het kerkblad digitaal (maart 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur