PGO Nieuwsbrief 2020 - Extra nieuwsbrief ivm Corona
Corona

De landelijke PKN (Protestantse kerk Nederland) adviseerde op 12 maart haar kerkelijke gemeenten om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten, ook als dat kerkdiensten betreft. Deze maatregel geldt tot en met 31 Maart. Dit naar aanleiding van de maatregelen die vandaag afgekondigd zijn door de overheid.

Als kerkenraad van de PGO vinden we het vooralsnog belangrijk dat er komende zondag(en) wel een eredienst gehouden wordt, die gevolgd kan worden via internet of kerktelefoon. Gemeenteleden zijn van harte welkom tijdens deze kerkdienst, maar de kerkenraad verzoekt wel het volgende:
-    We verzoeken iedereen die tot de risicogroep behoort om de dienst niet te bezoeken, maar deze via internet of kerktelefoon te beluisteren. Het gaat daarbij om mensen met een kwetsbare gezondheid, ouderen en mensen met luchtwegaandoeningen.
-    Tevens verzoeken we iedereen met ziekteverschijnselen, zoals koorts, hoesten of verkoudheid om de dienst niet te bezoeken, maar deze via internet of kerktelefoon te beluisteren.
-    De in de kerk aanwezige gemeenteleden worden verzocht gespreid plaats te nemen en afstand te bewaren tot de overige kerkgangers.

Wij verwachten dat we met deze maatregelen zeker onder de 100 aanwezigen zullen blijven en de geplande diensten toch doorgang kunnen vinden. Zo zullen we, thuis en in de dienst, met elkaar verbonden zijn en blijven. We stoppen immers niet met kerk-zijn. Wel geven we aan zorgvuldig en verantwoordelijk te willen handelen. We wensen elkaar in deze spannende en onzekere tijd goede moed en boven alles Gods zegen.

Namens de Protestantse Gemeente Oostvoorne,
Jan de Rijke, voorzitter.
Marijke van Selm, predikant.

Hoe toegang te krijgen tot  de opname via internet:

Ga naar:  www.kerkomroep.nl/?mp=10157#/kerken/10157
of klik hier

Wanneer de opname gestart is kunt u hier de juiste dienst vinden.
Door op "luisteren" te klikken kunt u beginnen met luisteren. De dienst wordt dan rechstreeks uitgezonden.
Let op: wanneer de opname in de kerk nog niet gestart is, ziet u hem ook nog niet staan. Door op F5 te drukken ververst u de pagina. Wanneer de opname gestart is ziet u dan vanzelf een nieuwe regel toegevoegd worden.

U kunt ook later de dienst terug luisten. Dit werkt op dezelfde manier. Eventueel kunt u er dan ook voor kiezen de dienst eerst "op te slaan"  zodat u sneller het begin van de dienst kunt vinden.
Het eerste stuk van de opname zal orgelspel zijn.

Facebook - KerkOostvoorne

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Marijke's blog (17-1-'20)

Het kerkblad digitaal (februari 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl