PGO Nieuwsbrief 2020 - 13 maart
Dienst zondag 15 maart – 3e zondag van de 40-dagentijd
Voorganger is ds. Marijke van Selm, Organist is Jolanda Zwoferink

Kerkdienst en Corona virus
Vandaag hebben we reeds een extra nieuwsbrief rondgestuurd hoe wij als gemeente omgaan met het corona virus. U kunt het bericht hier nogmaals nalezen.

Vervallen weeksluiting Leemgaarde en inloop op woensdagochtend
In verband met de landelijke maatregelen inzake het caronavirus is besloten, in ieder geval tot eind maart, de weeksluitingen in de Lange Dam en de inloop op woensdagochtend in de consistorie te laten vervallen.
Als de maatregelen na 31 maart a.s. verlengd worden ontvangt u opnieuw bericht.

Voedsel delen
De tijd voor Pasen is van oudsher een tijd van inkeer, bezinning en soberheid.
In deze periode willen we in onze gemeente extra aandacht hebben voor duurzaamheid en voedsel. Dat sluit een beetje aan bij de debatavond die we hieraan besteedden, en de Preek op Verzoek over het thema klimaat. In deze 40-dagentijd zal er elke week een krat, gevuld met voedsel uit de streek, voorin de kerk staan. Zo hopen we elke week even stil te staan bij wat de aarde ons geeft, en hoe vanzelfsprekend voorhanden dat is. Het is goed om dat te beseffen.
En het is ook goed om daarvan uit te delen. In de Stille Week zal bovendien de inhoud van zes kratten regionaal geproduceerde groente naar de Voedselbank in Brielle worden gebracht.

‘ Sta Op ‘ is het motief tot de schikkingen van deze Veertigdagentijd .
Om op te staan en in beweging te komen hebben we een doel nodig ; een stip op de horizon, die ons helpt ons te herinneren aan het ‘waarom’ we in beweging moeten komen.
De stip op de horizon is als uitgangspunt gekozen voor het ontwerp.
Die stip op de horizon is een open ruimte , de ruimte eromheen is ingevuld met een weefsel van takjes.
De open stip en het weefsel symboliseren de mogelijkheden die er zijn om in beweging te komen, een ieder op zijn eigen manier.

Bij de schikking voor de derde zondag van de Veertigdagentijd

In de schikking staat het levende water centraal, water waardoor wij als mensen kleur en geur mogen geven aan ons leven.
In het wit van de jasmijn komen alle kleuren samen en de geur van de jasmijn geeft ons zin in het leven, zin om in beweging te komen.

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar: Fam. Stolk, Nieuweweg 5, 3233 BK  Oostvoorne

40DAGENTIJDCOLLECTE KERK IN ACTIE (NOODHULP)
Zuid-Soedan - Overleven in een burgeroorlog.
De burgeroorlog in Zuid-Soedan is nog niet voorbij, maar veel mensen proberen het gewone leven weer op te pakken. Samen met de lokale kerk helpt Kerk in Actie boeren en boerinnen om hun gezinnen dagelijks te kunnen voeden. Er wordt gereedschap verstrekt en goed zaaizaad. Ook krijgen boerinnen training in zeep maken, waardoor ze een eigen inkomen verdienen en ze hun kinderen naar school kunnen laten gaan. Met deze collecte ondersteunen we deze boeren en boerinnen in hun uitdaging om goed voor hun kinderen te zorgen.

Dienst zondag 22 maart (4e zondag 40-dagentijd) aanvang 10:00 uur
Voorganger is ds. Marijke van Selm en Ron van Halen is de organist

Dringend gezocht: Coördinator CJO-clubs
Ongeveer 80 kinderen (8 t/m12 jaar) uit Oostvoorne zitten op de CJO-club. Het zijn bijna allemaal kinderen die op de Christelijke school in Oostvoorne zitten. Elke maand is er voor de kinderen een leuke activiteit. Dat kan iets zijn wat gerelateerd is aan de kerk, bijv  de startmiddag, Sirkelslag, helpen bij het Vervolg of het kerstfeest. Er zijn ook activiteiten waarbij de kinderen iets doen voor de medemens of voor de omgeving, bijvoorbeeld een middag spelletjes doen in de Leemgaarde, helpen bij de kinderboerderij of het strand schoonmaken. Daarnaast zijn er heel veel andersoortige middagen/avonden zoals, bowlen, speurtocht, knutselen, koken.
De kinderen zijn verdeeld in leeftijdsgroepen en de meeste activiteiten doen ze met hun eigen leeftijdsgroep, deze worden georganiseerd door ouders die de leiding hebben. Vier activiteiten doen ze met alle groepen.
Bovenstaande is in vogelvlucht wat de CJO-club inhoudt  en wat de kinderen doen.

Ik ben nu een aantal jaren de coördinator van de CJO-clubs en zou het stokje graag aan iemand doorgeven. Natuurlijk wil ik op de achtergrond mee helpen en meedenken zodat de nieuwe coördinator niet meteen in het diepe wordt gegooid. Maar met ingang van september zoeken we een nieuwe coördinator.

Wat houdt de taak in het kort in:
In juni de uitnodiging/aanmeldingen voor het nieuwe seizoen rondsturen. (dit kan via de school)
Organiseren van de startactiviteit, het kerstfeest, de disco en de slotactiviteit. ( dit zijn de 4 gezamenlijke activiteiten voor alle clubs)
3 keer per jaar een vergadering met het jeugdoverleg van de kerk.
Coördineren wanneer de diverse groepen gebruik maken van de ruimte in de school.
Er zijn qua tijdsinvestering een paar pieken. Maar er zijn ook periodes dat je er geen werk aan hebt.

Als je vragen hebt over bovenstaande of ( nog beter) als je je aanmeldt, dan hoor ik dat graag.

Groeten,
Ingrid Langbroek / cjobestuur@gmail.com of 06-49293300

Foto serie nieuwe liturgische kleden
Een selectie van de foto's uit de dienst van 9 februari met de nieuwe liturgische kleden kunt u bekijken via onze site in het fotoalbum