PGO Nieuwsbrief 2020 - 24 januari
Zaterdag 25 januari - Concert orgel & blokfluit
Aanvang 16:00 uur

Sander van den Houten en Elly Bakker geven een orgel- & blokfluitconcert met werken van Joh. Seb. Bach.

Het is een genoegen om Sander weer in de Dorpskerk te ontvangen.
Zijn band met Oostvoorne is ontstaan doordat hij in het verleden ruim 10 jaar de cantorij begeleid heeft. Inmiddels is hij organist in Kampen in de Bovenkerk, Burgwalkerk en Broederkerk.
Tevens is hij organist in de Lutherse kerk in Den Haag, waar één van de mooiste orgels van Nederland staat. Hij speelt veel in binnen- en buitenland.
Als solowerken voor orgel staan op het programma de bekende Toccata en Fuga in d kl, en Partita in c kl., die gebaseerd is op de choraal ‘O Gott, du frommer Gott.

Samen met verschillende blokfluiten zal het orgel te horen zijn in de sonate voor blokfluit en obligaat klavecimbel/orgel in a kl en in een bewerking van  triosonate nr 4 in d kl, die oorspronkelijk voor orgel solo is.
Ook wordt een bewerking van de zeer bekende werkjes, die Bach voor zijn eerste vrouw Anna Magdalena schreef, gespeeld. Een aantal van deze zijn te horen vanuit de paddenstoeltjes in de Efteling. Kerk en orgel lenen zich uitstekend voor dit repertoire.

Er is een collecte na én een drankje!
Wees welkom!!

Dienst zondag 26 januari
Voorganger is Barbara Broeren, Leo-Hans Koorneef is de organist.
Aanvang 10:00 uur

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar:
mw. P. Saarloos-Poldervaart, Patrijzenlaan 324

De uitgangscollecte is voor  JEUGDWERK (JOP)
Tijdens Sirkelslag, een online spel van JOP, Jong Protestant, spelen kinderclubs en jeugdgroepen op eigen locatie een interactief spel. Ze voeren als groep uitdagende opdrachten uit en strijden tegen andere groepen in heel Nederland om de hoogste score. De groepen staan via internet en sociale media met elkaar in verbinding. Sirkelslag is een ideale manier om ongedwongen bezig te zijn met geloofsonderwerpen waarin altijd een bijbelverhaal centraal staat. De opbrengst van vanmorgen is voor JOP zodat zij nieuwe werkvormen kan blijven ontwikkelen voor jeugd binnen én buiten de kerk.

Zondag 2 februari – Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Marijke van Selm en de organist is Adriaan Hoek.
M.m.v. de cantorij o.l.v. Elly Bakker. Aanvang: 10:00 uur

Debat!
Afgelopen donderdag hadden we onze eerste debatavond, in een serie van drie. Het was een inspirerende avond, waarop we ervaringen, kennis en gedachten over orgaandonatie deelden.
De avonden hebben alle eenzelfde structuur:
er is een panel met inleiders, waarna er gelegenheid tot vragenstellen en debat is. Een gespreksleider zal daarbij zorgen dat alles ordelijk verloopt.

We hopen dat u de volgende debatavonden ook (weer) bijwoont:
•           30 januari (voeding.nu)
•           13 februari (euthanasie)
Lokatie: Dorpskerk
Tijd: 19.30u- 21.45u, inloop vanaf 19u

Els Groeneveldt en Marijke van Selm
Ga naar onze site voor de informatie daar staat ook onderstaande flyer die u kunt downloaden

Els Groeneveldt en Marijke van Selm

Bijbelkring - wordt vervolgd
De afgelopen weken hadden we mooie gesprekken op de donderdagmorgen.
We vervolgen onze kring met nog drie bijeenkomsten met als thema's achtereenvolgens Paulus (1x) en de Psalmen (2x).
De data:
  • 30 januari
  • 13 februari
  • 5 maart
Steeds op donderdagmorgen van 10-11u in de consitorie met ds. Marijke.
(vooraf aanmelden is fijn)

Onze gemeente heeft nu een eigen Facebookpagina, waarop geregeld informatie en blogs gedeeld zullen worden.
Heb je Facebook, volg dan de pagina ‘KerkOostvoorne’ om niets te missen!
En voor wie niet op Facebook zit en er ook niet op wil: de blogs zullen ook op de site van Kerkoostvoorne te lezen zijn.

GEMEENTEMAALTIJD.
Commissie Kerk in Actie nodigt u en jou van harte uit voor de Gemeentemaaltijd op donderdag 20 februari.
We hopen  weer met een groot aantal gemeenteleden, jong en oud, gezellig stamppot te eten en een glaasje te drinken.

Voor de kinderen, die niet van stamppot houden, wordt gezorgd, evenals voor mensen met een dieet.

Kunt u niet op eigen gelegenheid naar de kerk komen, laat het ons weten.

Vanaf 17.30 uur bent u welkom in de kerk, de maaltijd begint om 18.00 uur.

Na afloop van de kerkdiensten op 2, 9 en 16 februari kunt u zich en kan jij je aanmelden en zijn er maaltijdbonnen van € 5,-- verkrijgbaar.
Kinderen t/m 15 jaar eten gratis mee, wel aanmelden graag.

Aanmelden kan ook, tot uiterlijk 16 februari, via diaconie@kerkoostvoorne.nl of bij één van de commissieleden:

Trudy van Noordt (482577)
Annie van Maanen (483004)
Els van Teijlingen (0651903661)
Elly v.d.Hoek (482743)

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Marijke's blog (17-1-'20)

Het kerkblad digitaal (januari 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur