PGO Nieuwsbrief 2020 - Concert orgel & blokfluit 25 januari
Per vergissing is onderstand bericht de afgelopen week niet in de nieuwsbrief gekomen. Daarom graag uw aandacht voor onderstaande mededeling m.b.t. het concert a.s. zaterdag 25 januari.

Op zaterdag 25 januari hopen Sander van den Houten en Elly Bakker een concert te geven met werken van Joh. Seb. Bach.

Het is een genoegen om Sander weer in de Dorpskerk te ontvangen.
Zijn band met Oostvoorne is ontstaan doordat hij in het verleden ruim 10 jaar de cantorij begeleid heeft. Inmiddels is hij organist in Kampen in de Bovenkerk, Burgwalkerk en Broederkerk.
Tevens is hij organist in de Lutherse kerk in Den Haag, waar één van de mooiste orgels van Nederland staat. Hij speelt veel in binnen- en buitenland.

Als solowerken voor orgel staan op het programma de bekende Toccata en Fuga in d kl, en Partita in c kl., die gebaseerd is op de choraal ‘O Gott, du frommer Gott.
Samen met verschillende blokfluiten zal het orgel te horen zijn in de sonate voor blokfluit en obligaat klavecimbel/orgel in a kl en in een bewerking van  triosonate nr 4 in d kl, die oorspronkelijk voor orgel solo is.
Ook wordt een bewerking van de zeer bekende werkjes, die Bach voor zijn eerste vrouw Anna Magdalena schreef, gespeeld. Een aantal van deze zijn te horen vanuit de paddenstoeltjes in de Efteling.
Kerk en orgel lenen zich uitstekend voor dit repertoire.

Wanneer: zaterdag 25 januari

Er is een collecte na én een drankje!
Wees welkom!!

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Marijke's blog (17-1-'20)

Het kerkblad digitaal (januari 2020)

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl