PGO Nieuwsbrief 2019 - 29 november
Dienst zondag 1 december - aanvang 10:00 uur
Voorganger is Anneke Klavers uit Spijkenisse, Herman Lammers is de organist.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar: dhr. Klaas Rjjpsma, Abelenlaan 2

Advent 2019
De basis voor de adventsschikkingen bestaat uit een hoge driehoekige vorm waaromheen kransen worden geschoven. De driehoek staat symbool voor : ik, jij en God, het boek Micha houdt zich bezig met de mensen en de wereld om hen heen. De kransen verwijzen naar de voortdurende cycli van beginnen en eindigen en opnieuw beginnen: elk jaar wordt het opnieuw Kerst.
In deze serie schikkingen wordt met kleuren en materialen soberheid verbeeld.
De kransen worden horizontaal geplaatst, bij Micha gaat het over aardse zaken, over het leven op aarde.

Eerste adventszondag 1 december
 ‘ God zal zijn volk verzamelen, overal vandaan, als een herder die zijn kudde verzamelt ‘
Het geheel van de schikking rust op drie steunen.
Een oneindige cirkel van stekelig groen is als een omheining voor de kudde, beschermend.
De drie steunen zijn stevig genoeg om alles te dragen en staan symbool voor de Drieëenheid.
De kudde, hier en daar een plukje schapenwol, wordt beschermd in de kring.

Bijbelkring 5 december
In de afgelopen weken hadden we mooie gesprekken in onze Bijbelkring op de donderdagmorgen. Zo mooi dat we een extra bijeenkomst hebben gepland om door te praten over 'het doen van gerechtigheid'. Aan de hand van een stevig Bijbelverhaal, de ethiek van Dietrich Bonhoeffer en Rikko Voorbergs 'De dominee leert vloeken'. Wees welkom, ook als je er de eerdere keren niet was! Donderdagmorgen 5 december 10-11u in de consistorie. Leiding ds. Marijke van Selm (graag even aanmelden).

Dienst zondag 8 december - aanvang 10:00 uur
Voorganger is ds. Marijke van Selm, Ron van Halen is de organist

Van commissie Kerk in Actie.
Supermarktactie voor Voedselbank Spijkenisse en regio.
Hoewel de feestdagen nog even op zich laten wachten, wil de commissie de supermarktactie, die altijd rond deze tijd wordt gehouden, onder uw aandacht brengen.
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december worden in de beide supermarkten in ons dorp,  levensmiddelen ingezameld voor de cliënten van de Voedselbank.
Hierbij hebben wij wel hulp nodig.
Komt u of kom jij ons een handje helpen?
Vandaag ligt er na de dienst een intekenlijst klaar, waarop u zich en jij je kunt opgeven.
Bij voorbaat hartelijk dank.

Napraten over de dienst
Altijd al eens kritische vragen over de preek willen stellen? Napraten over wat je geraakt heeft, of geërgerd? Dat willen we graag doen, volgende week zondag direct na de dienst, in een setting die we 'natafelen' noemen. Een klein half uurtje maximaal, met wisselende deelnemers, volgens bepaalde afspraken. We zouden het fijn vinden om u en jou erbij te zien, is het niet als deelnemer, dan toch als luisteraar naar de gesprekken.
Tot volgende week zondag 8 december. Eerst de dienst, dan het gesprek.
Mede namens Charlotte, Danny, Gizelinde en Peter, ds. Marijke van Selm

Adventskalendershttps://www.protestantsekerk.nl/data/images/uploads/1565105007.png
Er zijn nog en paar adventskalenders beschikbaar, ze liggen bij binnenkomst in de kerk rechts en in de consistorie.

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Marijke's blog (LET OP!! laatste blog is van 14/11)

Het kerkblad digitaal (november)

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur