PGO Nieuwsbrief 2019 - 22 november
Dienst zondag 24 november – gedachtenisdienst
Voorganger is ds. Marijke van Selm, Ron van Halen is de organist.
Met medewerking van de Cantorij o.l.v. Elly Bakker

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar:
Mw. L. van Houten-van der Maarel, Elisabethhof 51

De 1e collecte - Eenzaamheid draaglijk maken.
Eenzaamheid speelt overal in Nederland en dus ook in de plaatselijke gemeenten. In veel, zo niet in alle gemeenten, zijn wel activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan of draaglijker te maken. De Protestantse Kerk ondersteunt dergelijke initiatieven van harte. Het is van groot belang om de aandacht te vergroten in kerk en samenleving, omdat eenzaamheid een groeiende groep mensen treft, ouderen én jongeren.

Dienst zondag 1 december - aanvang 10:00 uur
Voorganger is mw. Anneke Klavers, Herman Lammers is de organist

Begrotingen PGO 2020
Afgelopen week zijn de begrotingen in en aan de kerkenraad gepresenteerd door onze financieel deskundige mensen. Het betreft de (door de KR voorlopig vastgestelde) begroting van het CvK en die van de diaconie. Beide begrotingen liggen bij de ingang van de kerk maar u kunt deze ook (digitaal) opvragen bij de scriba via dit mailadres: begroting2020@kerkoostvoorne.nl
Indien u vragen heeft over één of beide begrotingen dan kunt u uw vragen stellen via: penningmeester@kerkoostvoorne.nl of direct aan Gerard van der Hoek.
U heeft tot 1 december de gelegenheid uw vragen of opmerkingen aan de kerkenraad kenbaar te maken.

Thema-avonden ‘Dagboek uit Jeruzalem
Naar aanleiding van het onlangs verschenen ‘Dagboek uit Jeruzalem’, waarover ds. Marijke van Selm recent een blog schreef, zijn er twee avonden rondom dit boekje georganiseerd, en vooral over de daarin beschreven thematiek, en wel op 14 en 28 november aanstaande. Wilt u deze avonden bijwonen, meld u zich dan even bij de predikant of bij Liesbeth van Wijnen, telefonisch of via winterwerk@kerkoostvoorne.nl (Per avond worden de thema’s afgerond zodat u ook één avond kunt bijwonen)
De avond begint om 19.30 uur in de consistorie (inloop vanaf 19.15 uur)
Dagboek uit Jeruzalem, Marleen Anthonissen- van der Louw, Kokboekencentrum, €12,50

Adventskalender en lied over het thema ‘Geef licht’
https://www.protestantsekerk.nl/data/images/uploads/1565105007.pngZondag 1 december begint Advent. ‘Geef licht’ is het thema van de adventskalender 2019. Advent betekent ‘komst’. We kijken uit naar de komst van Jezus, het licht van de wereld. De adventskalender brengt u iedere dag een stapje dichterbij Kerst. U ontdekt 25 dagen lang wat de Bijbel ons wil vertellen over Jezus en hoe u zelf een licht voor anderen kunt zijn.
Voor elke dag is een moment van bezinning of meditatie aanwezig. Een quote om over na te denken of juist een oproep om zelf aan de slag te gaan. Een recept, gedicht of  lied.  Er is voor ieder wat wils in de kalender te vinden.

U kunt een kalender gratis aanvragen via: petrus.protestantsekerk.nl/adventskalender-2019
Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van het pastorale team. Stef Bos schreef het lied ‘Geef licht’ speciaal voor de kerstcampagne van Kerk in Actie voor kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika, Colombia, Oekraïne, Myanmar en Syrië.
Het lied, de songtekst en bladmuziek is gratis te downloaden: www.kerkinactie.nl/actueel/2018/download-lied-geef-licht-van-stef-bos-2

Adventkalender voor kinderen.
Hierboven is te lezen waar u een adventskalender kunt bestellen voor uzelf.
Maar er is ook een speciale adventskalender voor kinderen met het thema "Geef licht!"
Ook deze is gratis te bestellen via www.daaromkerst.nl
Het is een sfeervol boekje om thuis toe te leven naar kerst met inspiratie voor elke dag in de vorm van o.a. Bijbelverhalen, liedjes en gebeden. Zo kun je samen met je kind of kleinkind uitkijken naar de geboorte van Jezus en het licht doorgeven.

Zingen woensdag 27 november.
Omdat het gezellig en leuk is om met een groepje te zingen organiseren we deze activiteit.
We zingen met elkaar liederen of leren een nieuw lied aan.
Elly Bakker begeleidt, samen met Aart van der Gronden op piano en orgel , deze zangmiddag.
Tijdens een korte pauze drinken we een kopje thee of koffie en is er iets lekkers.

Zingt u mee?

Van 14.30 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom om mee te zingen!
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen, tel. 48 28 26 of winterwerk@kerkoostvoorne.nl

DE Zegeltjes sparen voor de Voedselbank Brielle

Beste mensen,
Inmiddels zijn de eerste zegeltjes in de doos gestopt!
Ook een enveloppe met een financiële bijdrage omdat de gever geen zegeltjes spaart.
Hartelijk bedankt!
Deze zegeltjes actie is, tot nadere berichtgeving, een doorlopende actie en wordt van harte bij u aanbevolen!
Alvast hartelijk bedankt namens de diaconie en het pastoraat!

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Marijke's blog (LET OP!! laatste blog is van 14/11)

Het kerkblad digitaal (november)

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl