Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
PGO Nieuwsbrief 2019 - 18 oktober
Dienst zondag 20 oktober aanvang 10:00 uur
Voorganger is Barbara Broeren en Herman Lammers is de organist
Liturgie


De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar:
Cobi Ruigrok, Schepenenweg 17


Dienst volgende week zondag 27 oktober
Voorganger is ds. Piet Schelling, aanvang: 10:00 uur


De Herberg zondagmiddag geopend! - Let op, gewijzigde openingstijden!
Vanmiddag vanaf 14.30 uur (tot ongeveer 16.30 uur) is de Herberg weer geopend in de consistorie van de Dorpskerk. Gerard van Herk is onze gast. Gerard is al diverse keren te gast geweest en laat altijd prachtige natuurfoto’s zien. U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen


Thema-avonden ‘Dagboek uit Jeruzalem
Naar aanleiding van het onlangs verschenen ‘Dagboek uit Jeruzalem’, waarover ds. Marijke van Selm recent een blog schreef, zijn er twee avonden rondom dit boekje georganiseerd, en vooral over de daarin beschreven thematiek, en wel op 14 en 28 november aanstaande.
Wilt u deze avonden bijwonen, meld u zich dan even bij de predikant of bij Liesbeth van Wijnen. (Per avond worden de thema’s afgerond zodat u ook één avond kunt bijwonen)

De avond begint om 19.30 uur in de consistorie (inloop vanaf 19.15 uur)
Dagboek uit Jeruzalem, Marleen Anthonissen- van der Louw, Kokboekencentrum, €12,50
Iemand heeft mijn boekje uit de kerk meegenomen. Wilt u dit boekje in mijn bakje in de consistorie leggen zodat ik het aan iemand anders kan uitlenen? Alvast bedankt!
Liesbeth van WijnenBijbelkring
De volgende bijbelkringsamenkomst is op 21 november, van 10-11 uur.

Graag aanmelden bij de dominee.
Mailen mag natuurlijk ook: predikant@kerkoostvoorne.nl


Preken op verzoek.
Sinds enkele weken staat er een kistje op de liturgische tafel, en ernaast liggen briefkaarten. Op die briefkaarten kunt u een thema of een Bijbelgedeelte schrijven waaraan u graag eens aandacht besteed zou willen zien in een dienst. Aardig wat mensen maakten al gebruik van deze mogelijkheid. Uit de diversiteit van onderwerpen (van 'Jona' en 'Simson' tot 'de hemel' en 'Openbaring') ben ik voornemens in de eerste maanden van het volgende jaar wat keuzes te maken. En in de loop van de tijd hoop ik natuurlijk alles aan bod te laten komen. De kist blijft deze maand nog staan, dus doe ook een mooi voorstel! Ik zie er naar uit! 
Ds. Marijke van Selm


Zing!
Zing voor de Heer een nieuw gezang. Of een oud gezang, dat is ook mooi. Hoeveel liederen in het Liedboek gaan niet over zingen? Zingen maakt dat je teksten meer doorvoelt en doorleeft. Je zingt je de woorden te binnen. Zingen is mindfulness met de stem. Onze Cantorij zingt met veel plezier en inzet in de diensten van de PGO en veel gemeenteleden genieten van deze muzikale inbreng. Wij zingen voor maar ook altijd met de gemeente.
Elke maandag repeteren we van 19.30 tot 21.30 uur in de Dorpskerk onder de bezielende leiding van Elly Bakker en met Ron van Halen aan de piano. Er wordt gezongen, geluisterd en gelachen. Het resultaat in de diensten mag er zijn. De Cantorij wil dan ook heel graag haar bijdrage blijven leveren aan het samen kerk zijn.
Maar onze en dus ook jullie Cantorij zoekt versterking. Ken je of ben je een stevige bas of een heldere tenor, denk dan aan de Cantorij. Een beetje noten kunnen lezen is handig, wat koorervaring ook. Het repertoire is breed: Liedboek, Taizé, Bach, Händel, oud, modern en alles ertussen. Kortom, voor elk wat wils. Denk nu niet meteen: ‘Kan ik dat wel?’ want er is maar één manier om dat te ontdekken. En ook wij leren nog steeds bij. Zingen is zalig voor de ziel! Dus kom langs bij een repetitie en laat je inspireren om eens mee te zingen.  Daarna wijst het zich allemaal vanzelf wel. Voor meer informatie: neem contact op met Irene Oskam, iomoskam@gmail.com.


Een tv programma over Henk en Janie v.d. Blom - Uit elkaar, een tweeluik van &Bromet en de NTR
In het tweeluik Uit elkaar staan echtparen na een lang huwelijk samen op een keerpunt in hun leven. Bij één van beiden is een vorm van dementie geconstateerd waardoor het samenzijn ingrijpend verandert. Een sluipend proces waarbij de één geestelijk en fysiek achteruit gaat en de ander naast partner mantelzorger wordt.

Uit elkaar is een intiem en ontroerend portret van verschillende echtparen die zo goed en kwaad als het gaat omgaan met de ontwrichtende aandoening die hen heeft getroffen. Zij proberen liefdevol mee te bewegen met het ziekteproces van hun partner. Langzaam zien zij hen hulpbehoevend worden. Als mantelzorger worden zij opgeslokt door steeds zwaarder wordende toewijding en de vraag hoe nu verder. De ziekte dwingt hen niet alleen afscheid te nemen van een geliefde, maar ook van een gedeeld leven.

Henk en Janie worden door een cameraploeg gevolgd terwijl zij omgaan met de gevolgen van dementie. Documentairemakers Frans en Silvia Bromet volgen Henk en Janie terwijl zij omgaan met de gevolgen van dementie.
De aflevering van Henk en Janie is op woensdag 23 oktober om 20.25 uur te zien bij de NTR op NPO 2.

Het volledige persbericht is te vinden op de website van de kerk of via deze link


Een kerkdienst vol verhalen
Op zondag 3 november werkt verhalenverteller Kees Posthumus mee aan een bijzondere kerkdienst voor jong en oud, die om 10:00 uur begint in de Dorpskerk.
In de dienst worden drie verhalen verteld. ‘De eerste dans’ vertelt hoe God de mensen leerde dansen. Lopen, zitten, staan? Veel te saai! In ‘De eerste kus’ wordt een groot geheim verklapt: hoe mensen op het idee kwamen om elkaar te gaan zoenen. Veel mensen weten dat niet, verteller Kees Posthumus wel en het heeft alles te maken met een bij en met honig. Het derde verhaal gaat over ‘De storm op het meer’, waarbij een schip met Jezus aan boord in de problemen raakt door een hevige storm. Maar het komt allemaal goed…
Kees Posthumus is verhalenverteller. Met zijn vroom en vrolijk opnieuw vertelde Bijbelverhalen wil hij zijn publiek vermaken en verrassen.


**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO


Marijke's blog (nieuwe blog 18/10)


Het kerkblad digitaal


PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.