PGO Nieuwsbrief 2019 - 12 oktober

Ochtend - 10:00 uur
Voorganger is ds. Marijke van Selm
Organist: Jolanda Zwoferink
Let op: er is ‘s ochtends geen kinderkerk.

Middag
Speciale Bløf dienst om 16:00 uur
Deze dienst wordt voorgegaan door ds. Jan Andries de Boer en wordt live uitgevoerd door de Bløf-tributeband Te Boven.
Tijdens deze dienst zorgen we voor een kleurtafel voor de kinderen achterin de kerk.

Ds. Jan Andries de Boer verwierf de afgelopen jaren landelijke aandacht met zijn U2- en BLØF-diensten. Zeer goed bezochte kerkdiensten met in plaats van de gebruikelijke psalmen en gezangen nummers van U2 of BLØF.

Het thema is ‘Welkom thuis’, naar het gelijknamige nummer van BLØF, en is inhoudelijk vormgegeven naar één van de centrale thema’s in het werk van deze Zeeuwse band: weggaan, jezelf verloren voelen, verlangen naar huis en thuiskomen. Ook in de Bijbel is dit een terugkerend thema.

BLØF is geen christelijke band. Wel hebben veel van hun teksten een religieuze laag.
De teksten laten zich heel goed christelijk uitleggen. Tekstschrijver Peter Slager schreef over de BLØF-diensten: “Ik vind het een eer dat iemand onze muziek en mijn teksten in een levensbeschouwelijk verband gebruikt, want zo zijn ze ook voor een belangrijk deel bedoeld. Het vergroot de betekenis, of liever, het legt een deel ervan bloot.”

Voor meer informatie:
jeugd@kerkoostvoorne.nl of 06-21855785

link naar poster

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar:
Mw. J. Mol - Blokhuis, Schoutweg 9

In Memoriam
Met ingang van a.s. zondag 13 oktober zullen we, wanneer er een gemeentelid overleden is, hieraan in de zondagse dienst na de uitvaart aandacht schenken middels een kort In Memoriam en een gezongen lied.
Zondag herdenken we zo Arend Solleveld, van wie we afgelopen donderdag afscheid namen.

Dienst volgende week zondag 20 oktober
Voorganger is Barbara Broeren, aanvang: 10:00 uur

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 20 oktober vanaf 14.30 uur (gewijzigde aanvangstijd) is de Herberg weer geopend. Gerard van Herk is onze gast. Gerard is al diverse keren te gast geweest en laat altijd prachtige natuurfoto’s zien.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Bijbelstudie
Volgende week donderdag 17 oktober een eerste, verkennende Bijbelstudiekring in de consistorie, van 10-11u.
Laat u het even weten als u voornemens bent erbij te zijn?
predikant@kerkoostvoorne.nl / 0181 770040

Thema-avonden
Over Israël gesproken: naar aanleiding van het ‘Dagboek uit Jeruzalem’, waarover ik recent in een blog schreef, hebben we besloten een tweetal avonden te beleggen rondom dit boekje, en vooral de daarin beschreven thematiek, en wel op 14 en 28 november aanstaande.
Wilt u deze avonden bijwonen, meld u zich dan even bij de predikant of bij Liesbeth van Wijnen. (Per avond worden de thema’s afgerond zodat u ook één avond kunt bijwonen)
En schaf het boekje alvast aan: Dagboek uit Jeruzalem, Marleen Anthonissen- van der Louw, Kokboekencentrum, €12,50

Bedankt !!
De diaconie wil Truus Varekamp heel hartelijk bedanken voor de vele jaren dat zij er voor gezorgd heeft dat de wekelijkse collecten bij de bank werden gestort.
Elke zondag zat zij trouw met haar (onopvallende) tas te wachten om op een vriendelijke wijze de opbrengst in ontvangst te nemen. Was Truus onverhoopt niet in de kerk nam Elly van der Hoek haar taak over en zorgde eveneens voor een stipte afwerking.
Beide dames heel hartelijk dank!
Doordat per 1 oktober de plaatselijke bank is gesloten, verzorgt de diaconie de stortingen nu zelf.

Preken op verzoek.
Sinds enkele weken staat er een kistje op de liturgische tafel, en ernaast liggen briefkaarten. Op die briefkaarten kunt u een thema of een Bijbelgedeelte schrijven waaraan u graag eens aandacht besteed zou willen zien in een dienst. Aardig wat mensen maakten al gebruik van deze mogelijkheid. Uit de diversiteit van onderwerpen (van 'Jona' en 'Simson' tot 'de hemel' en 'Openbaring') ben ik voornemens in de eerste maanden van het volgende jaar wat keuzes te maken. En in de loop van de tijd hoop ik natuurlijk alles aan bod te laten komen. De kist blijft deze maand nog staan, dus doe ook een mooi voorstel! Ik zie er naar uit!
Ds. Marijke van Selm

Een tv programma over Henk en Janie v.d. Blom - Uit elkaar, een tweeluik van &Bromet en de NTR
In het tweeluik Uit elkaar staan echtparen na een lang huwelijk samen op een keerpunt in hun leven. Bij één van beiden is een vorm van dementie geconstateerd waardoor het samenzijn ingrijpend verandert. Een sluipend proces waarbij de één geestelijk en fysiek achteruit gaat en de ander naast partner mantelzorger wordt.

Uit elkaar is een intiem en ontroerend portret van verschillende echtparen die zo goed en kwaad als het gaat omgaan met de ontwrichtende aandoening die hen heeft getroffen. Zij proberen liefdevol mee te bewegen met het ziekteproces van hun partner. Langzaam zien zij hen hulpbehoevend worden. Als mantelzorger worden zij opgeslokt door steeds zwaarder wordende toewijding en de vraag hoe nu verder. De ziekte dwingt hen niet alleen afscheid te nemen van een geliefde, maar ook van een gedeeld leven.

Henk en Janie worden door een cameraploeg gevolgd terwijl zij omgaan met de gevolgen van dementie. Documentairemakers Frans en Silvia Bromet volgen Henk en Janie terwijl zij omgaan met de gevolgen van dementie.
De aflevering van Henk en Janie is op woensdag 23 oktober om 20.25 uur te zien bij de NTR op NPO 2.

Het volledige persbericht is te vinden op de website van de kerk of via deze link

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Marijke's blog (nieuwe blog 4/10)

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl