PGO Nieuwsbrief 2019 - 13 oktober - Extra nieuwsbrief ivm BLØF dienst vanmiddag 16:00 uur

Een kerkdienst met muziek van BLØF

Vanmiddag 13 oktober - Bløf dienst.
Plaats: Dorpskerk
Aanvang: 16.00 uur

Deze dienst wordt voorgegaan door ds. Jan Andries de Boer en wordt live uitgevoerd door de Bløf-tributeband Te Boven.

Ds. Jan Andries de Boer verwierf de afgelopen jaren landelijke aandacht met zijn U2- en BLØF-diensten.
Zeer goed bezochte kerkdiensten met in plaats van de gebruikelijke psalmen en gezangen nummers van U2 of BLØF.

Het thema is ‘Welkom thuis’, naar het gelijknamige nummer van BLØF, en is inhoudelijk vormgegeven naar één van de centrale thema’s in het werk van deze Zeeuwse band: weggaan, jezelf verloren voelen, verlangen naar huis en thuiskomen. Ook in de Bijbel is dit een terugkerend thema.

BLØF is geen christelijke band. Wel hebben veel van hun teksten een religieuze laag. De teksten laten zich heel goed christelijk uitleggen. Tekstschrijver Peter Slager schreef over de BLØF-diensten: “Ik vind het een eer dat iemand onze muziek en mijn teksten in een levensbeschouwelijk verband gebruikt, want zo zijn ze ook voor een belangrijk deel bedoeld. Het vergroot de betekenis, of liever, het legt een deel ervan bloot.”

Voor meer informatie:
jeugd@kerkoostvoorne.nl of 06-21855785