PGO Nieuwsbrief 2019 - 28 september
Dienst zondag 29 september
Voorganger is ds. Helene Perfors, Jolanda Zwoferink is de organist.

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar:
Ina Veth Leemgaarde, Patrijzenlaan 104

LET OP: aanvangstijd kerkdiensten vanaf zondag 6 oktober
Volgende week zondag 6 oktober beginnen de kerkdiensten weer om 10:00 uur

Dienst zondag 6 oktober - Afscheid ambtsdrager
Voorganger is ds. Helene Perfors, Ron van Halen is de organist.

COLLECTE KERK IN ACTIE (WERELDDIACONAAT)
Zorg voor eenzame ouderen in Moldavië.
In het armste land van Europa, Moldavië, staan chronisch zieke ouderen er alleen voor. Kinderen zijn veelal naar het buitenland vertrokken op zoek naar werk. In afgelegen dorpen, zonder voorzieningen, leven zieke en bedlegerige ouderen in erbarmelijke omstandigheden. Kerk in Actie steunt een organisatie van vrijwilligers en professionele zorgverleners die thuiszorg en stervensbegeleiding bieden aan eenzame ouderen. Met deze collecte steunen we dit mooie werk, zodat 400 ouderen liefdevolle thuiszorg krijgen en 210 vrijwilligers en professionals getraind worden om de juiste zorg te kunnen bieden.

Orgelconcerten
Maandagavond 30 september a.s. zal  het laatste orgelconcert van dit seizoen worden gegeven, en wel in de Catharijnekerk in Brielle om 20.15 uur.
Jan Hage, organist van de Domkerk in Utrecht, heeft een gevarieerd programma samengesteld.
Met werken van J.S.Bach, Boëly, Liszt, Guilmant en een improvisatie van hemzelf.
We hopen weer op een ruime opkomst.
Hans Hoedemaker.

Bløf dienst
Op zondag 13 oktober om 16.00 uur organiseren we een Bløf dienst in de Dorpskerk.

Deze dienst wordt voorgegaan door Ds. Jan Andries de Boer en wordt live uitgevoerd door de Bløf-tributeband Te Boven.

Ds Jan Andries de Boer verwierf de afgelopen jaren landelijke aandacht met zijn U2- en BLØF-diensten.
Zeer goed bezochte kerkdiensten met in plaats van de gebruikelijke psalmen en gezangen nummers van U2 of BLØF.

We hebben voor deze dienst gekozen voor liederen van BLØF omdat deze bij jong en oud bekend zijn.
De teksten van Bløf zijn niet christelijk. Maar zij hebben minstens een religieuze laag, die christelijk uit te leggen is.
Jan Andries de Boer is met Peter Slager (bassist en tekstschrijver) en Paskal Jakobsen (zanger) meermalen in gesprek geweest over de inhoud van hun teksten.

Toen hij voor het eerst een BLØF-dienst had gehouden, schreef Slager: “Ik vind het een eer dat iemand onze muziek en mijn teksten in een levensbeschouwelijk verband gebruikt, want zo zijn ze ook voor een belangrijk deel bedoeld.
Het vergroot de betekenis, of liever, het legt een deel ervan bloot.”

Voor meer informatie:
jeugd@kerkoostvoorne.nl of 06-21855785

**************************************************************************

DIRECT NAAR:

Website PGO

Orgelconcerten

Marijke's blog (nieuwe blog 28/9)

Het kerkblad digitaal

PGO Kerkdiensten online via kerkonline.nl