PGO Nieuwsbrief 2019 - 6 september
Dienst zondag 8 september
Voorganger is ds. Netty de Jong – Dorland
Organist is Willem Christian Meijboom

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar:
Mw. H. Smoor-Poldervaart, de Ruy 46

Uitgangscollecte: Kerk in Actie - zending
Versterk de kerk in het Midden-Oosten. Ondanks het voortdurende geweld in het Midden-Oosten, waaronder de langslepende oorlog in Syrië, zijn er sprankjes hoop.
Zo zijn in Irak veel steden op IS heroverd en kunnen mensen terugkeren naar huis.
Ook in Syrië zijn er mensen die voorzichtig teruggaan naar veilige gebieden.
Daar aangekomen treffen zij echter een enorme verwoesting aan. Samen met lokale kerken helpt Kerk in Actie bij het herstel van huizen, scholen en drinkwatervoorzieningen. Zij ondersteunen mensen met vakopleidingen en leningen om een eigen bedrijf te beginnen, en bieden traumaverwerking.
Met uw collecteopbrengst ondersteunt u deze hulpverlening door kerken ter plaatse.

Zaterdag 14 september - 18.00 uur gezamenlijke maaltijd
Plaats: kerktuin Dorpskerk.
U kunt zich hiervoor opgeven via een intekenlijst, die na de kerkdienst klaar ligt in de consistorie, of via diaconie@kerkoostvoorne.nl.
De kosten zijn (voor volwassenen) € 2,50. Jong , oud en eenieder daartussen in, wordt van harte uitgenodigd om onze kerktuin te benutten voor samenzijn en feestelijk eten!

Volgende week – Startzondag
Het weekend van 14 en 15 september is het startweekend van de kerk.
Op zaterdag 14 zijn de spelletjes voor de CJO- en tienerclub en hebben we de gemeentemaaltijd in de kerktuin (zie informatie hieronder).

Op zondag 15 september is de startdienst voor jong en oud. Het belooft een interactieve/multimediale kerkdienst te worden. Het thema is: een goed verhaal
Maar wat is een goed verhaal? Daar kunnen we over van mening verschillen.
Daarom wordt het in deze dienst mogelijk om met een smartphone of tablet een keuze te gaan maken tussen verschillende verhalen.
Jij bepaalt welk verhaal je wilt horen en daarbij geldt: De meeste stemmen gelden.

De dienst begint om 09.30 uur en wordt muzikaal ondersteund worden door het koor Voices uit Hoogvliet.
We hopen u/jullie allemaal te mogen ontmoeten tijdens het startweekend.
En: ...vergeet je smartphone of tablet niet mee te nemen

Startzondag – 15 september
Het weekend van 14 en 15 september is het startweekend van de kerk.

- Zaterdag 14 zijn de spelletjes voor de CJO- en tienerclub en hebben we de gemeentemaaltijd in de kerktuin.
- Zondag 15 september is de startdienst voor jong en oud. Het belooft een interactieve/multimediale kerkdienst te worden.

Het thema is: een goed verhaal

Maar wat is een goed verhaal? Daar kunnen we over van mening verschillen.

De dienst begint om 09.30uur en wordt muzikaal ondersteund worden door het koor Voices uit Hoogvliet.
We hopen u/jullie allemaal te mogen ontmoeten tijdens het startweekend.

En: ...vergeet je smartphone of tablet niet mee te nemen

Orgelconcerten
Maandagavond 9 september a.s.om 20.15 uur komt Margreeth de Jong uit Middelburg het orgel in de Catharijnekerk in Brielle bespelen.

Zij is in Middelburg stadsorganist en verbonden aan de Nieuwe Kerk.

Zaterdagmiddag 14 september a.s. (Open Monumentendag) zal Ron van Halen in onze dorpskerk ’s morgens enkele malen het orgel tot klinken brengen.

Vervolgens zullen ’s middags Jan Hendrik van de Kamp (orgel) en Daniëlla Ferdinand (cello) optreden.
Omdat dan ook het startweekend gepland staat met allerlei activiteiten voor de kinderen (aanvang rond 15.00 uur) is de aanvang van dit concert vervroegd naar 14.00 uur!

We hopen weer op een fikse opkomst.
Hans Hoedemaker.

**************************************************************************