PGO Nieuwsbrief 2019 - 30 augustus
Dienst zondag 1 september - Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger: ds. Marijke van Selm
Organist: Marco de Keizer

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar:
Anita Hogan Mak en Munachi en Chizara, Duinstraat 3 Rockanje

Collecte Avondmaalsproject
Mensen van hoop - Christenen in Pakistan.
Christenen vormen een kleine minderheid in het islamitische Pakistan. Met liefde en doorzettingsvermogen zetten christenen in Pakistan zich in voor vrede en een rechtvaardige samenleving. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere minderheden die te maken hebben met discriminatie en geweld. De kerk is een baken van hoop, ook in Pakistan. In Pakistan zijn er vaak spanningen tussen mensen met een verschillende religieuze achtergronden. NOAD brengt in haar werk groepen mensen van verschillende religies samen, zodat zij samenwerken aan een betere toekomst. Door deze samenwerking zorgt NOAD er voor dat deze spanningen afnemen. Ook laten zij met hun werk zien dat christenen willen bijdragen aan de samenleving. Zo creëert NOAD meer acceptatie voor christenen in Pakistan.

Uitgangscollecte - Collecte Missionair werk
Met de opbrengst van deze collecte steunt u het missionaire werk van de Protestantse Kerk, zoals Kerkproeverij, een initiatief van de Raad van Kerken waar de Protestantse Kerk volop aan meedoet.  Kerkproeverij is één zondag per jaar waarop gemeenteleden heel gericht buren, vrienden, kennissen, collega’s uitnodigen om eens een kerkdienst bij te wonen. Om eens te ´proeven´ aan de kerk. Bijna 20 kerkgenootschappen in Nederland doen mee. Deze zondag wordt landelijk ondersteund met een website en materialen. Van harte aanbevolen.

Dienst zondag 8 september
Voorganger is ds. Netty de Jong – Dorland
Organist: Jolanda Zwoferink

Zaterdag 14 september - 18.00 uur gezamenlijke maaltijd

Plaats: kerktuin Dorpskerk.
U kunt zich hiervoor opgeven via een intekenlijst, die na de kerkdienst klaar ligt in de consistorie, of via diaconie@kerkoostvoorne.nl.
De kosten zijn (voor volwassenen) € 2,50. Jong , oud en eenieder daartussen in, wordt van harte uitgenodigd om onze kerktuin te benutten voor samenzijn en feestelijk eten!

Startzondag – 15 september
Het weekend van 14 en 15 september is het startweekend van de kerk.

- Zaterdag 14 zijn de spelletjes voor de CJO- en tienerclub en hebben we de gemeentemaaltijd in de kerktuin.
- Zondag 15 september is de startdienst voor jong en oud. Het belooft een interactieve/multimediale kerkdienst te worden.

Het thema is: een goed verhaal

Maar wat is een goed verhaal? Daar kunnen we over van mening verschillen.
Daarom wordt het in deze dienst mogelijk om met een smartphone of tablet een keuze te gaan maken tussen verschillende verhalen.
Jij bepaalt welk verhaal je wilt horen en daarbij geldt: De meeste stemmen gelden.

De dienst begint om 09.30uur en wordt muzikaal ondersteund worden door het koor Voices uit Hoogvliet.
We hopen u/jullie allemaal te mogen ontmoeten tijdens het startweekend.

En: ...vergeet je smartphone of tablet niet mee te nemen

Orgelconcerten
De beiaardconcerten op maandagavond zijn afgelopen.

Op maandagavond 2 september a.s. geeft Gerben Buddingh, hoofdorganist ven de Grote of St.Janskerk en tevens stadsorganist in Gouda, een orgelconcert in de Catharijnekerk van Brielle. Aanvang 20.15 uur.

Op zaterdagmiddag 7 september a.s. is het de beurt van Henco de Berg in onze Dorpskerk. Aanvang 16.00 uur. Hij is vaste organist van de ‘Église Wallonne’ in Breda (König-orgel uit 1763. Hij is geregeld onze gast-organist.

We hopen weer op een fikse opkomst!
Hans Hoedemaker

**************************************************************************