PGO Nieuwsbrief 2019 - 5 juli - CORRECTIE
De informatie voor komende zondag was niet correct.

Dienst zondag 7 juli  - Aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Marijke van Selm en Willem Christian Meyboom is de organist.

De bloemen gaan als groet van de gemeente naar Mw. W. Heijndijk – Langendoen, Polderslaan 8,  3233 VL  Oostvoorne

Collecte Binnenlands Diaconaat
VAKANTIEPRET VOOR KINDEREN IN ARMOEDE
Maar liefst één op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Wanneer in de zomervakantie al hun klasgenootjes uitvliegen naar zonnige oorden, blijven zij achter. Samen met plaatselijke kerken wil Kerk in Actie 5.000 kinderen die opgroeien in armoede kort voor de vakantie verrassen met een vakantietas. Kerk in Actie zorgt voor een vrolijke tas, lokale kerken vullen deze met leuke cadeautjes en kortingsbonnen voor bijvoorbeeld een ijsje, het plaatselijke zwembad of een pretpark in de buurt. Kerk in Actie hoopt zoveel mogelijk kinderen blij te maken met een tas vol vakantiepret.

Eerst Blog van ds. Marijke van Selm in Oostvoorne
Onze predikant schrijft regelmatig een Blog. Een Blog is een stukje tekst wat online staat (internet) en wat regelmatig verschijnt.
De eerste Blog die Marijke vanuit Oostvoorne geschreven heeft en over de intredendienst gaat is op onze website te vinden. De webredactie zal op een later tijdstip hier een vaste plaats voor op onze website creëren.
U kunt de Blog hier vinden.

Zondag 14  juli  - Aanvang 9:30 uur
Voorganger ds. A.J. Baan – Slot (Spijkenisse), organist: Jolanda Zwoferink

Concerten
In Den Briel worden al jarenlang orgelconcerten georganiseerd in de Catharijnekerk en de Bedevaartkerk.
Eveneens worden er beiaardconcerten gegeven op het carillon van de Catharijnetoren.
Wij hebben ons bij deze serie aangesloten, zodat nu ook in deze reeks orgelconcerten in onze dorpskerk op het programma staan.
Gisteren heeft Aart van der Gronden op ons Bätzorgel een concert gegeven.
Programma voor de komende week:
Op maandag 8 juli           Catharijnetoren Brielle                  Frank Steijns, beiaard                   19.00 uur
Op maandag 8 juli           Catharijnekerk Brielle                   Gerben Mourik, orgel                     20.15 uur
Op zaterdag 13 juli          Bedevaartkerk Brielle (De Rik)     Leo Hans Koornneef,orgel
                                                                                              mmv. Schola Cantorum
                                                                                              Gregorius olv.W.Meijboom           16.00 uur
We hopen op een flinke belangstelling!
Hans Hoedemaker.