PGO Nieuwsbrief 2019 - 21 juni

Dienst zondag 23 juni  - Dienst van Schrift en Tafel
Voorganger is ds. Piet Schelling en Jolanda Zwoferink is de organist.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar
heer Wim Jongejan, Vleerweg 1, 3233 LZ  Oostvoorne

Zondag 23  juni Dienst van Schrift & Tafel - Aanvang 9:30 uur
Voorganger ds. Piet Schelling, organist: Jolanda Zwoferink

De 2e collecte is voor het Avondmaalproject in Pakistan.
De diaconie heeft zich via Kerk in Actie verbonden met projecten in Pakistan. De avondmaalcollecten zijn dit jaar hiervoor bestemd. In de dienst van vorige week heeft Tom Kolster vertelt over het werk van OTS in Pakistan. Waardevol dat wij als christenen ons even verbinden (zij het op afstand) met geloofsgenoten elders in de wereld en hen met financiële bijdragen kunnen steunen door het werk van medewerkers van Kerk in Actie.

De uitgangscollecte is voor het Werelddiaconaat.
Vergeten vluchtelingen in Nigeria.
Op deze zondag na Wereldvluchtelingendag, 20 juni, staan we in het bijzonder stil bij vluchtelingen over wie we niet vaak (meer) horen in de media. In Noordoost-Nigeria zijn nog steeds meer dan 1,6 miljoen mensen op de vlucht voor Boko Haram. Hun huizen en landbouwgronden zijn verwoest, zij zijn bang en getraumatiseerd. Kerk in Actie biedt noodhulp en ondersteunt mensen die terugkeren naar veilige dorpen. Samen met lokale kerken stimuleert KIA daarnaast moslims en christenen om samen te werken aan de ontwikkeling van hun dorpsgemeenschappen, bijvoorbeeld door gezamenlijk een weg of waterput aan te leggen. Zo overbruggen mensen hun verschillen, ontstaat er begrip en werken zij samen aan een betere toekomst.

Na de dienst: Afscheid interim predikant ds. Piet Schelling
De dienst van zondag 23 juni is de laatste ‘gewone’ dienst waarin ds. Piet Schelling voor zal gaan.
Een week later (30 juni) komt Piet weliswaar weer naar Oostvoorne maar dat is de intrededienst van onze nieuwe predikant ds. Marijke van Selm.
Later dit jaar (okt & dec) komt Piet nog terug maar dan als gastpredikant.
Op 1 juli eindigt officieel de overeenkomst die de PGO met Piet heeft als interim-predikant.
De kerkenraad is Piet zeer dankbaar voor de wijze waarop hij ons in de afgelopen 17 maanden als interim predikant heeft geholpen.
Hij heeft erg veel werk verzet, niet alleen ging Piet ca. 2x per maand voor maar hij heeft ook veel kunnen betekenen in het pastoraat.
Zijn rol in de kerkenraad was groot o.a. in de voorbereidingen naar het beroepingswerk en het vervolg daarop.
Daarom willen we na de dienst van volgende week Piet bedanken en afscheid van hem en Hanny nemen.
U als gemeente wordt daarbij van harte uitgenodigd!
De kerkenraad

Orgelfeest 2019

Op 22 & 23 juni zal er in de Dorpskerk van Oostvoorne voor de derde keer een Orgelfeest worden georganiseerd.

Het Orgelfeest van de vorige jaren was een groot succes en heeft de doorslag gegeven om opnieuw een evenement rondom het orgel op touw te zetten.

Op zaterdag 22  juni  is er een bijzonder concert.
Om 15.30 uur zal Paul Kievit het monumentale Bätz-orgel bespelen; Elly Bakker, blokfluitiste en cantrix van De Cantorij van de Dorpskerk, zal bespeelt de blokfluit.
Op het programma staan werken van o.a. Bach, Telemann en Van Eyck.

Op zondag 23 juni staat om 9.30 uur de reguliere kerkdienst gepland waar de interim predikant van de Protestante Gemeente Oostvoorne ds. Piet Schelling uit Monster voor zal gaan. In deze dienst zal de vaste organiste van de Dorpskerk Jolanda Zwoferink het orgel bespelen.Jolanda Zwoferink
Het thema van de dienst is: Psalm 150 – ‘Het wonderlijke verhaal van de tien klanken.’
Uiteraard zal in deze dienst de organiste op het Bätz-Friedrich-orgel een extra rol vervullen.
Na afloop van de dienst is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee en kan de gemeente in alle gezelligheid met elkaar in gesprek.

Op diezelfde dag zal Jolanda Zwoferink om 15.30 uur een orgelconcert geven.
Op het programma staan werken van o.a. Bach, Clérambault, Umbreit en Steigleder.
Na afloop van de concerten is er een borreluurtje en kan men ongedwongen napraten over de muziek en met de concertgevers in contact komen.Elly Bakker

De toegang van de evenementen is vrij.
Hartelijk welkom.

Zondag 30 juni - Intrededienst ds. R. (Marijke) van Selm op zondag 30 juni

Voorgangers: ds. Piet Schelling en ds. Marijke van Selm
Organisten: Jolanda Zwoferink en Ron van Halen
Medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker
Er is kindercrèche en kinderkerk.

LET OP: de ochtenddienst komt die dag te vervallen!!