PGO Nieuwsbrief 2019 - 8 juni
Dienst zondag 9 juni - Pinksteren
Voorganger is ds. Jan Wilschut uit Rockanje.
Jolanda Zwoferink is de organist.
De cantorij o.l.v. Elly Bakker verleent haar medewerking in deze dienst.

Doel uitgangscollecte - China collecte kerk in actie (pinksterzending)
Veel christenen in China spreken een eigen taal en hebben daarom niets aan een Bijbel in het Chinees. In de Chinese provincie Yunnan wonen 25 minderheidsgroepen met een eigen taal, waaronder de White Yi.
Van de 60.000 mensen die tot deze groep behoren zijn er 40.000 christen, onder wie veel analfabeten. Kerk in Actie steunt naast een alfabetiseringsprogramma voor de White Yi ook een bijbelvertaling. Vijf leden van een lokale gemeente vertalen met elkaar de Bijbel vanuit het Chinees. Het Nieuwe Testament is al klaar, ze werken nu aan het Oude Testament.
Met uw bijdrage aan deze collecte maakt u het onder meer mogelijk dat alle boeken van het Oude Testament vertaald worden en steunt u wereldwijd zendingsprojecten van Kerk in Actie.

KERKDIENSTEN JUNI
Zondag 16 juni (Themadienst mbt project Pakistan)
Voorganger ds. Piet Schelling
Organist: Ron van Halen

De diaconie heeft zich via Kerk in Actie verbonden met projecten in Pakistan. De avondmaalscollecten zijn dit jaar hiervoor bestemd. In deze dienst willen we ons spiritueel met de projecten verbinden. Tom Kosters, consulent Kerk in Actie, en ds. Piet Schelling zullen deze dienst leiden.
Een aandachtspunt zal zijn: lezen christenen die leven in angst en dreiging een bijbelverhaal anders dan wij? Wat zien zij in Psalm 42-43, wat doet de tekst met hem, halen ze er iets uit voor hun soms zware leven? Waardevol dat wij als christenen ons even verbinden (zij het op afstand) met geloofsgenoten elders in de wereld.
De eerste collecte is zondag 16 juni voor het project Pakistan.

Zondag 16 juni zingen we het prachtige Lied 388:
'Voor ieder van ons een plaats aan tafel'.
Nu is dat niet zo bekend bij ons.
Maar als we het eenmaal kennen, willen we het lied niet meer kwijt.
Ter voorbereiding zouden we ons de melodie al een beetje eigen kunnen maken door een paar keer te luisteren naar een filmpje op internet.
U vindt het lied HIER of net even anders via DEZE LINK.
Lukt het niet om via de bovenstaande links de liedjes te bekijken neem dan onderstaande URL's over en zet ze in de adresbalk van uw browser.
https://www.youtube.com/watch?v=SzKXqzHhe9g en https://www.youtube.com/watch?v=Xbbcgqf-Dhg
Piet Schelling.

Zondag 23  juni Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger ds. Piet Schelling, organist: Jolanda Zwoferink
Voorlopig laatste ‘gewone’ dienst met ds. Piet Schelling.
Bovenstaande diensten beginnen om 9:30 uur

Zondag 30 JUNI
Bevestigingsdienst van ds. R. (Marijke) van Selm
Aanvang: 30 juni om 15:00 uur
Voorgangers: ds. Piet Schelling en ds. Marijek van Selm
Organisten: Jolanda Zwoferink en Ron van Halen
Met medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker
LET OP: de ochtenddienst komt die dag te vervallen!!

De bevestigingsdienst van ds. R. (Marijke) van Selm op zondag 30 juni

Voorgangers: ds. Piet Schelling en ds. Marijke van Selm
Organisten: Jolanda Zwoferink en Ron van Halen
Medewerking van de cantorij o.l.v. Elly Bakker

LET OP: de ochtenddienst komt die dag te vervallen!!

Nieuws van de CJO-club
Hallo jongens en meisjes,
We hebben het CJO-jaar traditiegetrouw afgesloten met een heerlijk zwemfestijn met alle kinderen en tieners.
Maar hoewel het seizoen nu klaar is, is de voorbereiding voor het nieuwe seizoen alweer bezig.

Wat is ook al weer de CJO-club?

De CJO-club is een jeugdclub van de kerk voor de groepen 4 t/m 8 van de basisschool.
Van september t/m mei komen ze elke maand een keer bij elkaar voor een leuke, sociale, actieve, creatieve of sportieve activiteit.
Op CNS de Nieuwe Weg zijn de aanmeldingsformulieren al verspreid via social schools en veel kinderen hebben zich alweer aangemeld voor de CJO-club van 2019/2020.

Zit jij niet op de CNS? Maar wil je wel graag naar de CJO-club komen?
Dan ben je natuurlijk welkom.
Meld je dan voor 17 juni 2019 aan via deze link!

Voor de ouders en ouderen hebben we ook een vraag.
Heeft u een leuke hobby, een creatief talent of kunt u een leuke activiteit organiseren voor een groep kinderen?
Stuurt u dan ook een mail naar CJObestuur@gmail.com of neem  contact op met ondergetekende.
Dan kunnen we in overleg kijken voor welke groep de activiteit geschikt is en welke dag u uit komt.
Dit alles natuurlijk met hulp van de cjo-leiding. Vorig jaar heeft groep 7 geholpen bij de kringloopwinkel.
Dit was een groot succes. Misschien kunt u ook op deze manier uw steentje bijdragen aan het jeugdwerk en brengen we zo jeugd en kerk samen.

groeten,
Ingrid Langbroek