PGO Nieuwsbrief 2019 - 4 mei
Dienst zondag 5 mei - aanvang 9:30 uur
Voorganger is Barbara Broeren en Jolanda Zwoferink is de organist.

BEVRIJDINGSDAG: COLLECTE KERK IN ACTIE (NOODHULP)
Kerk zijn in oorlogstijd, Syrië.
Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder waardevol om dat uitbundig te kunnen doen, want vrijheid is niet vanzelfsprekend.
Zo lijden in Syrië miljoenen mensen onder de burgeroorlog die al meer dan zeven jaar duurt.
Ook Syrische kerken en gemeenten zijn zwaar getroffen.
Toch kiezen zij ervoor in deze tijden van nood een helper te zijn. Laten we deze zondag onze vrijheid vieren, en tegelijk collecteren voor onze naasten in Syrië.

Dienst volgende week 12 mei - Aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Piet Schelling, organist Herman Lammers.

Gemeenteavond: de kerk in het dorp - dinsdag 7 mei vanaf 19:30 uur
Zoals u in het kerkblad heeft kunnen lezen hopen wij dinsdagavond de jaarlijkse gemeenteavond te organiseren.
Om 19:30 is de zaal open en kunt u koffie of thee krijgen.

De avond begint om 20:00 uur en duurt tot 21:30 uur, daarna is er gelegenheid om iets te drinken en na te praten.
De voorzitter van de KR zal aan het begin van de avond kort ingaan op de stand van zaken binnen de PGO zeker wb het beroepingswerk, aan het einde van de avond krijgt u gelegenheid eventueel vragen te stellen over o.a. de vorige week beschikbaar gestelde jaarrekeningen.
Het hoofdonderwerp van de gemeenteavond wordt door mw. Mathilde Meulensteen gepresenteerd en geleid.
Als dorpskerkambassadeur (functie van de kerk in het dorp) zal zij de gemeente informeren over andere mogelijkheden en zienswijzen naar kerk in het dorp zijn, op basis van ervaringen en  voorbeelden van andere dorpen.

De bedoeling is dat we op deze avond gaan dromen over mogelijkheden en onmogelijkheden op het dorp, met het dorp, in de kerk, vanuit de kerk, vanuit het dorp. Wie wil je zijn als  kerkgemeenschap?
Daarnaast wil ze met ons ook praktisch in gesprek gaan, hoe wij kerk op het dorp willen zijn en onderzoeken wat er in Oostvoorne mogelijk is.

De kerkenraad hoopt op een goede opkomst!

Kennismaking met ds. Marijke van Selm
Afgelopen maandagavond heeft de kerkenraad kennis gemaakt met onze nieuwe predikant, ds. Marijke van Selm.
Het was een prettige ontmoeting en die bevestigde ons als kerkenraad dat de beroepingscommissie uitstekend werk heeft verricht.
Het enthousiasme waarmee de BC ons haar advies heeft toegelicht is niet voor niets geweest!.
Dit positieve gevoel willen we graag met u delen want een gedeeld enthousiasme is dubbel enthousiasme nietwaar!

Daarom nodigen we u graag uit om op woensdagavond 22 mei kennis te komen maken met ds. Marijke van Selm.
Vanaf 19:30 uur bent u welkom in de Dorpskerk, de koffie en thee staan dan en rond 20:00 uur zal ds. van Selm zich aan u voorstellen.

Graag tot ziens liefst op beide avonden!

Blog ds. Marijke van Selm
Ga naar onze site via deze link en klik op de link om naar de blog te gaan van Marijke via de site van de PG Nieuwland.
Haar laatste update gaat over Oostvoorne, heel leuk om te lezen!

Vervoer naar de kerk ook op dinsdag 7 mei en woensdag 22 mei
Wilt u op dinsdag 7 mei en/of woensdag 22 mei graag naar de kerk komen maar kunt u niet op eigen gelegenheid naar de kerk komen?
Neem dan contact op met: Joke Kruik, tel. 484530.
U mag ook mailen naar: diaconie@kerkoostvoorne.nl

Om alvast in uw agenda te zetten:
Bevestigingsdienst van ds. R. (Marijke) van Selm

Zondag 30 juni om 15:00 uur
(ochtenddienst komt te vervallen)
Meer informatie volgt via zondags- en nieuwsbrief

Om mee te leven
Elise den Arend verblijft momenteel, door werkzaamheden in het huis "de Vijverhof" waar ze oorspronkelijk woont, met de andere vaste bewoners in een zorghotel.
A.s. woensdag, 8 mei is Elise jarig, ze wordt dan 51 jaar.
Het zou leuk zijn als ze veel kaartjes krijgt die dag zodat ze haar kamer gezellig kan maken.
Stuurt u er ook één aan haar?

Elise den Arend
ASVZ Rotterdam-Charlois
Charloisse Lagedijk 951
3084 LD  Rotterdam

Zingen woensdag 15 mei.
Omdat het gezellig en leuk is om met een groepje te zingen organiseren we deze activiteit.
We zingen met elkaar liederen of leren een nieuw lied aan.

Elly Bakker begeleidt, samen met Aart van der Gronden op piano en orgel, deze zangmiddag.
Tijdens een korte pauze drinken we een kopje thee of koffie.

Zingt u mee?

Van 14.30 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom om mee te zingen!
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen, tel. 48 28 26 of winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Donderdag 16 mei    “Een goed gesprek over Jezus” met Barbara Broeren
Wat kenmerken de ontmoetingen die Jezus had?
Kunnen wij er ook nu nog iets mee?
Het belooft een verrassende avond te worden met veel gezelligheid en verdieping!
De avond is in de consistorie van de kerk van 19.30 – 21.30 uur.
U bent van harte welkom!
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen
tel. 48 28 26 of winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Een leuke gezins-fietspuzzeltocht, voor jong èn iets minder jong
Download hier de poster

Wanneer?
Op zondag 26 mei na de kerkdienst met Rob Favier én na een kop koffie/thee of fris, stappen we tussen 11.00 / 11.15 uur op de fiets en rijden al puzzelend een leuke tocht in de omgeving.

Lunch?
Rond 12.30 uur lunchen we bij het Oostvoornse Meer, waarna we met een sportieve activiteit de fietspuzzeltocht afsluiten.

Voor wie is deze fietspuzzeltocht geschikt?
- voor kinderen, tieners, (jong) volwassenen (tocht max. 15 km)
- voor iedereen die een (elektrische) fiets heeft en kan fietsen
- òf achter- of vóór op de fiets kan zitten!

Wat neem je mee?
Een lunchpakketje voor jezelf en een picknickkleed.
(Drinken wordt geregeld).

Aanmelden?
Aanmelden vóór zaterdag 11 mei 2019 via het volgende email adres: groeneveld.charlotte3@gmail.com
Graag even aangeven met hoeveel personen jullie meefietsen.

We hopen op een zonnige en gezellige middag,

Groeten namens de Denktank,
Charlotte Groeneveld