PGO Nieuwsbrief 2019 - 27 april KONINGSDAG
Dienst zondag 28 april
Voorganger is ds. Helene Perfors en de organist is Leo Bouma.
De dienst begint om 9:30 uur

1e collecte: Voedselbank
Zondag is de diaconiecollecte bestemd voor de voedselbank.
Met onze bijdrage vanmorgen wordt er onder meer gezorgd dat de ‘ijzeren voorraad’, dat is de voorraad die de voedselbank aan houdbare artikelen heeft, op peil wordt gehouden.
In deze tijd, waarin het voor een aantal van onze naasten het nog steeds niet zo goed gaat, blijkt meer en meer een beroep op de voedselbank te worden gedaan. Zo zelfs, dat niet alleen vlak voor de kerstdagen een inzamelingsactie in de supermarkten wordt georganiseerd, maar dat een dergelijke actie vaker moet worden gehouden.
De voedselbanken krijgen minder aan goederen binnen en er wordt steeds vaker om hulp gevraagd.
Kortom: laten wij gul zijn voor de voedselbank.

Dienst volgende week 5 mei - Aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Barbara Broeren.
Organist: Jolanda Zwoferink

Gemeenteavond dinsdag 7 mei
Zoals u in het kerkblad heeft kunnen lezen hopen wij dinsdag 7 mei a.s. de jaarlijkse gemeenteavond te organiseren.

Om 19:30 is de zaal open een kunt u koffie of thee krijgen.

De avond begint om 20:00 uur en duurt tot 21:30 uur, daarna is er gelegenheid om iets te drinken en na te praten.
De voorzitter van de KR zal aan het begin van de avond kort ingaan op de stand van zaken binnen de PGO zeker wb het beroepingswerk, aan het einde van de avond krijgt u gelegenheid eventueel vragen te stellen over o.a. de vandaag bij de ingang gereed liggende jaarrekeningen.

Het hoofdonderwerp van de gemeenteavond wordt door mw. Mathilde Meulensteen gepresenteerd en geleid.
Als dorpskerkambassadeur (functie van de kerk in het dorp) zal zij de gemeente informeren over andere mogelijkheden en zienswijzen naar kerk in het dorp zijn, op basis van ervaringen en  voorbeelden van andere dorpen.
De bedoeling is dat we op deze avond gaan dromen over mogelijkheden en onmogelijkheden op het dorp, met het dorp, in de kerk, vanuit de kerk, vanuit het dorp. Wie wil je zijn als  kerkgemeenschap?
Daarnaast wil ze met ons ook praktisch in gesprek gaan, hoe wij kerk op het dorp willen zijn en onderzoeken wat er in Oostvoorne mogelijk is.
De kerkenraad hoopt op een goede opkomst!

Jaarekeningen 2018
Zondag a.s. liggen bij de ingang van de kerk papieren exemplaren van de beide beknopte jaarrekeningen 2018
(CvK + diaconie).
Maar u kunt ze nu ook al downloaden via deze link.

Heeft u vragen over de jaarrekeningen: stel deze dan liefst per e-mail: scriba@kerkoostvoorne.nl of neem contact op met de penningmeester (Gerard v.d. Hoek).
Ook is er op de gemeenteavond bij de rondvraag nog gelegenheid hier vragen over te stellen.

Zingen woensdag 15 mei.
Omdat het gezellig en leuk is om met een groepje te zingen organiseren we deze activiteit.
We zingen met elkaar liederen of leren een nieuw lied aan.

Elly Bakker begeleidt, samen met Aart van der Gronden op piano en orgel, deze zangmiddag.
Tijdens een korte pauze drinken we een kopje thee of koffie.

Zingt u mee?

Van 14.30 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom om mee te zingen!
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen, tel. 48 28 26 of winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Donderdag 16 mei    “Een goed gesprek over Jezus” met Barbara Broeren
Wat kenmerken de ontmoetingen die Jezus had?
Kunnen wij er ook nu nog iets mee?
Het belooft een verrassende avond te worden met veel gezelligheid en verdieping!
De avond is in de consistorie van de kerk van 19.30 – 21.30 uur.
U bent van harte welkom!
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen
tel. 48 28 26 of winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Een leuke gezins-fietspuzzeltocht, voor jong èn iets minder jong

Download hier de poster

Wanneer?
Op zondag 26 mei na de kerkdienst met Rob Favier én na een kop koffie/thee of fris, stappen we tussen 11.00 / 11.15 uur op de fiets en rijden al puzzelend een leuke tocht in de omgeving.

Lunch?
Rond 12.30 uur lunchen we bij het Oostvoornse Meer, waarna we met een sportieve activiteit de fietspuzzeltocht afsluiten.

Voor wie is deze fietspuzzeltocht geschikt?
- voor kinderen, tieners, (jong) volwassenen (tocht max. 15 km)
- voor iedereen die een (elektrische) fiets heeft en kan fietsen
- òf achter- of vóór op de fiets kan zitten!

Wat neem je mee?
Een lunchpakketje voor jezelf en een picknickkleed.
(Drinken wordt geregeld).

Aanmelden?
Aanmelden vóór zaterdag 11 mei 2019 via het volgende email adres: groeneveld.charlotte3@gmail.com
Graag even aangeven met hoeveel personen jullie meefietsen.

We hopen op een zonnige en gezellige middag,

Groeten namens de Denktank,
Charlotte Groeneveld