PGO Nieuwsbrief 2019 - 12 april
Dienst zondag 14 april
Voorganger is ds. Harry Doornbos. Jolanda Zwoferink is de organist.
Aanvang van de dienst: 9:30 uur

Bloemschikking 40-dagentijd - In de 40-dagentijd is het thema  ‘ Een nieuw begin ‘ en de bloemschikkingen sluiten hierbij aan. Per zondag wordt met 8 flessen als basis,  een symbolische schikking gemaakt. Het getal 8 staat symbool voor het nieuwe begin : op de 8e dag begint een nieuwe week , deze achtste dag wordt ook wel ‘opstandingsdag’ genoemd en de 8 wordt ook wel gezien als de overgang van wat oud is naar iets nieuws. De bekleding van rietstengels/grasstengels is eveneens symbolisch : riet staat voor buigzaamheid, meebewegen en het water in de flessen, hier en daar zichtbaar, is het symbool van nieuw leven. De flessen zullen elke week in een andere vorm gezet worden, deze vormen zullen per week nader geduid worden.’
A.s. zondag 14 april de zesde van deze 40-dagentijd: Intocht in Jeruzalem....,
De 8 flessen zijn verdeeld, tussen de flessen wordt een ‘ weg’ verbeeld , 4 flessen aan de ene kant van de weg en 4 aan de andere kant.
In de flessen zien we gebogen takken en palmtakken  ( buxus ), deze vormen als het ware en poort.

Doel uitgangscollecte
De uitgangscollecte is voor Jeugdwerk JOP (Jong Protestant).
JOP  ontwikkelt verrassende en uitdagende werkvormen om jongeren bij de kerk te blijven betrekken.

Sobere maaltijd
In de Stille Week wordt op woensdag 17 april weer een sobere maaltijd gehouden in de kerk, aanvang 18.00 uur.
A.s zondag 14 april ligt er een intekenlijst klaar in de kerk; hierop kunt u aangeven dat u met ons mee wilt eten.
Samen eten is elkaar ontmoeten, is verbondenheid met elkaar.
Namens commissie Kerk in Actie,
Annie van Maanen, Els van Teijlingen, Trudy van Noordt, Elly van der Hoek

DIENSTEN IN DE KOMENDE WEEK:

Dag Datum Tijd Voorganger Bijzonderheden Organist
do 18-apr 19:30 ds. H. Doornbos Witte Donderdag Schrift & Tafel H. den Berg
vr 19-apr 19:30 ds. P. Schelling Goede Vrijdag Cantorij olv Elly Bakker J. Zwoferink
za 20-apr 22:00 ds. P. Schelling Paaswake Cantorij olv Elly Bakker
nachtdienst
J. Zwoferink
zo 21-apr 9:30 B. Broeren 1e Paasdag   R. van Halen

Uitnodiging gespreksavond of -middag  - ‘Denkend aan de dood kom ik tot leven’

In maart verschijnt het nieuwe boek van onze interimpredikant Piet Schelling. Getiteld Denkend aan de dood kom ik tot leven. Hij gaat in op de vraag hoe hij zich verhoudt tot zijn eigen levenseinde.

Het pastorale team heeft Piet gevraagd om in een paar gespreksbijeenkomsten iets over het boek te vertellen. Want het is een thema waarmee bijna iedereen in aanraking komt. Hetzij persoonlijk, hetzij binnen de kring van familie en vrienden. Daarom vinden we het waardevol daarover met elkaar van gedachten te wisselen.

We komen samen bij iemand thuis. Er zijn inmiddels twee bijeenkomsten geweest.
De volgende bijeenkomsten staan nog gepland:

• woensdagavond 24 april, van 20.00 tot 21.30 uur;
Deze avond is vol!! U kunt zich nog wel voor de 25e aanmelden.
donderdagmiddag 25 april, van 14.30 tot 16.00 uur;
Als u deze datum niet kunt hoor ik het graag zodat we kunnen kijken of er een andere oplossing is.
  • in de Leemgaarde maandagmiddag 13 mei; de bewoners worden persoonlijk benaderd.

Meer informatie is te lezen op het inlegvel bij het kerkblad.
Graag ontmoeten we u op een middag of avond. Van harte welkom! U kunt zich hiervoor aanmelden bij Liesbeth van Wijnen: u kunt bellen (482826) of e-mailen (winterwerk@kerkoostvoorne.nl) of haar in de wandelgangen aanspreken.

Om alvast te noteren: We gaan weer zingen!
Woensdagmiddag 15 mei a.s. van 14.30 tot 16.00 uur.
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen