PGO Nieuwsbrief 2019 - 6 april
BELANGRIJKE MEDEDELING AAN DE LEDEN VAN DE PGO

In de afgelopen week zijn er geen wettelijke bezwaren ingediend tegen de gevolgde procedure in het voorgenomen besluit om ds. van Selm, predikant van de PG Nieuwland te Westmaas te beroepen.

Vandaag, zaterdag 6 april heeft een delegatie van kerkenraad & beroepsingscommissie de beroepsbrief overhandigd aan ds. R. (Marijke) van Selm.
Hiermee is het beroep door de PGO op ds. van Selm officieel

Ds. van Selm heeft het beroep in beraad genomen en we hopen u spoedig meer informatie te kunnen verstrekken over het door haar genomen besluit.

***********************************************************

LET OP!:
VANAF ZONDAG 7 APRIL WIJZIGT DE AANVANGSTIJD VAN DE KERKDIENST: 9:30 UUR

Dienst zondag 7 april – AANVANG 9:30 UUR
Voorganger is ds. Piet Schelling. Organist: Ron van Halen.

Bloemschikking 40-dagentijd - In de 40-dagentijd is het thema  ‘ Een nieuw begin ‘ en de bloemschikkingen sluiten hierbij aan.
Per zondag wordt met 8 flessen als basis,  een symbolische schikking gemaakt.
Het getal 8 staat symbool voor het nieuwe begin : op de 8e dag begint een nieuwe week , deze achtste dag wordt ook wel ‘opstandingsdag’ genoemd en de 8 wordt ook wel gezien als de overgang van wat oud is naar iets nieuws.
De bekleding van rietstengels/grasstengels is eveneens symbolisch : riet staat voor buigzaamheid, meebewegen en het water in de flessen, hier en daar zichtbaar, is het symbool van nieuw leven.
De flessen zullen elke week in een andere vorm gezet worden, deze vormen zullen per week nader geduid worden.’
Vandaag, de vijfde zondag van deze 40-dagentijd: De schikking heeft de vorm van een compacte vierkant, gesloten , zoals de wijngaard waar de pachters zich verschansen. In de flessen staat zwaardvormig blad, tussen de flessen zijn blauwe druifjes geplaatst als verwijzing naar de wijngaard.

De 1ste collectie is bestemd voor Kerk in Actie - zending
KIA ondersteunt kinderen in Rwanda die hun ouders aan hiv-aids hebben verloren, of zelf besmet zijn.  Zij leren de kinderen om te gaan met hun ziekte en helpt hen met medicijnen en schooluniformen. Daarnaast worden alleenstaande moeders die besmet zijn, ondersteund in de zorg voor zichzelf en hun gezin.
Zondagd collecteren we voor deze kwetsbare kinderen en ouders in Rwanda.

Dienst volgende week zondag 14 april  - aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Harry Doornbos en Jolanda Zwoferink is de organist.

Om mee te leven:
Lies Schouten verblijft momenteel bij Laurens revalidatie.
Intermezzo zuid kamer 701
Motorstraat 110
3083 AP  Rotterdam

Sobere maaltijd
In de Stille Week wordt op woensdag 17 april weer een sobere maaltijd gehouden in de kerk, aanvang 18.00 uur.
Zondag 7 en 14 april ligt er een intekenlijst klaar in de kerk; hierop kunt u aangeven dat u met ons mee wilt eten.
Samen eten is elkaar ontmoeten, is verbondenheid met elkaar.
Namens commissie Kerk in Actie,
Annie van Maanen, Els van Teijlingen, Trudy van Noordt, Elly van der Hoek

Uitnodiging gespreksavond of -middag - ‘Denkend aan de dood kom ik tot leven’
In maart verscheen het nieuwe boek van onze interimpredikant Piet Schelling. Getiteld Denkend aan de dood kom ik tot leven. Hij gaat in op de vraag hoe hij zich verhoudt tot zijn eigen levenseinde.

Het pastorale team heeft Piet gevraagd om in een paar gespreksbijeenkomsten iets over het boek te vertellen. Want het is een thema waarmee bijna iedereen in aanraking komt. Hetzij persoonlijk, hetzij binnen de kring van familie en vrienden. Daarom vinden we het waardevol daarover met elkaar van gedachten te wisselen.

We komen samen bij iemand thuis. Er zijn inmiddels twee bijeenkomsten geweest.
De volgende bijeenkomsten staan nog gepland:

•        woensdagavond 24 april, van 20.00 tot 21.30 uur;
•        donderdagmiddag 25 april, van 14.30 tot 16.00 uur;
•        in de Leemgaarde maandagmiddag 13 mei; de bewoners worden persoonlijk benaderd.

Meer informatie is te lezen op het inlegvel bij het kerkblad.
Graag ontmoeten we u op een middag of avond. Van harte welkom!
U kunt zich hiervoor aanmelden bij Liesbeth van Wijnen: u kunt bellen (482826) of
e-mailen (winterwerk@kerkoostvoorne.nl) of haar in de wandelgangen aanspreken.

Om alvast te noteren: We gaan weer zingen!
Woensdagmiddag 15 mei a.s. van 14.30 tot 16.00 uur.
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen