Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
PGO Nieuwsbrief 2019 - 29 maart
BELANGRIJK
Na de dienst van a.s. zondag heeft de kerkenraad een belangrijke mededeling voor de gehele gemeente.
De voorzitter van de kerkenraad zal u belangrijke informatie verschaffen, belangrijk voor de toekomst van de gehele PGO.


Dienst zondag 31 maart
Voorganger is Barbara Broeren, Jolanda Zwoferink is de organist.
Aanvang: 10:00 uur
Liturgie


Bloemschikking 40-dagentijd - In de komende 40-dagentijd is het thema  ‘ Een nieuw begin ‘ en de bloemschikkingen sluiten hierbij aan. Per zondag wordt met 8 flessen als basis,  een symbolische schikking gemaakt. Het getal 8 staat symbool voor het nieuwe begin : op de 8e dag begint een nieuwe week , deze achtste dag wordt ook wel ‘opstandingsdag’ genoemd en de 8 wordt ook wel gezien als de overgang van wat oud is naar iets nieuws. De bekleding van rietstengels/grasstengels is eveneens symbolisch : riet staat voor buigzaamheid, meebewegen en het water in de flessen, hier en daar zichtbaar, is het symbool van nieuw leven.
De flessen zullen elke week in een andere vorm gezet worden, deze vormen zullen per week nader geduid worden.’ Vandaag, de vierde zondag van deze 40-dagentijd: De 8 flessen zijn in een achthoek geplaatst , deze vorm wordt verstrekt door groene takken. In de flessen zien we bloeiende bloesemtakken en teer groen...., de strekking is : wees blij, laten we feestvieren!


De 1ste collecte van de diaconie is vandaag bestemd voor de miljoenen mensen in Mozambique, Zimbabwe en Malawi die zijn  getroffen door de cycloon Idai. Zij hebben dringend voedsel, water, kleding, onderdak en medicijnen nodig.
Kom ook in actie en help de slachtoffers. U kunt ook een gift overmaken naar rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v. het projectnummer 'Noodhulp cycloon Idai’


LET OP!:
VANAF ZONDAG 7 APRIL WIJZIGT DE AANVANGTIJD VAN DE KERKDIENST: 9:30 UUR


Dienst volgende week zondag 7 april  - aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Piet Schelling en Ron van Halen is de organist.


Schrijfactie  ‘ paasgroeten aan gedetineerden ‘
Ieder jaar organiseert ‘ Kerk in Actie ‘ de Paasgroeten-actie. Door een kaart te sturen naar een gedetineerde in Nederland of in het buitenland, zorgt u er voor dat deze zich gesterkt voelt.
Voor gedetineerden is het bemoedigend om een kaart te krijgen, zeker als er ook iets persoonlijks op staat
Het helpt bij het maken van een nieuw begin. Omdat we geloven in delen zit er een 2e kaart aan gehecht die de gedetineerde kan versturen naar iemand om hem heen. Vanaf zondag 24 maart t/m zondag 7 april zijn deze kaarten, na de dienst, voor in de kerk te verkrijgen bij Elly vd Hoek,  Trudy van Noordt en Els van Teijlingen.
De commissie verzorgt tevens frankering en verzending! ......We verwachten veel ‘ schrijvers’ !


Zingen in de KERK evenement in Zuidland - Paastour The Psalm Project
The psalm Project, regelmatig te zien in “Nederland Zingt” en te horen op “Groot Nieuws Radio”, zijn een begrip in Nederland.
Met een eigentijdse vertaling van de psalmen trakteert deze band bezoekers op een sfeervol en verrassend concert, dat jong en oud aanspreekt.

Op zondagavond 31 maart komt The Psalm Project naar de Welkomkerk in Zuidland.
Het concert, onderdeel van de Paastour van de band, is van 19.30 tot 21.00 uur.
Kaarten kosten 2,95 euro per persoon en zijn te reserveren via www.zingenindekerk.nl.

Verhalen, luisterliederen en meezingen
Bijzonder aan de concerten van The Psalm Project is de afwisseling met verhalen, luisterliederen en momenten om mee te zingen.

Aandacht en collecte voor Kerk in Actie
Er is geen pauze. Tijdens het concert wordt wel aandacht gevraagd voor het project van Kerk in Actie: “Versterk de Kerk in het Midden-Oosten Syrië”. Aansluitend wordt daarvoor gecollecteerd.


Bibliodrama “Het verhaal over Lazarus” – dinsdag 2 april 19:30 uur
Voor iedereen die plezier heeft in spel en iets nieuws wil ontdekken in een Bijbelverhaal en in zichzelf.
Onder leiding van ds. Helene Perfors maken we kennis met Bibliodrama.
Tijdens het spelen proberen de deelnemers zich in te leven in één of meer figuren uit een Bijbeltekst.
Het thema van de 40 dagentijdcampagne 2019 is “een nieuw begin”  
Daarom is er gekozen voor “Het verhaal van Lazarus”, Lazarus, de broer van Maria en Marta, die door Jezus tot leven wordt gewekt nadat hij vier dagen in het graf ligt.
Dit verhaal in de 40-dagentijd geeft een vooruitblik op Pasen.
Door middel van bibliodrama staan we stil bij dit verhaal. Letterlijk.
Van harte uitgenodigd in de consistorie van de Dorpskerk dinsdag 2 april om 19.30 uur.


Kinderdienst zondag 24 maart
Afgelopen zondag hebben de kinderen van de kinderdienst, een dienst speciaal voor de allerkleinsten onder ons, geluisterd naar een zaai-avontuur.
Een saai-avontuur?! Nee, een ZAAI- avontuur.
Zij kregen namelijk bezoek van opa Knoest. Hij kwam vertellen over zijn avonturen op het veld, waar hij zaadjes wilde zaaien.
Samen met zijn poes Snoesepoes en wat hulp van de kinderen heeft opa Knoest het uiteindelijk voor elkaar gekregen om uit zijn zaadjes tuinkers te laten groeien.
Naast het luisteren naar dit avontuur, het zingen van leuke liedjes en het samen bidden is er ook geld opgehaald voor zorgboerderij ‘Op Aarde’, we maken het bedrag van 22,30 euro over naar dit mooie en bijzondere initiatief. 

De kinderen hebben na afloop onder het genot van een drankje een bloempotje versierd en deze gevuld met tuinkers mee naar huis genomen.

De fotoserie staat in het fotoalbum.
Of klik hier om er direct naartoe te gaan.

Het was een gezellige middag. 
Groeten, Ingrid, Karin, Liana en Charlotte 


Oud papier container blijft
Afgelopen week heeft u waarschijnlijk  een nieuwe container voor papier ontvangen. De gemeente gaat vanaf 1 april zelf het oud papier ophalen.
Voor de jeugd van onze kerk hebben we al vele jaren een container bij Tuinderij Vers (Kloosterweg 2)  staan en dit gaat ook niet wijzigen. Voor onze jeugd blijven we papier inzamelen. We hopen dus dat u ons blijft helpen
Alvast bedankt namens het Jeugdoverleg

 
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.