PGO Nieuwsbrief 2019 - 16 februari
Dienst zondag 17 februari
Voorganger is ds. Piet Schelling uit Monster. Organist is Ron van Halen.

Zondag 24 februari 2019
Voorganger: ds. Anke Dekker, organist is Herman Lammers, aanvang: 10:00 uur

Collecte kerk in actie (noodhulp)
Ethiopiërs zijn droogte van oudsher gewend, maar door klimaatverandering is het steeds vaker en langer extreem droog. Gezinnen komen in grote nood: water en voedselvoorraden raken op, vee sterft. De strijd om te overleven wordt steeds zwaarder. Samen met de Ethiopische kerk helpt Kerk in Actie boerengezinnen om ook in extreme tijden van droogte te overleven. KiA verstrekt zaden van droogtebestendige gewassen, stimuleren mensen te handelen in bijvoorbeeld zeep of snacks voor extra inkomsten, leggen waterbronnen aan en gaan met houtbesparende oventjes houtkap tegen om te voorkomen dat vruchtbare grond wegspoelt.

40 Dagentijdkalender
https://webwinkel.pkn.nl/files/Producten/thumbs/340x340/eennieuwbegin.jpgEen nieuw begin.
Na de Adventskalender is ook de 40 dagentijdkalender in een nieuw jasje gestoken. Met een dagelijkse Bijbeltekst en quote, recept, verhaal of gedicht brengen u steeds een stapje dichter bij Pasen, feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen.
De veertigdagentijdkalender 2019 daagt u uit tot bezinning in de 40 dagen op weg naar Pasen. ´Een nieuw begin´ is de rode draad door alle dagen. Aswoensdag is 6 maart a.s.
U kunt een kalender gratis aanvragen via de onderstaande link: www.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender
Via bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar te downloaden.
Deze veertigdagenkalender wordt ook meegestuurd met het magazine “Petrus”.
Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van de diaconie of het pastorale team.

De Herberg zondag 24 februari (ipv de 17e) weer open!
Zondagmiddag 24 februari vanaf 15.00 uur (tot ongeveer 17.00 uur) is de Herberg weer geopend in de Dorpskerk. Te gast is dhr. Slee die ons komt vertellen over het houtdraaiwerk en ons verschillende werken laat zien.
U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Zandkunstenaar komt naar Oostvoorne
Op zondag 17 maart zal in de dienst een kunstenaar aanwezig zijn. Een bijzondere kunstenaar die met zand een verhaal vertelt. Ja, u hebt het goed gelezen: met zand!
Hij strooit niet met woorden, maar met zand. Wonderlijk maar waar.
Misschien kent u deze kunstenaar. Zijn persoonlijke naam: Gert van der Vijver.
Zijn kunstenaarsnaam in de volksmond: zand-tovenaar. Hij is door verschillende optredens op de tv bekend geworden. Afgelopen kerst beeldde hij op de tv met zand het kerstverhaal uit. Omstanders van alle leeftijden stonden ademloos te kijken.
In een interview zei hij over deze kunst: “Als kind tekende ik al heel veel en graag.
Ik ben bij de zee opgegroeid en tekende langs de vloedlijn. Maar het tekenen heb ik op een gegeven moment gelaten voor wat het is en ik ben met een andere carrière begonnen. Totdat ik in 2006 een kunstenares zag, die toverde met zand.
Toen ik dat zag, hoorde ik het kind in mij roepen: “Ik wil ook!” Dat kind in mij gaf de doorslag. Voordat ik het wist had ik een contract bij de KRO.”
In de dienst zal de bijbel opengaan via en in het zand. Het motto is: “Van schepping tot opstanding”, passend in de tijd dat we op weg zijn naar Pasen. Volwassenen zullen verrast worden, kinderen zullen hun ogen uitkijken.
U en jij zijn van harte welkom.
Geef het ook door aan derden of neem gasten mee.
Kom op 17 maart naar de Dorpskerk om 10.00 uur.

Workshop “kerk en dementie
Op zaterdagmiddag 23 maart a.s. organiseren de diaconieën van Oostvoorne en Brielle een workshop “Kerk en dementie” in boerderij “Op Aarde”.
Na een korte inleiding en een interactief deel, waarin de relatie gelegd wordt tussen theorie over dementie en de praktijk van het kerkelijk leven, bijvoorbeeld tijdens de kerkdienst, zal vooral tijd ingeruimd worden om zelf praktisch bezig te zijn.
Hoe voer ik een goed (geloofs)gesprek met iemand met dementie?
En als je bij iemand op bezoek gaat, wat moet je doen en wat kan je beter laten?
De middag wordt geleid door ds. Annemarie Roding, geestelijk verzorger in verpleeghuis Grootenhoek, en Ronald van de Vliet van zorgboerderij “Op Aarde”.
Bent u pastoraal medewerker of doet u veel bezoekwerk of ontmoet u als gemeentelid mensen met dementie of bent u gewoon geïnteresseerd?
U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze middag!

Wanneer       - zaterdag 23 maart -  14.00  – 16.30 uur, afsluiting met een drankje
Waar             - Boerderij Op Aarde, Sleepseweg 9, Brielle
Kosten          - gratis
U kunt zich hiervoor aanmelden bij de diaconie via e-mail diaconie@kerkoostvoorne.nl of via een intekenlijst die vanaf zondag 17 februari in de kerk ligt.
Er kan voor vervoer naar Op Aarde gezorgd worden.
Graag aangeven als u vervoer nodig heeft.