PGO Nieuwsbrief 2019 - 8 februari
Dienst zondag 10 februari – afscheidsdienst ds. Nita v.d. Horst – Kattenberg
In deze dienst gaan voor ds. Anke Dekker en ds Nita v.d. Horst.
De cantorij o.l.v. Elly Bakker verleent haar medewerking en de muzikale begeleiding op het orgel wordt verzorgd door Jolanda Zwoferink.
De dienst begint om 10:00 uur.
Na de dienst is er gelegenheid om afscheid te nemen van Nita en Jaap.

COLLECTE CATECHESE EN EDUCATIE
Er is veel te leren over het christelijk geloof en wat dat betekent voor jouw leven.
Toch is het niet altijd  makkelijk om jongeren mee te nemen op deze mooie
ontdekkingsreis. Om catecheten hierbij te ondersteunen ontwikkelt JOP, Jong
Protestant, het catechesemateriaal Overhoop. Alle belangrijke basisthema’s komen
aan de orde, zoals doop, avondmaal, wat gebeurt er in de kerkdienst en hoe weet je
dat het christelijk geloof ‘waar’ is? De creatieve en interactieve werkvormen sluiten
goed aan bij de leefwereld van jongeren.
Met deze collecte dragen we bij voor het ontwikkelen van werkvormen, zodat jongeren kunnen blijven leren over het christelijk geloof op een manier die bij hén past.

Dienst zondag 17 februari
Voorganger: ds. Piet Schelling, organist: Ron van Halen. Aanvang: 10:00 uur

40 Dagentijdkalender
https://webwinkel.pkn.nl/files/Producten/thumbs/340x340/eennieuwbegin.jpgEen nieuw begin.
Na de Adventskalender is ook de 40 dagentijdkalender in een nieuw jasje gestoken. Met een dagelijkse Bijbeltekst en quote, recept, verhaal of gedicht brengen u steeds een stapje dichter bij Pasen, feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen.
De veertigdagentijdkalender 2019 daagt u uit tot bezinning in de 40 dagen op weg naar Pasen. ´Een nieuw begin´ is de rode draad door alle dagen. Aswoensdag is 6 maart a.s.
U kunt een kalender gratis aanvragen via de onderstaande link: www.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender
Via bovenstaande link is ook een inkijkexemplaar te downloaden.
Deze veertigdagenkalender wordt ook meegestuurd met het magazine “Petrus”.
Als u niet in het bezit bent van een computer kunt u een gratis exemplaar vragen bij iemand van de diaconie of het pastorale team.

De Herberg zondag 24 februari (ipv de 17e) weer open!
Zondagmiddag 24 februari vanaf 15.00 uur (tot ongeveer 17.00 uur) is de Herberg weer geopend in de Dorpskerk. Te gast is dhr. Slee die ons komt vertellen over het houtdraaiwerk en ons verschillende werken laat zien.
U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen