PGO Nieuwsbrief 2019 - 1 februari
Dienst zondag 3 februari
Voorganger is ds. Piet Schelling, de organist is Willem Chr. Meyboom

Collecte voor het Werelddiaconaat
Water staat Bengalen aan de lippen.
In Nederland weten we dat wonen in een rivierdelta gevaar met zich meebrengt.
In Bangladesh leven miljoenen arme gezinnen op rivieroevers zonder dijken die
hen tegen vernietigende overstromingen kunnen beschermen. Bij cyclonen en
wervelstormen spoelen huizen weg en loopt landbouwgrond onder. Kerk in Actie helpt, samen met lokale kerken, mensen voor te bereiden op rampen. Zij bouwen schuilplaatsen, stellen per dorp evacuatieplannen op, trainen mensen om gewassen te verbouwen die goed tegen storm en zware regens kunnen en bieden direct noodhulp na overstromingen.

Afsluiting Avondmaalsproject 2018
Tijdens deze dienst van 3 februari wordt het Avondmaalsproject van vorig jaar afgesloten door het bekend maken van de opbrengst van het project en het overhandigen van het eindbedrag aan de voorzitter en de penningmeester van het regiobestuur Voorne-Putten Rozenburg van Stichting Alzheimer Nederland.
Ook Ronald van de Vliet van zorgboerderij Op Aarde, vorig jaar onze contactpersoon voor Alzheimer Nederland, is hierbij aanwezig.
De opbrengst van de Avondmaalscollectes en de collectes in de Leemgaarde is aangevuld door de diaconie. Het aanzienlijke eindbedrag laat zien dat Alzheimer en dementie een onderwerp is dat leeft in onze gemeente.
Namens de diaconie hartelijk dank voor uw betrokkenheid.

English weekend met evensong ( 2 & 3 februari)
De cantorij van de Sint-Catharijnekerk in Brielle organiseert op 2 en 3 februari 2019 een English weekend voor zangers met koorervaring.
Het koor zal onder leiding staan van Peter Leech. Tijdens het weekend wordt er flink geoefend en aan het eind van zondagmiddag 3 februari wordt het geheel dan afgesloten  met een Evensong.
De Evensong in de Sint-Catharijnekerk begint om 17.00 uur. De toegang is uiteraard vrij, maar aan de uitgang wordt wel gecollecteerd. Een Evensong is een bijna geheel gezongen vesperdienst volgens de eeuwenoude traditie van de anglicaanse kerk.
Het is een ingetogen, meditatieve viering met Engelse koormuziek en orgelspel.
U bent van harte welkom!

Dienst zondag 10 februari – Afscheidsdienst ds. Nita v.d. Horst
Voorgangers: ds. Anke Dekker en ds. Nita v.d. Horst
De cantorij o.l.v. Elly Bakker verleent haar medewerking.
Organist: Jolanda Zwoferink.
De dienst begint om 10:00 uur. Direct na de dienst nemen we als gemeente afscheid van Nita en Jaap en overhandigen we het cadeau namens de PGO.
U kunt daarna onder het genot van een kop koffie/ thee of een ander drankje in een gezellig samenzijn persoonlijk afscheid nemen van Nita en Jaap.

Voorbede kistje is weg! - Bidden voor elkaar in de kerkdienst
Het voorbede kistje wat al jaren aan het begin van de kerk stond is inmiddels weggehaald. We zijn overgestapt op een persoonlijker en beter privacy respecterende manier om voorbede aan te vragen.
Want natuurlijk vinden we het fijn om voor iemand te bidden of om met iemand te danken in de gebeden tijdens de kerkdienst. Maar het is niet geoorloofd om concreet (bij name genoemd) voor iemand te bidden zonder toestemming van die persoon.
Daarom zij we afgestapt van 'het briefjes systeem',  wilt u dat uzelf of iemand anders in de voorbeden genoemd worden, laat dat dan weten aan een van de kerkenraadsleden of kom voor de dienst even naar de kerkenraadskamer om dit verzoek aan de dienstdoende predikant door te geven.
Zo willen we elkaar dragen in lief en leed en tegelijkertijd recht doen aan de spelregels van de wet op de privacy.
Jan Herlaar, scriba (scriba@kerkoostvoorne.nl).

R.O.T kamp 2019
Beste ouders, verzorgers,
Via deze weg willen we jullie op de hoogte brengen van het R.O.T.-zomerkamp. Misschien kent u ons al, maar voor wie ons niet kent: R.O.T. – zomerkamp is het leukste begin van de zomervakantie voor uw kind(eren)!
R.O.T. is een afkorting van Rockanje, Oostvoorne en Tinte en wordt al 50 jaar georganiseerd voor de kinderen (van groep 4 tot en met groep 8) van alle basisscholen van Westvoorne. ROT-zomerkamp kamp is christelijk, maar alle kinderen met respect voor het geloof zijn welkom.
ROT-kamp wordt ieder jaar georganiseerd in de eerste week van de zomervakantie, dat is dit jaar van 21 tot 27 juli. Ieder jaar gaan er tussen de 60 en 70 kinderen uit Westvoorne mee, begeleid door circa 20 enthousiaste leiding.
Met de kinderen gaan we naar een grote accommodatie in Brabant.
Tijdens de week worden er spellen voor de kinderen georganiseerd, gaan we zwemmen, is er een bonte avond en een spooktocht maar er is natuurlijk ook voldoende ruimte voor de kinderen om vrij te spelen.
Voor meer informatie, contactgegevens en inschrijven: www.rotkamp.nl
De inschrijvingen zijn geopend sinds vrijdag 1 februari. Let op, vol = vol!