PGO Nieuwsbrief 2019 - 12 januari
Dienst zondag 13 januari -  Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Anke Dekker uit Brielle. Ron van Halen is de organist.

Avondmaalproject 2019
NOAD (Netwerk van Organisaties voor Agrarische Ontwikkeling) zet zich in voor de landbouwactiviteiten van arme boeren, landloze loonarbeiders en hun gezinnen.
70% van de plattelandsbevolking in het Punjabgebied van Pakistan heeft geen eigen land tot zijn of haar beschikking. Het dagloon van een loonarbeider is €1,50. Een vrouw krijgt slechts de helft. Daar kan niemand van leven! Daarom zoeken deze mensen naar andere manieren om te kunnen voorzien in eigen levensonderhoud. NOAD organiseert voor 575 arme gezinnen micro ondernemersgroepen. Binnen die groepen krijgen de landloze arbeiders training, technische kennis, klein startkapitaal en begeleiding voor een micro-onderneming. De geplande micro ondernemingen zijn o.a. verkoop van groenten, eieren, melk, alledaagse gebruiksartikelen, reparatie van fietsen of mobiele telefoons. Naast de realisatie van micro-ondernemingen geven zij ook veel aandacht aan het creëren van bewustwording voor ondernemerschap bij duizenden andere kwetsbare gezinnen.
U begrijpt dat de diaconie het avondmaalproject van harte bij een aanbeveelt.

Dienst volgende week zondag 20 januari
Voorganger is ds. Jan Wilschut uit Rockanje, Jolanda Zwoferink is de organist.

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 20 januari vanaf 15.00 uur (tot ongeveer 17.00 uur) is de Herberg weer geopend in de consistorie van de Dorpskerk. De dames van de liturgische bloemschikgroep komen van alles vertellen over bloemen, de Bijbelse betekenis en het maken van een schikking. U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Ds. Netty de Jong – Dorland met emeritaat
Na ruim 36 jaar actief geweest te zijn als predikant gaat ds. Netty de Jong – Dorland met emeritaat.
De dienst waarin zij afscheid neemt is op zondag 27 januari in de Domkerk te Utrecht.
Ds. De Jong – Dorland is in 1982 in de Gereformeerde Kerk van Oostvoorne begonnen als predikant en heeft hier 7 jaar gestaan.
Netty en Arjen blijven wonen op:
Joke Smitplein 150
3581 PZ Utrecht
Download hier de kaart

Bijzondere diensten de komende tijd
Graag willen we de volgende 2 diensten alvast bij u onder de aandacht brengen:

27 januari - Top2000 dienst

Na het grote succes van vorig jaar, hebben we dezelfde band als vorig jaar uitgenodigd.
Ook zal er na de dienst weer een activiteit zijn waaraan de band waarschijnlijk ook zijn medewerking zal verlenen.
Het lijkt ons ook leuk om weer aansluitend met elkaar een lunch te organiseren.
We zijn nog met de invulling bezig, dus meer info volgt nog.

17 maart - De Zandtovenaar
Ja....de echte zandtovenaar die waarschijnlijk iedereen al eens op TV gezien heeft komt naar Oostvoorne en zal tijdens de dienst een aantal verhalen met zand gaan uitbeelden. De voorganger voor een korte overdenking is Piet Schelling
Dus noteer deze 2 diensten alvast in de agenda.

Met vriendelijke groet
Danny Langbroek

Afscheid ds. Nita v.d. Horst - Cadeau namens de gemeente
Na de afscheidsdienst (10 februari 2019) willen we ds. Nita van der Horst en haar man Jaap namens de gemeente een afscheidscadeau aanbieden.
Wat dat wordt weten we nog niet en hangt natuurlijk ook af van het bedrag wat wij daarvoor kunnen besteden.

Wilt u bijdragen aan een afscheidscadeau dan kan dat op verschillende manieren:
  • Doe een enveloppe met inhoud in de collectezak en schrijf erop : CADEAU NITA
  • Of maak een bedrag over op onderstaand rekeningnummer.

NL11INGB0000178690 t.n.v. Protestantse Gemeente Oostvoorne
onder vermelding van:  CADEAU NITA