PGO Nieuwsbrief 2018 - 16 november
Dienst zondag 18 november
De dienst in de Dorpskerk op 18 november a.s. wordt anders dan anders.

Verhalenverteller Guido de Bruin neemt ons mee in verhalen over leerling-zijn: welke belangrijke dingen leren wij in ons leven?

Aan de hand van een sprookje en twee verhalen over de leerlingen van Jezus werkt hij het thema van de dienst uit: Er valt nog veel te leren!

Het wordt een belevenis voor klein en groot!

Guido de Bruin

Kerk in Actie collecte - Binnenlands diaconaat (Nederland)
Perspectief voor (ex)gedetineerden.
Veel gedetineerden willen na het uitzitten van hun straf de criminaliteit achter zich laten. Het blijkt moeilijk om dit geheel op eigen kracht te doen. Exodus Nederland biedt in elf Exodushuizen een woon- en werkprogramma dat ex-gedetineerden helpt hun leven na gevangenschap weer op te bouwen. Exodus kiest voor een structurele aanpak met aandacht voor wonen, werken, relaties en zingeving. Meer dan 1.600 vrijwilligers - veelal afkomstig uit kerken - werken in de Exodushuizen, bezoeken gedetineerden in gevangenissen of begeleiden kinderen bij een bezoek aan een ouder in detentie. Jaarlijks ondersteunen zij daarmee 4.000 gedetineerden, ex-gedetineerden en hun familieleden.
Doet u om (ex-)gedetineerden perspectief te bieden tijdens of na hun gevangenschap ook een duit (of meer) in de collectezak?

Om mee te leven
Janie Groenewegen is enige tijd geleden ongelukkig gevallen.
Zij verblijft momenteel in Nieuw Rijsenburgh, Sperwer 271, B1 – kamer 13, 3245 VP Sommelsdijk.
Een kaartje is erg welkom!

De Herberg zondagmiddag geopend!
Vanaf 15.00 uur (tot ongeveer 17.00 uur) is de Herberg geopend in de consistorie van de Dorpskerk.
We gaan van alles zien en horen over De Rockanjeschool in Ghana.
Afgelopen herfstvakantie heeft de familie Varekamp met enkele personen van de stichting de school weer bezocht.
In het kerkblad zag u al enkele foto’s van een vorig bezoek.
Vanmiddag zien we foto’s van het laatste bezoek.
Als u belangstelling heeft voor de kinderen en de school dan komt u gezellig aan!
U wordt van harte uitgenodigd. De koffie en thee staan klaar.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Dinsdag 20 november  19:30 uur
“Dieper de psalmen in” met ds. Helene Perfors.
De Psalmen worden misschien wel het meest geciteerd in literatuur, muziek en kunst. De teksten zijn vol met lofprijzingen, gebeden en diepe gedachten over het leven en God. De emoties rijzen en dalen in de psalmen, soms zijn ze wanhopig en soms lopen ze over met vreugde. Maar wat moeten we nu precies over de psalmen weten om ze goed te kunnen begrijpen? We houden waarschijnlijk van de psalmen omdat ze zo dicht bij ons eigen leven staan.

U bent van harte welkom dinsdag 20 november om 19.30 uur in de concistorie van de kerk.
U kunt zich aanmelden bij Liesbeth van Wijnen of via mail: winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Dienst zondag 25 november – Laatste zondag van het kerkelijk jaar - Gedachtenisdienst
In deze dienst gaat voor ds. Piet Schelling en Ron van Halen is de organiist.
Aanvang 10:00 uur.

Woensdag 28 november - We gaan weer zingen!
Vorig seizoen hebben we twee leuke, gezellige en leerzame middagen gehad waar we heerlijk gezongen hebben. Ook dit seizoen staan twee activiteiten gepland.
Binnenkort is de eerste middag! We zingen advents- en kerstliederen.
Zingt u ook een keer mee?
Jong of oud, man of vrouw, zingt u als een nachtegaal of knarst het wat meer?
Het maakt niet uit, iedereen is van harte welkom!
Elly Bakker begeleidt deze zangmiddag samen met één van de organisten.
Tijdens een korte pauze drinken we een kopje thee of koffie.

Woensdag 28 november ’s middags van 14.30 tot 16.00 uur.

U kunt zich aanmelden bij Liesbeth van Wijnen of via mail winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Zegeltjes actie Coop voor een boodschappenpakket.

Beste mensen,

Misschien heeft u de rode doos al zien staan, rechts als u de kerkzaal binnenkomt.
Vanaf 2014 sparen we zegeltjes van de Emté om boodschappenpakketten te kunnen geven aan gemeenteleden die zo’n pakket goed kunnen gebruiken. Inmiddels hebben we al vele mensen blij kunnen maken met een boodschappenpakket. De Emté is inmiddels overgenomen door de Coop en momenteel is daar een spaaractie voor een welkomstpakket met allerlei boodschappen.
Bij uw boodschappen krijgt u bij iedere € 10,- een zegeltje. Als het u niet lukt om een kaart vol te krijgen, of u zelf geen belangstelling heeft voor een doos, wilt u dan aub uw zegeltjes doneren zodat we iemand anders blij kunnen maken met een extraatje?

Het pastoraat zal, in overleg met de diaconie, er zorg voor dragen dat de pakketten goed terecht komen.

Alvast hartelijk bedankt namens de diaconie en het pastoraat!
Liesbeth van Wijnen