PGO Nieuwsbrief 2018 - 10 november
Dienst zondag 11 november
Voorganger is Anneke Klavers uit Spijkenisse.
Ron van Halen is de organist

Zondag is er ook Tienerdienst in de ruimte boven de consistorie

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet van de gemeente naar Janie Groenewegen. Janie verblijft na een ongelukkige val momenteel in Nieuw Rijsenburgh, Sperwer 271, B1 - 15,3245 VP Sommelsdijk. Een kaartje is erg welkom!

Uitgangscollecte voor theologisch onderwijs in Pakistan
De uitgangscollecte van zondag is bestemd voor het werk van het Open Theologisch Seminarie in Pakistan, OTS. In Pakistan vormen christenen een kleine, maar groeiende minderheid. Via cursussen leren jaarlijks vijfduizend studenten en voorgangers meer over het christelijk geloof en de Bijbel. Kerk in Actie-partner OTS ontwikkelt ook lesmaterialen voor zondagsscholen, godsdienstonderwijs op scholen, cursussen discipelschap en zelfs een doctoraalstudie theologie. Veel cursussen en materialen zijn beschikbaar via internet. Dat helpt ook geïnteresseerde moslims en hindoes die meer willen weten over het christendom. Met deze collecte steunt u het zendingswerk van Kerk in Actie, zodat OTS meer voorgangers en vrijwilligers kan opleiden en toerusten. Van harte aanbevolen!
Samen met veel andere gemeenten in de classis Delta ondersteunen we tot en met 2019 drie projecten in Pakistan. Informatie hierover kunt u lezen in de folder “Delta in actie voor Pakistan” die u bij binnenkomst is uitgereikt.

Uitnodiging voor de peuter-, en kleuterdienst van zondag 11 november
‘Zoals wel vaker gebeurde, ging het opeens heel hard waaien.
Het stormde! De boot werd heen en weer geslingerd door de golven.’

Benieuwd hoe het verhaal verder gaat?
Op zondag 11 november om 15.00 uur ben je van harte welkom om te komen horen hoe het verhaal afloopt tijdens de peuter-, en kleuterdienst.
De dienst is in de dorpskerk en iedereen is welkom.
Naast het verhaal, zingen we ook liedjes en knutselen we iets moois. Ook is er nog wat drinken en wat lekkers na de dienst.
Neem je zelf ook een mooie boot mee naar de kerk?
Tot dan,
Groetjes, Karin, Ingrid, Liana en Charlotte
Uitnodigingsbrief aan de kinderen

Dienst zondag 18 november – Bijzondere dienst
Verhalenverteller Guido de Bruin vult volgende week de dienst in met enkele verhalen.
Over zichzelf zegt hij “De verhalen van de Bijbel zijn, zoals alle goede verhalen, steeds weer nieuw, bieden ze herkenning en roepen ze je tegelijkertijd weg uit jezelf - uit je vanzelfsprekende manier van kijken.
Maar dan moeten ze wel goed verteld worden.
Guido vertelt graag in de ik-vorm.
Als je een verhaal hoort uit de mond van een van de personages en het ziet door zijn of haar ogen, komt het heel dichtbij.”
Organist is Jolanda Zwoferink
Dorpskerk - aanvang 10:00 uur.

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 18 november vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend.
Jan en Truus Varekamp komen vertellen en foto’s laten zien over de Rockanjeschool in Ghana waar ze onlangs weer op bezoek geweest zijn.
In het kerkblad zag u al enkele foto’s. Als u belangstelling heeft voor de kinderen en de school dan komt u gezellig aan! U wordt van harte uitgenodigd.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

“Dieper de psalmen in” met ds. Helene Perfors.
De Psalmen worden misschien wel het meest geciteerd in literatuur, muziek en kunst. De teksten zijn vol met lofprijzingen, gebeden en diepe gedachten over het leven en God. De emoties rijzen en dalen in de psalmen, soms zijn ze wanhopig en soms lopen ze over met vreugde. Maar wat moeten we nu precies over de psalmen weten om ze goed te kunnen begrijpen? We houden waarschijnlijk van de psalmen omdat ze zo dicht bij ons eigen leven staan.

U bent van harte welkom dinsdag 20 november om 19.30 uur in de concistorie van de kerk.
U kunt zich aanmelden bij Liesbeth van Wijnen of via mail: winterwerk@kerkoostvoorne.nl

We gaan weer zingen!
Vorig seizoen hebben we twee leuke, gezellige en leerzame middagen gehad waar we heerlijk gezongen hebben. Ook dit seizoen staan twee activiteiten gepland.
Binnenkort is de eerste middag! We zingen advents- en kerstliederen.

Zingt u ook een keer mee?
Jong of oud, man of vrouw, zingt u als een nachtegaal of knarst het wat meer?
Het maakt niet uit, iedereen is van harte welkom!

Elly Bakker begeleidt deze zangmiddag samen met één van de organisten.
Tijdens een korte pauze drinken we een kopje thee of koffie.

Woensdag 28 november ’s middags van 14.30 tot 16.00 uur.

U kunt zich aanmelden bij Liesbeth van Wijnen of via mail winterwerk@kerkoostvoorne.nl