PGO Nieuwsbrief 2018 - 27 oktober
Dienst zondag 28 oktober - bevestiging ambtsdrager
Bevestiging van Janneke Eggink - Bakker als diaken.
Ds. Piet Schelling gaat voor in deze dienst en Jolanda Zwoferink is de organist.
De dienst begint om 10:00 uur

Bloemschikking
In de bloemschikking die voor deze feestelijke zondag is gemaakt zien we rode bloemen en een krans van hedera :
in de krans kunnen we oneindigheid herkennen,  groene hedera staat voor trouw en groei.
De 4 rode bloemen verbeelden in deze schikking onze 4 diakenen, rood is o.a. de kleur van de geest en de roos betekent liefde, bovendien : de term “ sub rosa” verwijst naar geheimhouding voor datgene dat hem of haar tijdens de uitoefening van het ambt ter ore komt.

Dienst zondag 4 november - Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds Helene Perfors uit Brielle.
De dienst is speciaal (in-) gericht op kinderen.
Alle kinderen en hun ouders/grootouders worden dan ook van harte uitgenodigd om in deze dienst aanwezig te zijn!
Ron van Halen is de organist.
De dienst begint om 10:00 uur

Voor wie steekt u een kaarsje op?

Zoals voorgaande jaren is ook dit jaar de Dorpskerk vrijdag 2 november geopend om te herdenken.
Vrijdag 2 november is Allerzielen.
Wereldwijd worden in de Roomse traditie op deze dag overledenen herdacht.
Het simpel aansteken van een kaarsje is een ritueel dat je kort na een overlijden maar ook jaren later weer terugbrengt bij diegene die er niet meer is. Voor iedereen, gelovigen en niet gelovigen stelt de Protestantse Gemeente Oostvoorne de Dorpskerk open om stil te staan bij hen die ons ontvielen.

De kerk is geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur. U kunt een kaarsje branden of gewoon stil zijn.
Om 19.30 uur is er een vesper . Stilte en muziek worden afgewisseld met gesproken woord.
We staan even stil bij het leven van uw overleden dierbare, bij uw eigen leven en dat van mensen om u heen  of de ‘mensen zonder naam’ die gestorven zijn door het geweld in onze wereld.
Op zondag 25 november wordt in de gedachtenisdienst stilgestaan bij de leden van de PGO die het afgelopen jaar overleden zijn. In de Protestantse traditie vind dit plaats op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondag voor het begin van de Adventstijd.
Het pastoraal team

Uitnodiging voor de peuter-, en kleuterdienst van zondag 11 november
‘Zoals wel vaker gebeurde, ging het opeens heel hard waaien.
Het stormde! De boot werd heen en weer geslingerd door de golven.’

Benieuwd hoe het verhaal verder gaat?
Op zondag 11 november om 15.00 uur ben je van harte welkom om te komen horen hoe het verhaal afloopt tijdens de peuter-, en kleuterdienst.
De dienst is in de dorpskerk en iedereen is welkom.
Naast het verhaal, zingen we ook liedjes en knutselen we iets moois. Ook is er nog wat drinken en wat lekkers na de dienst.
Neem je zelf ook een mooie boot mee naar de kerk?
Tot dan,
Groetjes, Karin, Ingrid, Liana en Charlotte
Uitnodigingsbrief aan de kinderen

18 november - bijzondere verhalendienst in de Dorpskerk
De dienst in de Dorpskerk op 18 november a.s. wordt anders dan anders.
Verhalenverteller Guido de Bruin neemt ons mee in verhalen over leerling-zijn: welke belangrijke dingen leren wij in ons leven?
Aan de hand van een sprookje en twee verhalen over de leerlingen van Jezus werkt hij het thema van de dienst uit: Er valt nog veel te leren! Het wordt een belevenis voor klein en groot!
Zondag 18 november in de Dorpskerk - aanvang 10:00 uur.