PGO Nieuwsbrief 2018 - 11 oktober
Dienst zondag 14 oktober
Voorganger is ds. Anke Dekker uit Brielle.
Herman Lammers is de organist.
Aanvang dienst 10:00 uur
Zondag is er tevens tienerdienst in de ruimte boven de consistorie.

Uitgangscollecte bestemd voor : Wereldvoedseldag ( Kerk in Actie – Werelddiaconaat)
Leven van vis en ecotoerisme in Nepal.
De grond in de bergachtige Rukum-regio in Nepal levert maar voor zes tot acht maanden per jaar voedsel op. 35% van de kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed. Samen met UMN (United Mission Nepal) helpt Kerk in Actie de bevolking hun inkomsten te verbeteren door visteelt in en ecotoerisme rond het Syarpumeer te stimuleren. UMN ondersteunt bij de aanleg van kweekvijvers, het uitzetten van (water)fiets- en boottochten en het creëren van picknick- en overnachtingsmogelijkheden. Ook helpt UMN gezinnen bij het verbouwen van groente en fruit. Hierdoor kunnen 1600 mensen dankzij stijgende inkomsten het hele jaar door voldoende voedsel kopen. Met deze Wereldvoedseldagcollecte ondersteunt u dit vernieuwende project!

Dienst zondag 21oktober – aanvang 10:00 uur
Voorganger is ds Helene Perfors uit Brielle en Herman Lammers is de organist.
De dienst begint om 10:00 uur

Zondagsmiddag 14 oktober - Een uurtje muziek op zondagmiddag
Deze middag kunt u in de Dorpskerk genieten van een klein uur muziek door de Cantorij van Oostvoorne, met medewerking van cantrix en blokfluitiste Elly Bakker en organist Sander van den Houten.
Op het programma staan vooral stukken uit de Anglicaanse kerkmuziek, naast enkele werken voor blokfluit en orgel.
Sander van den Houten bespeelt het prachtige, grotendeels achttiende-eeuwse en onlangs gerestaureerde Bätz-Friedrichsorgel.
Het concert begint om 15.30 uur.
De toegang is vrij maar bij de uitgang kunt u een gift doen om de kosten te bestrijden.

Kerkblad zoekt bezorger(s)
Na jaren trouw het kerkblad bezorgd te hebben stopt één van onze vaste bezorgsters.
Daarom zijn wij opzoek naar iemand die de kerkbladen, ca 40 stuks,  in het centrum van het dorp wil bezorgen.
De adressen liggen vrij dicht bij elkaar.
Heeft u een uurtje vrij eens in de 5 weken neem dan contact op met Herman Oosterman ook wanneer u kleinere wijk wilt bezorgen: 0181482019
Of mail naar: bezorgingkerkblad@kerkoostvoorne.nl

Ik ben die ik ben door verhalen - door dr. Piet Schelling
In 1946 wordt in een klein Zuid-Hollands dorp een jongetje geboren. Hij groeit op in de polder te midden van koeien en paarden.
Hij wil boer of tuinder worden, maar na een omweg wordt hij dominee.
Zijn naam: Piet Schelling.

In de herfst van 2018 is hij een 70-plusser.  Hij kijkt terug op zijn leven. En zoekt naar rode draden die in zijn geschiedenis zijn gesponnen.
Die draden blijken verhalen te zijn. Verhalen van mensen van gisteren en vandaag, verhalen van Bijbelse figuren.
Die verhalen zijn voor hem als brood en wijn, soms als honger en dorst.
Ze zijn vuur en ademtocht. Verhalen die hebben gegeven en genomen.
Over die verhalen, waarin zijn eigen verhaal is terug te vinden, komt hij vertellen. In een theaterachtige vorm. Serieus en speels. Met ontroering en humor.
Hij schrijft: “Ik ben die ik ben door verhalen. Verhalen die ik hoor en zelf vertel.
Zij prikkelen mijn fantasie, zij wakkeren mijn hoop aan, zij geven me moed, zij zetten me aan tot dromen, zij corrigeren mijn doen en laten.
Sommige schuren pijnlijk langs mijn ziel en andere zijn als balsem op mijn ruwe huid.”

Donderdag 18 oktober in de Dorpskerk
Ontvangst vanaf 19.30 uur met koffie of thee.
Aanvang 20.00 uur, na afloop kunt u een drankje gebruiken.

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 21 oktober vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend.
Ate v.d. Kooi is onze gast.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Verzoek toestemming gebruik privégegevens
De recente wet op de privacy geeft aan dat we zonder toestemming niet zomaar persoonlijke gegevens openbaar mogen maken. Aan de ene kant eerbiedigen we die wet, aan de andere kant willen we ook het persoonlijke element (meeleven, onderlinge betrokkenheid) hooghouden.
De kerkenraad vraagt aan u allen, hebt u er bezwaar tegen:
-           dat in het geval u de bloemen krijgt uw naam in de dienst wordt bekendgemaakt;
-           dat er nu en dan foto’s van gemeenteactiviteiten op de website worden geplaatst waar mogelijk ook u op staat.
Mocht u daartegen bezwaar maken, laat u dat dan schriftelijke weten.
Jan Herlaar, scriba (scriba@kerkoostvoorne.nl).

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur

mw. A. Klavers