PGO Nieuwsbrief 2018 - 5 oktober
LET OP: DE DIENSTEN BEGINNEN M.I.V. ZONDAG 7 OKTOBER WEER OM 10:00 UUR

Dienst zondag 7 oktober AANVANG 10 UUR
Voorganger is ds. Piet Schelling en Henco de Berg is de organist.

Eerste collecte bestemd voor Sulawesi
De aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi hebben een enorme verwoesting aangericht en aan zeker 1.200 mensen het leven gekost. Verwacht wordt dat het dodental de komende dagen snel zal stijgen. De samenwerkende hulporganisaties (Giro 555) slaan de handen ineen om hulp te bieden. Kerk in Actie is coördinator van deze noodhulpactie. Lokale christelijke hulporganisaties zijn met steun van Kerk in Actie in eerste instantie bezig te zorgen voor drinkwater, voedsel en medicijnen. Op korte termijn is er verder behoefte aan tenten, dekens en medische hulp.
Uw gebed en financiële bijdrage zijn hard nodig! De diaconie heeft daarom de eerste collecte a.s. zondag bestemd voor hulp aan Sulawesi en zal de opbrengst van de collecte verdubbelen. Dank u wel voor uw steun.

Uitgangscollecte bestemd voor : Kerk en Israël (Israëlzondag)
Het gesprek gaat altijd door.

Voor de Protestantse Kerk is de relatie met Israël een essentieel element van de eigen identiteit. Ons geloof is voortgekomen uit de Joodse traditie. De Protestantse Kerk onderstreept de verbondenheid met het volk Israël. Op landelijk niveau zijn er contacten met Joods Nederland en komen thema’s als antisemitisme ter sprake. Om plaatselijke gemeenten te stimuleren om deel te nemen aan het gesprek met en over Israël, ontwikkelt de Protestantse Kerk inspiratiematerialen, vinden er ontmoetings- en netwerkdagen plaats en verschijnt het tijdschrift Kerk & Israël Onderweg dat theologische bezinning en informatie combineert. Uw steun via de collecte maakt al deze activiteiten mogelijk. Opdat het gesprek met en over Israël nooit op zal houden.

Dienst zondag 14 oktober – aanvang 10:00 uur
Voorganger is ds Anke Dekker uit Brielle en Jolanda Zwoferink is deorganist. De dienst begint om 10:00 uur
Er is dan ook tienerdienst in de ruimte boven de consistorie

Zondag 14 oktober 15:30 uur - Een uurtje muziek op zondagmiddag
Volgende week zondag kunt u in de Dorpskerk te Oostvoorne genieten van een klein uur muziek door de Cantorij van Oostvoorne, met medewerking van cantrix en blokfluitiste Elly Bakker en organist Sander van den Houten.
Op het programma staan vooral stukken uit de Anglicaanse kerkmuziek, naast enkele werken voor blokfluit en orgel.
Sander van den Houten bespeelt het prachtige, grotendeels achttiende-eeuwse en onlangs gerestaureerde Bätz-Friedrichsorgel. Het concert begint om 15.30 uur.
De toegang is vrij maar bij de uitgang kunt u een gift doen om de kosten te bestrijden.

Bevestiging nieuwe ambtsdrager
De kerkenraad is zeer verheugd u te kunnen melden dat mw. Janneke Eggink - Bakker bereid is het ambt van diaken te aanvaarden. Zij zal binnenkort de diaconie komen versterken en daarmee komt het team weer op de minimale sterkte van 4 leden!
De bevestiging zal plaatsvinden in de dienst van zondag 28 oktober.
Wettelijke bezwaren hiertegen kunt u (getekend) indienen t/m zondag 7 oktober bij de scriba.

Kerkblad zoekt bezorger(s)
Na jaren trouw het kerkblad bezorgd te hebben stopt één van onze vaste bezorgsters.
Daarom zijn wij opzoek naar iemand die de kerkbladen, ca 40 stuks,  in het centrum van het dorp wil bezorgen.
De adressen liggen vrij dicht bij elkaar.
Heeft u een uurtje vrij eens in de 5 weken neem dan contact op met Herman Oosterman ook wanneer u kleinere wijk wilt bezorgen: 0181482019
Of mail naar: bezorgingkerkblad@kerkoostvoorne.nl

Ik ben die ik ben door verhalen - door dr. Piet Schelling
In 1946 wordt in een klein Zuid-Hollands dorp een jongetje geboren. Hij groeit op in de polder te midden van koeien en paarden.
Hij wil boer of tuinder worden, maar na een omweg wordt hij dominee.
Zijn naam: Piet Schelling.

In de herfst van 2018 is hij een 70-plusser.  Hij kijkt terug op zijn leven. En zoekt naar rode draden die in zijn geschiedenis zijn gesponnen. Die draden blijken verhalen te zijn. Verhalen van mensen van gisteren en vandaag, verhalen van Bijbelse figuren. Die verhalen zijn voor hem als brood en wijn, soms als honger en dorst.
Ze zijn vuur en ademtocht. Verhalen die hebben gegeven en genomen.
Over die verhalen, waarin zijn eigen verhaal is terug te vinden, komt hij vertellen. In een theaterachtige vorm. Serieus en speels. Met ontroering en humor.
Hij schrijft: “Ik ben die ik ben door verhalen. Verhalen die ik hoor en zelf vertel.
Zij prikkelen mijn fantasie, zij wakkeren mijn hoop aan, zij geven me moed, zij zetten me aan tot dromen, zij corrigeren mijn doen en laten. Sommige schuren pijnlijk langs mijn ziel en andere zijn als balsem op mijn ruwe huid.”
Donderdag 18 oktober in de Dorpskerk
Ontvangst vanaf 19.30 uur met koffie of thee.
Aanvang 20.00 uur, na afloop kunt u een drankje gebruiken.

Diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking in gevaar!
CKVB zoekt met spoed vrijwilligers
CKVB is een interkerkelijke commissie kerkdiensten verstandelijk beperkten
Voorne-Putten, Rozenburg, Poortugaal en Rhoon
Deze commissie organiseert diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking.
De PGO kreeg onlangs een mail met de mededeling dat het CKVB eind dit jaar stopt met het opzetten van deze kerkdiensten!
De CKVB is al jaren op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de commissie.
Helaas is dat niet gelukt. Met name zoeken ze iemand voor de secretariële taken en iemand voor het beheer van de financiën.
Secretarieel werk:  notulen, benaderen en uitnodigen van koren, uitnodigingen voor de diensten. Financiën spreekt voor zichzelf.
Vergaderen 6x per jaar, meestal in de week na de dienst.
Daarnaast worden de diensten geevalueerd en wordt de volgende dienst voorbereid..
Kunt u helpen en heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met:
Dhr. P. Landman, Kerkweg 28, 3214 VE Zuidland Tel: (0181) 45 23 72
E-mail: pieterlandman@hetnet.nl