PGO Nieuwsbrief 2018 - 29 september
Voorganger is Anneke Klavers uit Spijkenisse
Organist is Jolanda Zwoferink. Aanvang 9:30 uur

Dienst zondag 7 oktober
Voorganger is ds. Piet Schelling en Henco de Berg is de organist.
LET OP: GEWIJZIGDE AANVANGSTIJD: 10:00 UUR
Per 1e zondag van oktober wordt de aanvangstijd van de dienst 10:00 uur t/m de laatste zondag van maart 2019

Nieuwe ambtsdrager!!
De kerkenraad is zeer verheugd u te kunnen melden dat mw. Janneke Eggink - Bakker bereid is het ambt van diaken te aanvaarden.
Janneke zal binnenkort de diaconie komen versterken en daarmee komt het team weer op de minimale sterkte van 4 leden!

De bevestiging zal plaatsvinden in de dienst van zondag 27 oktober.
Wettelijke bezwaren hiertegen kunt u (getekend) indienen tot uiterlijk 7 oktober bij de scriba, Jan Herlaar.

Orgelconcert in de Dorpskerk
Zondagmiddag geeft Jolanda Zwoferink een concert met orgelwerken van  o.a. Bruhns, Bach, Guilain en Mozart.
Aanvang 15.30 uur.
De toegang is gratis maar een gift in het mandje graag van harte aanbevolen.

Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood
Zoals al eerder is aangekondigd, vindt de jaarlijkse kledinginzameling plaats op zaterdag 6 oktober.
Sam’s kledingactie is blij met al uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel, graag verpakt in plastic zakken.
De Dorpskerk is het inleverpunt en zal van 10.00 tot 12.00 uur geopend zijn.
De opbrengst van de kleding gaat naar ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.
Namens KerkinActie,
Elly van der Hoek

Een uurtje muziek op zondagmiddag
Op zondag 14 oktober kunt u in de Dorpskerk te Oostvoorne genieten van een klein uur muziek door de Cantorij van Oostvoorne, met medewerking van cantrix en blokfluitiste Elly Bakker en organist Sander van den Houten.
Op het programma staan vooral stukken uit de Anglicaanse kerkmuziek, naast enkele werken voor blokfluit en orgel.
Sander van den Houten bespeelt het prachtige, grotendeels achttiende-eeuwse en onlangs gerestaureerde Bätz-Friedrichsorgel. Het concert begint om 15.30 uur.
De toegang is vrij maar bij de uitgang kunt u een gift doen om de kosten te bestrijden.

Verzoek toestemming gebruik privégegevens
De recente wet op de privacy geeft aan dat we zonder toestemming niet zomaar persoonlijke gegevens openbaar mogen maken.
Aan de ene kant eerbiedigen we die wet, aan de andere kant willen we ook het persoonlijke element (meeleven, onderlinge betrokkenheid) hooghouden.

De kerkenraad vraagt aan u allen:
 hebt u er bezwaar tegen:
-        dat in het geval u de bloemen krijgt uw naam in de dienst wordt bekendgemaakt;
-        dat er nu en dan foto’s van gemeenteactiviteiten op de website worden geplaatst waar mogelijk ook u op staat.

Mocht u daartegen bezwaar maken, laat u dat dan schriftelijke weten.
Jan Herlaar, scriba (scriba@kerkoostvoorne.nl).

Diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking in gevaar!
CKVB zoekt met spoed vrijwilligers
CKVB is een interkerkelijke commissie kerkdiensten verstandelijk beperkten
Voorne-Putten, Rozenburg, Poortugaal en Rhoon
Deze commissie organiseert diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking.
De PGO kreeg onlangs een mail met de mededeling dat het CKVB eind dit jaar stopt met het opzetten van deze kerkdiensten!
De CKVB is al jaren op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de commissie.
Helaas is dat niet gelukt. Met name zoeken ze iemand voor de secretariële taken en iemand voor het beheer van de financiën.
Secretarieel werk:  notulen, benaderen en uitnodigen van koren, uitnodigingen voor de diensten. Financiën spreekt voor zichzelf.
Vergaderen 6x per jaar, meestal in de week na de dienst.
Daarnaast worden de diensten geevalueerd en wordt de volgende dienst voorbereid..
Kunt u helpen en heeft u interesse dan kunt u contact opnemen met:
Dhr. P. Landman, Kerkweg 28
3214 VE Zuidland