PGO Nieuwsbrief 2018 - 15 september
Startweekend / startdienst
Op 15 en 16 september is het startweekend. Het thema dit jaar is " een goed gesprek"

Het weekend begint op zaterdagmiddag voor de kinderen. Zij gaan een fietspuzzeltocht doen waarbij een aantal opdrachten in het teken staan van een goed gesprek en al fietsend wordt er vast ook heel wat afgepraat.
De kinderen eindigen bij de Dorpskerk waar ook de tieners en andere gemeenteleden dan zijn uitgenodigd voor een heerlijke maaltijd in de tuin (bij mooi weer).
Voor de kinderen zit het programma er dan op.
De tieners gaan nog even verder met een gezellige avond en een dropping.
Ook zullen er weer tieners in de kerk slapen.

Op zondag 16 september is de startdienst voor iedereen.
Voorganger is Barbara Broeren, muzikale medewerking wordt verleend door de band "the Adams Family".
Ook tijdens de dienst zal het thema centraal staan.

Voor de kinderen is er kinderkerk.
Wij hopen u allen te ontmoeten voor de start van het nieuwe seizoen.
Jeugdouderling Danny Langbroek

Uitgangscollecte bestemd voor het Wereldwijd Vredeswerk (Vredesweek) :
Werken aan vrede is urgenter dan ooit.
Vrede is niet vanzelfsprekend. Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. In Nederland zien we polarisatie toenemen.
Juist nu is het belangrijk te werken aan vrede. Als Protestantse Kerk doen we dat onder meer door samen met plaatselijke kerken praktische hulp of een luisterend oor te bieden aan vluchtelingen. Daarnaast ondersteunen we vredesactiviteiten in oorlogsgebieden en stellen we onrecht aan de kaak.
Werken aan vrede en veiligheid is urgenter dan ooit.
In de Vredesweek vragen Kerk in Actie en PAX daar met klem aandacht en financiële steun voor.
Doet u mee?
 Ds. Ebi Wassenaar in het TV programma "de Verwondering"
In het NCRV-programma De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden.
Zondag 16 sep 2018 is ds. Ebi Wassenaar te gast, de uitzending begint om 08:25 uur (NCRV - NPO 2).

Dienst zondag 24 september
Voorganger is ds. Piet Schelling en Leo Bouma is dan de organist.

Ds. Ebi Wassenaar in het TV programma "de Verwondering"
Klik HIER of hierboven op De Verwondering om naar het artikel op de NCRV website te gaan.

Privacy statement PGO website