Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
PGO Nieuwsbrief 2018 - 1 september
Dienst zondag 2 september - Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Piet Schelling Ron van Halen is de organist.
Aanvang dienst: 9:30 uur
Liturgie
 
 
Dienst  zondag 9 september - ds. Anke Dekker (Brielle)
 
 
Avondmaalscollecte voor Stichting Alzheimer Nederland
Dit hele jaar is de Avondmaalscollecte bestemd voor Alzheimer Nederland. Bijna iedereen krijgt in zijn leven zelf, of in zijn omgeving, te maken met dementie. De zorg voor iemand met dementie is zwaar en veel mantelzorgers zijn overbelast of lopen een groot risico op overbelasting. Stichting Alzheimer Nederland maakt zich sterk om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten te verbeteren. Dat doet zij door het geven van voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, het bieden van ondersteuning, door op te komen voor betere zorg voor mensen met dementie en door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Hun regionale afdeling Voorne-Putten en Rozenburg organiseert o.a. één keer per maand in Brielle en Hellevoetsluis het Alzheimer Café,  een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Voor al dit werk is ook úw bijdrage hard nodig. De diaconie beveelt de collecte voor Alzheimer Nederland dan ook van harte bij U aan.
 
 
Uitgangscollecte bestemd voor Missionair werk : Help de nieuwe kerk in Hilversum.
Het Christelijk Spiritueel Centrum (CSC) richt zich op zoekers naar ontspanning en rust, of het nu christenen zijn of onafhankelijke spirituelen. Bij na een kwart van de Nederlanders is breed spiritueel en religieus geïnteresseerd, maar niet gebonden aan een gemeenschap. Het pioniersteam heeft met een divers aanbod manieren gevonden om aan te sluiten bij de behoeften van nieuwe spirituelen. Zo zijn er evenementen rond stilte, massage en gezond leven. Het centrum voelt zich thuis bij de neo-monastieke beweging, waarin sociale gerechtigheid, stilte en het ritme van de eeuwenoude kloostergewoonten opnieuw ontdekt worden, bijvoorbeeld via stiltewandelingen.
 
 
GEZAMENLIJKE MAALTIJD EN STARTZONDAG op 15 en 16 september a.s.
Samen terugkijken op deze zonnige zomer en een frisse start maken voor het nieuwe “ kerkjaar “ ....
 
Om de voorbereidingen voor de gezamenlijke maaltijd in goede banen te leiden ligt zondag na de kerkdienst voor de laatste maal een intekenlijst in de kerk waarop deelname en evt. dieetwensen kenbaar gemaakt kunnen worden.
 
Kosten voor deze maaltijd bedragen 2,50 euro voor een volwassene
Inloop vanaf 17.30u , om 18.00u gaan we allemaal aan tafel.
 
Jong, oud en een ieder daartussen in, wordt van harte uitgenodigd om onze kerktuin te benutten voor samenzijn en feestelijk eten !
 
Namens de voorbereidingscommissie,
Els van Teijlingen
 
 
De beroepingscommissie van start
De vacaturetekst voor een nieuwe predikant in Oostvoorne is inmiddels geplaatst in het PKN-tijdschrift “Woord & Weg” en op de site van .
Ook op onze site staat veel informatie. Niet alleen over de samenstelling van de beroepingscommissie maar uiteraard ook over:
 
  • Profielschets gemeente PGO
  • PGO beleidsplan 2019-2023
  • Profielschets predikant
  • Procedure beroeping
  • Informatie over de pastorie
  • Kerkblad / Winterwerkboekje
  • Advertentie PGO zoekt een predikant
Klik HIER om direct naar de site te gaan met alle gegevens

Predikanten die geïnteresseerd zijn kunnen schriftelijk reageren.
 
U, als gemeentelid, heeft ook de mogelijkheid een predikant voor te dragen. U kunt dat kenbaar maken aan de beroepingscommissie die vervolgens de genoemde predikant zal benaderen om te reageren op de vacature.
De commissie zal een selectie maken uit de predikanten, die belangstelling tonen. Vervolgens gaat de commissie in twee groepen van vier personen horen.
Wanneer een kandidaat geschikt lijkt zal ook de andere groep gaan horen. Het tijdpad dat is uitgezet en de zorgvuldigheid waarmee wij dit pad betreden geeft ons de overtuiging en het vertrouwen dat wij met elkaar de juiste predikant voor onze gemeente kunnen vinden.
 
Met vriendelijke groet,
De beroepingscommissie

Contact per e-mail:beroepingscommissie@kerkoostvoorne.nl

 

 
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.