PGO Nieuwsbrief 2018 - 6 juli

Voorganger:    ds. Piet Schelling uit Monster
Organist:         Herman Lammers
Liturgie bij deze dienst

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar Mw. J. Kraaijeveld-Langendoen

1e collecte bestemd voor: Het Roosevelthuis in Doorn
Midden in de bosrijke omgeving van Doorn staat het F.D. Roosevelthuis. Op deze plaats komen gasten met een lichamelijke handicap of een kwetsbare gezondheid bijeen om te genieten van een ontspannen vakantie. Het F.D. Roosevelthuis beschikt over alle noodzakelijke faciliteiten, waardoor hier voor iedereen een geslaagde vakantie in het vooruitzicht ligt. Het F.D. Roosevelthuis ligt op landgoed Hydepark. Wandelpaden die ook voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk zijn, leiden naar een fazanterie en een schitterend landgoed te midden van een fraai aangelegde landschapstuin. Rust en ruimte zijn hier volop te vinden.
Het centrum beschikt over uitgebreide sanitaire units en hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld tilliften. Alle 42 kamers (waarvan 6 tweepersoonskamers) zijn voorzien van elektrisch verstelbare bedden en een oproepsysteem. Ook een rolstoelbus is aanwezig. ’s Zomers kan gebruik worden gemaakt van het (overdekte) terras. Er is een gezellige bar, een uitstekende keuken en het huis beschikt zelfs over (aangepaste) bubbelbaden.
In het vakantiecentrum het F.D. Roosevelthuis in Doorn organiseert hetvakantiebureau.nl vakanties voor ouderen en mensen met zorg. Ook op andere locaties in Nederland organiseert hetvakantiebureau.nl vakanties met aandacht en zorg. Voor meer informatie kijkt u op www.hetvakantiebureau.nl, of u informeert bij een van de diakenen. De gids ligt voor u ter inzage (consistorie of bij hoofdingang kerk).
De vakantieperiode is inmiddels aangebroken, dus is dit doel een puike bestemming voor uw gift!

Dienst zondag 15 juli aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Harry Doornbos, Jolanda Zwoferink is de organist.

Collecte tijdens de dienst van 15 juli
Elk jaar vertrekt het R.O.T KAMP met 65 kinderen naar Brabant om daar een fantastische week te beleven. R.O.T. is een afkorting van Rockanje, Oostvoorne Tinte. Dit kamp wordt elk jaar georganiseerd in de zomervakantie. Tijdens de kampweek worden er heel veel spelletjes georganiseerd, gaan we zwemmen, is er een bonte avond en elke avond een toneelstukje. Het is een christelijk kamp, daarom houden wel elk jaar op zondag een kerkdienst. Op deze dag staat een thema centraal, dit jaar is het thema: talenten. Hieraan zit ook een collecte verbonden. Wat wij met de collecte ophalen gaat rechtstreeks naar een goed doel. De collecte van dit jaar gaat naar stichting ‘het vergeten kind’. Zij richten zich op kwetsbare kinderen en jongeren die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie. Zo zijn er ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek en er zijn ruim 55.000 kinderen waarbij het zo mis gaat dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Graag zouden wij zien dat er een groot bedrag wordt opgehaald waar we de organisatie van dit goede doel flink mee kunnen helpen. Op Zondag 15 juli houden de kerken in Oostvoorne en Tinte ook een collecte voor dit goede doel. De opbrengst wordt gedoneerd aan stichting ‘het vergeten kind’. Wij willen u alvast bedanken voor uw bijdrage! En we gaan er een fantastische week van maken!

(Assistent-) Webbeheerder gezocht
We zijn op zoek naar mensen die interesse hebben om te helpen onze website te beheren en dat werk uiteindelijk ook over te nemen van de huidige beheerder.
Voorlopig als 'rechterhand' naast mij (Jan Herlaar) maar op termijn over bijvoorbeeld 6 tot 12 maanden om het helemaal over te nemen. Het zou fijn zijn als er 2 of meer mensen die taak over willen nemen dat verdeelt het werk en maakt het ook flexibeler in het geval van vakanties e.d.
Je hoeft er echt geen volleerd computer deskundige of HBO Informatica afgestudeerde voor te zijn.
Feeling voor computers en software is wel noodzakelijk evenals een gezonde interesse.
Interesse? Neem dan s.v.p. contact op via de mail: webredactie@kerkoostvoorne.nl
In hoopvolle afwachting,