PGO Nieuwsbrief 2018 - 29 juni

Dienst zondag 1 juli -  Aanvang dienst: 9:30 uur
Voorganger:    ds. Henk Haandrikman uit Enkhuizen.
Organist:         Herman Lammers

De bloemen gaan als groet van de gemeente naar de fam.Warbout (Adri en Cor.Jan)

Na afloop van de dienst is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee en kan de gemeente in alle gezelligheid met elkaar in gesprek.

Uitgangscollecte bestemd voor : Met school naar de kerk.
Veel gemeenten hebben een bijzondere relatie met de nabij gelegen school. Ze organiseren leerlingenbezoeken aan de kerk, zijn betrokken bij godsdienstonderwijs of bieden leerlingen uit achterstandswijken een luisterend oor. Het lijntje tussen kerk en school is op sommige plaatsen echter dun geworden of zelfs verdwenen. JOP, Jong Protestant, wil hiervoor een oplossing bieden door kennis uit het hele land rond het thema Kerk en School te bundelen en door samen met gemeenten nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Met de collecteopbrengst kan JOP deze kennis en initiatieven delen, zodat meer leerlingen het goede nieuws horen. Collecteert u mee?

Dienst zondag 8 juli aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Piet Schelling
Herman Lammers is de organist.

Bericht over ds. Nita v.d. Horst-Kattenberg
Na een jaar ziekte is ds. Nita v.d. Horst-Kattenberg officieel aangemeld voor een keuring ter vaststelling van het recht op arbeidsongeschiktheidspensioen. Dit houdt een nieuwe fase in voor Nita en haar man Jaap. Er is geen noodzaak meer om de pastorie aan te houden en ze hebben besloten om de uitslag van de keuring af te wachten in hun huis in Balkbrug. Op 4 Juli vindt de verhuizing plaats.
Totdat de keuringsprocedure volledig is afgerond, blijft Nita verbonden aan de gemeente. Een officieel afscheid zal in overleg bekend gemaakt worden op een later tijdstip.
Namens de kerkenraad, J.M. de Rijke - voorzitter

STEMMEN voor DE SJOEL in tv-actie  “WARM HART”
Elk jaar geeft NCRV een mooi bedrag aan 3 goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving. Deze doelen maken kans op een donatie van 2500, 5000 of 10.000 euro.

Door zoveel mogelijk stemmen te werven maken ze een kans op een geldbedrag. Het voortbestaan van wat ooit de synagoge van Brielle was, staat heden ten dage voor de tweede keer op het spel. Aflossing van hypotheek en onderhoud is een grote zorg.

Jaarljks worden de namen genoemd van hen die  werden vermoord in de concentratiekampen, die afkomstig waren uit Brielle en omstreken, waaronder ook inwoners van Oostvoorne.

Zonder steun lukt het niet de Sjoel een blijvende bijdrage te laten leveren aan een samenleving in een tijd waarin tolerantie en omzien naar elkaar sterk vermindert.
Stemmen kan via https://www.ncrv.nl/geven/stichting-behoud-synagoge-brielle.

Hopend op heel veel stemmen uit Oostvoorne!!!
hartelijke groet,
Adri Warbout-Sinte Maartensdijk
p.s. Als u donateur wordt voor 10 euro per jaar, dan legt de NCRV er 10 euro bij!!!

Nieuws van de CJO-club

Hallo jongens en meisjes,
We hebben het CJO-jaar traditiegetrouw afgesloten met een heerlijk zwemfestijn met alle kinderen en tieners. Maar hoewel het seizoen nu klaar is, is de voorbereiding voor het nieuwe seizoen alweer bezig.
Wat is ook al weer de CJO-club?

De CJO-club is een jeugdclub van de kerk voor de groepen 4 t/m 8 van de basisschool. Van september t/m april komen ze elke maand een keer bij elkaar voor een leuke, actieve, creatieve of sportieve activiteit.
Op CNS de Nieuwe Weg zijn de aanmeldingsbrieven al uitgedeeld en veel kinderen hebben zich alweer aangemeld voor de CJO-club van 2018/2019.
Zit jij niet op de CNS? Maar wil je wel graag naar de CJO-club komen? Dan ben je natuurlijk welkom. Stuur dan een mail naar CJObestuur@gmail.com dan stuur ik een aanmeldingsformulier naar je toe.

Voor de ouders en ouderen hebben we ook een vraag. Heeft u een leuke hobby, een creatief talent of kunt u een leuke activiteit organiseren voor een groep kinderen? Stuurt u dan ook een mail naar CJObestuur@gmail.com of neem  contact op met ondergetekende. Dan kunnen we in overleg kijken voor welke groep de activiteit geschikt is en welke dag u uit komt. Dit alles natuurlijk met hulp van de cjo-leiding.

groeten,
Ingrid Langbroek

(Assistent-) Webbeheerder gezocht
We zijn op zoek naar mensen die interesse hebben om te helpen onze website te beheren en dat werk uiteindelijk ook over te nemen van de huidige beheerder.
Voorlopig als 'rechterhand' naast mij (Jan Herlaar) maar op termijn over bijvoorbeeld 6 tot 12 maanden om het helemaal over te nemen. Het zou fijn zijn als er 2 of meer mensen die taak over willen nemen dat verdeelt het werk en maakt het ook flexibeler in het geval van vakanties e.d.
Je hoeft er echt geen volleerd computer deskundige of HBO Informatica afgestudeerde voor te zijn.
Feeling voor computers en software is wel noodzakelijk evenals een gezonde interesse.
Interesse? Neem dan s.v.p. contact op via de mail: webredactie@kerkoostvoorne.nl
In hoopvolle afwachting,

datum en tijdstip 09-08-2020 om 09:30 uur