PGO Nieuwsbrief 2018 - 22 juni

Voorganger:    ds. Anke Dekker
Organist:         Jolanda Zwoferink

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar Mw. Koos Elleswijk

Na afloop van de dienst is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee en kan de gemeente in alle gezelligheid met elkaar in gesprek.

1e collecte bestemd voor aanschaf kaarsen
Vanmorgen is de diaconiecollecte bestemd voor de aanschaf van kaarsen. Zo in de loop van een jaar wordt aan ‘gewone’ kaarsen een aardige hoeveelheid in vlam gezet. Denkt u daarbij maar aan de kaarsen die elke zondag naast de paaskaars het liturgisch centrum sieren. Daarnaast wordt een behoorlijk aantal kaarsen gebruikt voor vesperdiensten en herdenkingsdiensten waarbij iedereen de gelegenheid heeft een kaarsje aan te steken.
Ofschoon van de restanten van de gebruikte kaarsen weer nieuwe kaarsen worden gemaakt kunnen de kosten van de aanschaf van nieuwe kaarsen al met al behoorlijk oplopen. Maar we willen ze niet missen.
Voor dat doel doet de diaconie vanmorgen een beroep op uw vrijgevigheid.

Dienst zondag 1 juli aanvang 9:30 uur
Voorganger is ds. Henk Haandrikman uit Enkhuizen.
Herman Lammers is de organist.

Dienst voor mensen met een verstandelijke beperking op 24 juni
Deze dienst met voorganger Ds. Tineke Flim begint  om 15.30 uur, en wordt gehouden in De Kern aan de Eikenlaan te Spijkenisse.
“God is nabij” is het jaarthema!
In dit nieuwe seizoen zullen er, uit de Bijbel, verhalen verteld worden waarbij "God is nabij" centraal staat.
Het verhaal van Daniël in de leeuwenkuil is voor deze middag het onderwerp van de vertelling.
Medewerking wordt verleend door het koor Sparkling Voices uit Rhoon, en door organist Peter de Rijke uit Spijkenisse.
Iedereen van harte uitgenodigd!

Nieuws van de CJO-club

Hallo jongens en meisjes,
We hebben het CJO-jaar traditiegetrouw afgesloten met een heerlijk zwemfestijn met alle kinderen en tieners. Maar hoewel het seizoen nu klaar is, is de voorbereiding voor het nieuwe seizoen alweer bezig.
Wat is ook al weer de CJO-club?

De CJO-club is een jeugdclub van de kerk voor de groepen 4 t/m 8 van de basisschool. Van september t/m april komen ze elke maand een keer bij elkaar voor een leuke, actieve, creatieve of sportieve activiteit.
Op CNS de Nieuwe Weg zijn de aanmeldingsbrieven al uitgedeeld en veel kinderen hebben zich alweer aangemeld voor de CJO-club van 2018/2019.
Zit jij niet op de CNS? Maar wil je wel graag naar de CJO-club komen? Dan ben je natuurlijk welkom. Stuur dan een mail naar CJObestuur@gmail.com dan stuur ik een aanmeldingsformulier naar je toe.

Voor de ouders en ouderen hebben we ook een vraag. Heeft u een leuke hobby, een creatief talent of kunt u een leuke activiteit organiseren voor een groep kinderen? Stuurt u dan ook een mail naar CJObestuur@gmail.com of neem  contact op met ondergetekende. Dan kunnen we in overleg kijken voor welke groep de activiteit geschikt is en welke dag u uit komt. Dit alles natuurlijk met hulp van de cjo-leiding.

groeten,
Ingrid Langbroek

(Assistent-) Webbeheerder gezocht
We zijn op zoek naar mensen die interesse hebben om te helpen onze website te beheren en dat werk uiteindelijk ook over te nemen van de huidige beheerder.
Voorlopig als 'rechterhand' naast mij (Jan Herlaar) maar op termijn over bijvoorbeeld 6 tot 12 maanden om het helemaal over te nemen. Het zou fijn zijn als er 2 of meer mensen die taak over willen nemen dat verdeelt het werk en maakt het ook flexibeler in het geval van vakanties e.d.
Je hoeft er echt geen volleerd computer deskundige of HBO Informatica afgestudeerde voor te zijn.
Feeling voor computers en software is wel noodzakelijk evenals een gezonde interesse.
Interesse? Neem dan s.v.p. contact op via de mail: webredactie@kerkoostvoorne.nl
In hoopvolle afwachting,