Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Oostvoorne
 
 
PGO Nieuwsbrief 2018 - 14 juni
 
Dienst zondag 17 juni - Thema dementie Aanvang dienst: 9:30 uur
Voorganger:    ds. Piet Schelling uit Monster
Organist:         Kees van Eersel
Lector:            Els van den Berg (namens de diaconie)
Gastspreker:   Ronald van de Vliet, van Stichting Alzheimer Nederland
Liturgie bij deze dienst
Zondag wordt de lezing uit het boek Job voortgezet omdat vorige week zondag Job 2 niet is gelezen, zullen we die tekst vandaag lezen (in plaats van de aangekondigde lezing uit Job 10).

 
Toelichting bij het thema in deze dienst: dementie is een verzamelnaam voor verschillende ziektes die de hersenen aantasten.  De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Ieder van ons kent wel iemand die door deze ziekte is getroffen.
Vandaag willen we aan dementie aandacht schenken. In de gebeden willen we onze zorg uitspreken, in de liederen willen we onze gevoelens uiten, door informatie proberen we bij te dragen aan inzicht, in de preek zoeken we naar hoop in bange dagen.
In deze dienst zal ook Ronald van de Vliet aanwezig zijn. Hij is contactpersoon voor Stichting Alzheimer Nederland in deze regio en zal iets over het werk van de stichting vertellen.
Verder zullen er folders zijn die u mee naar huis kunt nemen om daar rustig door te lezen.
De diaconie collecte zal vandaag dan ook bestemd voor Stichting Alzheimer Nederland.
 
Na afloop van de dienst is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee en kan de gemeente in alle gezelligheid met elkaar in gesprek.
 
Zie voor het volledige programma van het Orgelfeest 2018 de informatie verderop in deze nieuwsbrief


Uitgangscollecte bestemd voor : Kerk in Actie - Binnenlands diaconaat
In onze hectische samenleving raken nogal wat mensen tussen wal en schip. Vaak spelen werkloosheid, gebrek aan inkomen of psychische beperkingen een rol. Vereenzaming, uitsluiting en een sociaal isolement liggen op de loer. Voor deze mensen is een inloophuis een ontmoetingsplek waar een kopje koffie, een spelletje of een maaltijd de dag kan breken. Waar even op adem gekomen kan worden.
Kerk in Actie steunt diverse inloophuizen in het hele land, waar ook vele vrijwilligers vanuit de plaatselijke protestantse gemeenten actief zijn. Het werk van inloophuizen wordt steeds belangrijker, omdat steeds meer mensen sociaal geïsoleerd zijn. Het gaat niet alleen om dak- en thuislozen en mensen in armoede, maar ook om ouderen die weinig familie zien. Soms is het inloophuis de enige plaats waar nog contact is met andere mensen. Een huiselijke plek waar een kopje koffie, een spelletje of een maaltijd de dag kan breken. Gelukkig zijn er steeds meer vrijwilligers die zich inzetten. Op al die plekken wordt gewerkt aan een samenleving waarin ieder mens telt.
“Ik woon vier jaar hier in een flat, kende niemand en kwam bijna niet meer buiten. Sinds twee jaar kom ik in het inloophuis en nu ga ik voor het eerst bij iemand op de koffie”. Bezoekster inloophuis.
Elk inloophuis heeft een eigen programma, afgestemd op de behoeften in de wijk. Vrijwilliger Marjan vindt het belangrijk dat buurtbewoners een plek hebben waar ze hun verhaal kunnen vertellen en waar aandacht is voor iedereen. De meeste mensen die ze ontmoet, hebben veel meegemaakt. Ze vindt het fijn dat ze in het inloophuis haar steentje kan bijdragen voor haar naaste. Inloophuizen zijn als een huiskamer waarin voor iedereen tijd en ruimte is voor ontmoeting, en van waaruit praktische en maatschappelijke hulp kan worden geboden.
Naast het werk van de inloophuizen, steunt Kerk in Actie het netwerk DAK (Door Aandacht Kracht). Zij hebben een netwerk van 150 beroepskrachten en 5.000 vrijwilligers in inloophuizen, buurtcentra en straatpastoraat die klaarstaan voor 7.500 mensen die even op adem willen komen.
Met de opbrengst van deze collecte ondersteunt Kerk in Actie diaconale projecten in Nederland, zoals inloophuizen, een plek waar mensen gezien en gehoord worden. Netwerk DAK ondersteunt de inloophuizen en zorgt dat dit werk meer gezien wordt.
 

Huwelijksaankondiging
Op vrijdag 22 juni 2018 wordt het huwelijk van Remco Klerx en Joanne Groeneveldt ingezegend.
De dienst begint om 15.30 uur.
Plaats: Dorpskerk. Voorganger: ds. Piet Schelling
 

(Assistent-) Webbeheerder gezocht
We zijn op zoek naar mensen die interesse hebben om te helpen onze website te beheren en dat werk uiteindelijk ook over te nemen van de huidige beheerder.
Voorlopig als 'rechterhand' naast mij (Jan Herlaar) maar op termijn over bijvoorbeeld 6 tot 12 maanden om het helemaal over te nemen. Het zou fijn zijn als er 2 of meer mensen die taak over willen nemen dat verdeelt het werk en maakt het ook flexibeler in het geval van vakanties e.d.
Je hoeft er echt geen volleerd computer deskundige of HBO Informatica afgestudeerde voor te zijn.
Feeling voor computers en software is wel noodzakelijk evenals een gezonde interesse.
Interesse? Neem dan s.v.p. contact op via de mail: webredactie@kerkoostvoorne.nl
In hoopvolle afwachting,


 
Orgelfeest 2018
Op 16 & 17 juni zal er in de Dorpskerk voor de tweede keer een Orgelfeest worden georganiseerd.
Het Orgelfeest van vorig jaar, dat plaatsvond in verband met de restauratie van het monumentale Bätz-Friedrich-orgel was een groot succes en heeft de doorslag gegeven om opnieuw een evenement rondom het orgel op touw te zetten.
 
Op zaterdag 16 juni begint het feest om 10.00 uur met een festiviteit voor de kinderen.
Kinderen, van welke leeftijd dan ook, kunnen kennis maken met de grote ‘orgelreus’ met zijn vele pijpen; wanneer een kind zelf een instrument bespeelt mag hij of zij deze meenemen – waar klinkt je gitaar, fluit, viool of wat dan ook beter dan in de eeuwenoude Dorpskerk?
Jolanda Zwoferink, organiste van de Dorpskerk, zal de kinderen op een educatieve manier kennis laten maken met het orgel.
Na afloop is er limonade.

 
’s Middags is er een bijzonder orgelconcert aanvang 15.30 uur gegeven door Christian Stötzner, organist van de beroemde Bachkerk van Eisenach’
Met o.a. werken van – hoe kan het ook anders –  Johann Sebastian Bach.
 
Op zondag 17 juni staat de reguliere kerkdienst gepland waar ds. Piet Schelling uit Monster voorgaat.
In deze dienst zal de bekende organist Kees van Eersel, voormalig organist van de Grote- of Maria Magdalenakerk  te Goes het orgel bespelen.
Het thema van de dienst is: 'Wanneer een mist herkenning laat vervagen'  waarbij de ziekte van Alzheimer centraal staat.
 
Na afloop van de dienst is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee en kan de gemeente in alle gezelligheid met elkaar in gesprek.
 
's Middags geeft organist Kees van Eersel, een orgelconcert, aanvang 15:30 uur.
Elly Bakker, blokfluitiste, zal haar medewerking verlenen.
Op het programma staan werken van Bach, Galuppi, Händel en  Krebs.
Na afloop van de concerten is er een borreluurtje en kan men ongedwongen napraten over de muziek en met de concertgevers in contact komen.
 
De toegang van de evenementen is vrij. Iedereen is van harte welkom.
 

  
 
 
 

Dorpskerk
datum en tijdstip 21-08-2022 om 09:30 uur

ds. R. van Selm

meer details

 
Kerkdienst meekijken

meevieren of terugkijken
 
Overzicht kerkdiensten

Klik HIER voor het overzicht
 
Collectegeld overmaken?

Bijdrage overmaken voor de collecte? meer
 
Marijke's blog

Naar blog
 
Ons Kerkblad digitaal

Ons kerkblad!
 
Kringloopwinkel 'Het Vervolg'

 
Digitale nieuwsbrief

Voor aanmelden of downloaden PGO Nieuwsbrief klik hier.
 
Vraag, opmerking of idee?

Klik HIER meer
 
Bestellen van Collectebonnen

meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.