PGO Nieuwsbrief 2018 - 2 juni

Dienst zondag 3 juni - Dienst van Schrift & Tafel
Voorganger is ds. Piet Schelling uit Monster. Herman Lammers is de organist.
De dienst begint om 9:30 uur

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar mw. C.J. Verbrugge-Hoek.

Avondmaalscollecte
De Avondmaalscollecte is bestemd voor Stichting Alzheimer Nederland. Dit jaar ondersteunt de diaconie het werk van deze stichting. Alzheimer Nederland maakt zich sterk om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten te verbeteren. Dat doet zij door het geven van voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, het bieden van ondersteuning, door op te komen voor betere zorg voor mensen met dementie en door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Hun regionale afdeling Voorne-Putten en Rozenburg organiseert o.a. het Alzheimer Café Brielle, in samenwerking met ANBO afdeling Brielle, Bestcare, Careyn, Catharinastichting, Directzorg en zorgboerderij Op Aarde. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Uw bijdrage is zeer welkom.

Dienst zondag 10 juni aanvang 9:30 uur
Voorganger is Barbara Broeren, Ron van Halen is de organist.

Zondag 17 juni: dienst met thema dementie
Dementie is een verzamelnaam voor verschillende ziektes die de hersenen aantasten. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Ieder van ons kent wel iemand die door deze ziekte is getroffen. Zondag 17 juni willen we aan dementie aandacht schenken. In de gebeden willen we onze zorg uitspreken, in de liederen willen we onze gevoelens uiten, door informatie proberen we bij te dragen aan inzicht, in de preek zoeken we naar hoop in bange dagen. In deze dienst zal ook Ronald van de Vliet aanwezig zijn. Hij is contactpersoon voor Stichting Alzheimer Nederland in deze regio en zal iets over het werk van de stichting vertellen. Verder zullen er folders zijn die u mee naar huis kunt nemen om daar rustig door te lezen. De diaconie collecte zal ook die zondag bestemd zijn voor Stichting Alzheimer Nederland.

Huwelijksaankondiging
Op vrijdag 22 juni 2018 wordt het huwelijk van Remco Klerx en Joanne Groeneveldt ingezegend.
De dienst begint om 15.30 uur.
Plaats: Dorpskerk.
Voorganger: Piet Schelling

Webbeheerder gezocht
We zijn op zoek naar mensen die interesse hebben om te helpen onze website te beheren en dat werk uiteindelijk ook over te nemen van de huidige beheerder.
Voorlopig als hulp naast mij (Jan Herlaar) maar op termijn over bijvoorbeeld 6 tot 12 maanden om het helemaal over te nemen.
Het zou fijn zijn als er 2 of meer mensen die taak over willen nemen dat verdeelt het werk en maakt het ook flexibeler in het geval van vakanties e.d.

Je hoeft er echt geen volleerd computer deskundige of HBO Informatica afgestudeerde voor te zijn maar feeling voor computers en software is wel noodzakelijk evenals een gezonde interesse.
Interesse? Neem dan s.v.p. contact op met mij, dat kan direct, bijvoorbeeld ‘s zondags na de dienst
per telefoon (484957)
of via de mail: webredactie@kerkoostvoorne.nl

In hoopvolle afwachting,
Jan Herlaar

Orgelfeest 2018
Op 16 & 17 juni zal er in de Dorpskerk voor de tweede keer een Orgelfeest worden georganiseerd.
Het Orgelfeest van vorig jaar, dat plaatsvond in verband met de restauratie van het monumentale Bätz-Friedrich-orgel was een groot succes en heeft de doorslag gegeven om opnieuw een evenement rondom het orgel op touw te zetten.

Op zaterdag 16 juni begint het feest om 10.00 uur met een festiviteit voor de kinderen.
Kinderen, van welke leeftijd dan ook, kunnen kennis maken met de grote ‘orgelreus’ met zijn vele pijpen; wanneer een kind zelf een instrument bespeelt mag hij of zij deze meenemen – waar klinkt je gitaar, fluit, viool of wat dan ook beter dan in de eeuwenoude Dorpskerk?
Jolanda Zwoferink, organiste van de Dorpskerk, zal de kinderen op een educatieve manier kennis laten maken met het orgel.
Na afloop is er limonade.

’s Middags is er een bijzonder orgelconcert aanvang 15.30 uur gegeven door Christian Stötzner, organist van de beroemde Bachkerk van Eisenach’
Met o.a. werken van – hoe kan het ook anders –  Johann Sebastian Bach.

Op zondag 17 juni staat de reguliere kerkdienst gepland waar ds. Piet Schelling uit Monster voorgaat.
In deze dienst zal de bekende organist Kees van Eersel, voormalig organist van de Grote- of Maria Magdalenakerk  te Goes het orgel bespelen.
Het thema van de dienst is: 'Wanneer een mist herkenning laat vervagen'  waarbij de ziekte van Alzheimer centraal staat.

Na afloop van de dienst is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee en kan de gemeente in alle gezelligheid met elkaar in gesprek.

's Middags geeft organist Kees van Eersel, een orgelconcert, aanvang 15:30 uur.
Elly Bakker, blokfluitiste, zal haar medewerking verlenen.
Op het programma staan werken van Bach, Galuppi, Händel en  Krebs.
Na afloop van de concerten is er een borreluurtje en kan men ongedwongen napraten over de muziek en met de concertgevers in contact komen.

De toegang van de evenementen is vrij. Iedereen is van harte welkom.