PGO Nieuwsbrief 2018 - 11 mei
DIENST ZONDAG 13 MEI (MOEDERDAG)
Voorganger is ds. Anke Dekker uit Brielle
Ron van Halen is de organist
De dienst begint om 9:30 uur

DIENSTEN DE KOMENDE TIJD
Zondag 20 mei  - Pinksteren
Voorganger is ds. Piet Schelling en Jolanda Zwoferink is de organist.
M.m.v. de cantorij o.l.v. Elly Bakker.

zondag 27 mei - BIJZONDERE DIENST
Op 27 mei organiseren we een bijzondere dienst in samenwerking met World Vison in.
Dit keer komt Leonie v/d Berg de dienst begeleiden.

Een bevlogen boodschap met een muzikale tint. Samen met haar vaste pianist Henk Lip, heeft Leonie al veel kinderen en volwassenen geïnspireerd.
Leonie en Henk gaan zowel de preek als de muzikale invulling verzorgen in deze dienst

World Vision: onze visie: elk kind de kans geven om helemaal tot bloei te komen!
Vanuit een christelijke motivatie wil World Vision dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. We willen dat kinderen opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde ervaren en doorgeven. We luisteren naar kinderen en pakken de oorzaken van armoede en onrecht aan. Samen met de familie en omgeving werken we aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is.

PINKSTERMUZIEK VAN DIVERSE COMPONISTEN DONDERDAG 17 MEI
DOOR JOLANDA ZWOFERINK
In de muziekgeschiedenis heeft het Pinksterfeest, zoals alle christelijke feestdagen, vaak als inspiratiebron gediend voor geniale componisten, van alle tijden en plaatsen.
Welke muziek is ontstaan?
Wat, uit het pinkstergebeuren, is van invloed geweest op de componist en hoe heeft hij dat verwerkt? Welke verschillen en overeenkomsten hebben componisten als Bach, Brahms of Berlioz?

Tijdens deze avond zal Jolanda Zwoferink (musicoloog en organiste) meer uitleg geven over de Pinkstermuziek en de ‘Pinkstergeest’die door deze muziek ‘waait’. Dit doet zij - aan de hand van muziekfragmenten - aan de piano. Zij bespeelt ook het Bätz-Friedrich-orgel en brengt Pinkstermuziek van verschillende componisten ten gehore.

Het bekende lied van Johann Sebastian Bach: 'Komt laat ons deze dag met heilig vuur bezingen', dat in ons liedboek voorkomt en regelmatig in kerkdiensten wordt gezongen, zal Zwoferink eveneens onder de loep nemen.
Wat is er anders aan dit lied dan de andere Pinksterliederen uit het liedboek?

U bent allen van hartelijk welkom!

Aanvang 19.30 uur, kerk open 19.15 uur.
Einde ongeveer 21.30 uur.
In de korte pauze is er koffie en thee.
Toegang is gratis. Er staat een mandje voor een vrije gift.

JAARREKENINGEN 2017
De jaarrekening van 2017 zullen op de gemeenteavond van 23 mei a.s. worden gepresenteerd en besproken.
Bij de ingang van de kerk en in de consistorie liggen kopieën van de jaarrekeningen (CvK + diaconie) die u mee kunt nemen ter informatie.

Zo kunt u beide jaarrekening dus op uw gemak thuis doornemen.
De jaarrekeningen zijn ook HIER te downloaden.
Heeft u toch nog vragen of opmerkingen dan kunt u ze op de gemeenteavond stellen.
U kunt de gegevens ook opvragen bij de penningmeester, Gerard v.d. Hoek of per mail via penningmeester@kerkoostvoorne.nl

GEMEENTEAVOND WOENSDAG 23 MEI
Een avond waarop we naast ontspanning ook een belangrijk stukje informatie willen verstrekken over de gestarte zoektocht naar een predikant.
Mw. Sanny de Zoete geeft een presentatie over het nieuwe Avondmaalslinnen wat door de PGO is aangeschaft en over de productie daarvan.

De jaarcijfers van 2017 zijn bekend (zie informatie hiervoor) en worden gepresenteerd door Jannie Kon (diaconie) en Gerard v.d. Hoek (CvK).
Na de pauze hebben we veel informatie de beroepingscommissie is aanwezig en willen we u informeren over het beroepingswerk en de zaken daaromheen zoals het beleidsplan, de profielschets van de gemeente en de predikant.
Allemaal belangrijke zaken voor de beroepingscommissie in de zoektocht naar een predikant.

Voorlopig programma:
Tijd                  Onderwerp
19:00 uur        Kerkzaal open, koffie en thee staan klaar
19:30 uur        Presentatie Avondmaalslinnen door mw. Sanny de Zoete
20:00 uur        Presentatie en bespreking jaarrekeningen diaconie & CvK
20:20 uur        Overige mededelingen en rondvraag
20:30 uur        Pauze
20:45 uur        Beleidsplan 2019 – 2023 / Profielschets gemeente / Beroepingscommissie / -werk
21:30 uur        Gezellig napraten onder genot van drankje / hapje
22:00 uur        Einde gemeenteavond