PGO Nieuwsbrief 2018 - 27 april
DIENST ZONDAG 29 APRIL
Teun Pieter Bram Eggink wordt in deze dienst gedoopt. Teun is de zoon van Martijn en Anita Eggink en het broertje van Floor.
Ds. Piet Schelling gaat voor en Jolanda Zwoferink is de organist.

DE BLOEMEN uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar mw. Mieke Kroon-Delhaas, Heveringseweg 5 Rockanje

UITGANGSCOLLECTE BESTEMD VOOR DE KOOPVAARDIJ
’t Is al weer enige tijd geleden dat we voor het werk van onze koopvaardij-predikante ds. Helene Perfors hebben gecollecteerd. Als zodanig is zij alweer zo’n 16 jaar aan onze gemeente verbonden.

Zij schrijft:
De kerk is gastvrouw voor alle zeevarenden die in de haven komen, van welke nationaliteit dan ook. Voor mij draait het daarbij om presentie, het ‘er-zijn’. Dat kan op verschillende manieren gestalte krijgen. Van de koetjes en de kalfjes in het busje van de zeemansclub via karaoke en oecumenische kerkdiensten tot indringende pastorale gesprekken als er moeilijkheden zijn. Maar ook in het schrijven van artikelen in het blad ‘Diepgang’ of het bevorderen van contacten met de plaatselijke kerken. Dit alles in de setting van de maritieme wereld, waarin de techniek en de economische belangen vaak de simpele menselijkheid in de weg staan. Om in die wereld mensen te helpen staande te blijven, met elkaar en met God, is een geweldige uitdaging. Een uitdaging die ik graag samen met mijn collega’s zou willen blijven vormgeven.
Daarvoor hebben wij uw steun nodig, zowel in gebed als materieel. Ik vraag u dan ook deze collecte ruimhartig te gedenken.

KERKDIENSTEN IN DE KOMENDE TIJD

Zondag 6 mei - ds. Anke Dekker (Brielle). Ron van Halen is de organist.

Donderdag 10 mei – Hemelvaartsdag. Ds. Anke Dekker uit Brielle.
Jolanda Zwoferink is de organist. Aanvang 9:30 uur

Zondag 13 mei  - ds. Anke Dekker (Brielle) Ron van Halen is de organist.

DRINGENDE OPROEP - INVALBEZORGERS GEVRAAGD VOOR HET KERKBLAD
We komen weer in een vakantie periode en dat geeft soms voor de bezorging van het kerkblad wat logistieke uitdagingen.
Een paar vaste bezorgers zijn in die periode met vakantie.

Daarom zijn wij op zoek naar hulpvaardige invallers die 1 of hooguit 2x een wijk willen bezorgen. Het gaat om het kerkblad wat eind mei en eind juni uitkomt.

Per wijk gaat het om ca. 25 kerkblaadjes.
De bezorgadressen liggen dicht bij elkaar (= ca. 20 minuten per fiets)

Het gaat om de omgeving van de Fazantenlaan, de Duinoordseweg en de omgeving Zandweg/ F.H.G. van Ittersonlaan.

Wilt u ons helpen of wilt u meer weten neem dan contact op met: Herman Oosterman tel 482019 of stuur een mail: bezorgingkerkblad@kerkoostvoorne.nl

HET NIEUWE KERKBLAD DOWNLOADEN
Klik HIER om het nieuwe kerkblad te gaan