PGO Nieuwsbrief 2018 - 21 april
Dienst zondag 22 april
Voorganger is ds. Ada Endeveld, Jolanda Zwoferink is de organist

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar dhr. Arie Stolk, de Ruy 16

Uitgangscollecte bestemd voor Eredienst en kerkmuziek (wereldwijd):
Zingen en bidden op de adem van de getijden.
Op het gebied van vieringen is in onze protestantse gemeenten veel in ontwikkeling. Veel gemeenten zijn op zoek naar nieuwe manieren en andere muziek om de erediensten vorm te geven. Daarnaast is er een groei van het aantal plekken waar in het ritme van de dag of de week korte vieringen worden gehouden met veel aandacht voor stilte, ontmoeting met God en met de ander. Zoals in Doorn waar belangstellenden op alle dagen van de week kunnen meedoen in het morgengebed en het avondgebed. Het is een initiatief van een gemeenschap van vrijwilligers die op de adem van de getijden Gods lof zingt, en dagelijks Bijbelleest en bidt. De komende jaren bundelt de Protestantse Kerk ervaringen en deelt materiaal om eigentijdse vormen van vieren een stimulans te geven.

Zondagmiddag (22 april  - kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking (CKVB)
Deze dienst met voorganger Ds. Marloes Meijer begint om 15.30 uur, en wordt gehouden in De Dorsvloer aan de Zomerakker te Spijkenisse.
“God is nabij” is het jaarthema!
In dit nieuwe seizoen zullen er, uit de Bijbel, verhalen verteld worden waarbij "God is nabij" centraal staat.
Zalving is voor deze middag het onderwerp van de vertelling.
Medewerking wordt verleend door het Chr. Gem. koor Rejoice uit Hoogvliet, en door organist Peter de Rijke uit Spijkenisse.
Iedereen is van harte uitgenodigd!
Namens de voorbereidingscommissie,
Pieter Landman
E-mail       :   info@ckvb.nl / Internet    :   www.ckvb.nl

Dienst zondag 29 april – Dienst van Schrift & Doop
Bediening van de Heilige Doop aan Teun Pieter Bram Eggink, zoon van Anita en Martijn Eggink en broertje van Floor.
Voorganger is ds. Piet Schelling en Jolanda Zwoferink is de organist.
Aanvang 9:30 uur.

Zingen woensdag 25 april.
Omdat het gezellig en leuk is om met een groepje te zingen organiseren we deze activiteit.
We zingen met elkaar liederen of leren een nieuw lied aan.
Elly Bakker begeleidt, samen met Jolanda Zwoferink , deze zangmiddag.
Tijdens een korte pauze drinken we een kopje thee of koffie.
Zingt u mee?
De meeste belangstelling ging uit naar de middag.
Van 14.30 uur tot 16.00 uur bent u van harte welkom om mee te zingen!
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen, tel. 48 28 26 of winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Berichtgeving over Ebi en Hanny
Ebi is vorige week thuis gekomen. Ze is zelfstandig uit het revalidatiecentrum komen lopen.  Ebi en Hanny houden een weekje vakantie maar daarna gaat Ebi weer een paar dagen per week revalideren en krijgt Hanny weer een kuur.
Met post uit Oostvoorne zijn ze altijd blij. (adres: Dorpsstraat 51, 4152 EN  Rhenoy)

Het nieuwe kerkblad downloaden
Klik HIER om het nieuwe kerkblad te gaan