PGO Nieuwsbrief 2018 - 30 maart

DIENSTEN DEZE WEEK
Datum Tijd Voorganger Dienst Bijzonderheden Liturgie
(Klik om te downloaden)
Vr 30- mrt 19:30 ds. H. Perfors Goede Vrijdag m.m.v. de cantorij o.l.v. Elly Bakker 30/3/2018
Za 31- mrt 22:00 ds. H. Perfors Paaswake / Nachtdienst m.m.v. de cantorij o.l.v. Elly Bakker 31/3/2018
Zo 01-apr 09:30 ds. P. Schelling 1e Paasdag
LET OP!  Gewijzigde aanvangstijd!!

1/4/2018

WIJZIGING AANVANGSTIJD OCHTENDDIENSTEN
Vanaf zondag 1 april 1e Paasdag) beginnen de diensten weer om 9:30 uur!!
(is geen 1 april grap!)

BLOEMSCHIKKING - Paasmorgen
Het gaffelkruis is liggend verbeeld, de dood is overwonnen en Jezus is opgestaan.
We zien witte stof, stenen, windsels en bloemen als teken van het opnieuw herwonnen leven.

Uitgangscollecte bestemd voor het Jeugdwerk (Pasen):  Help de Kliederkerk groeien / Zet kinderen aan het kliederen!
Op een zondagmiddag in Spijkenisse lopen een moeder en haar dochter schuchter de kerk binnen waar Kliederkerk plaatsvindt. Al snel verliezen ze zich in de creatieve werkvormen waarmee ze spelenderwijs een bijbelverhaal ontdekken. Ook genieten ze van een vertelling en een gezamenlijke maaltijd. Ze hebben weinig met de kerk, maar willen wel meer weten, vertellen ze. Na dit eerste bezoek komen ze regelmatig terug en nemen zelfs klasgenootjes en buurmeisjes mee. Afgelopen vijf jaar zijn meer dan 100 Kliederkerken gestart. JOP, Jong Protestant, brengt deze Kliederkerken via digitale en fysieke ontmoetingen met elkaar in verbinding. Ook ondersteunt JOP Kliederkerken met tips en advies om verder te groeien in geloof en creativiteit. Collecteer mee en help Kliederkerken om uitnodigende gemeenschappen te zijn voor alle leeftijden.
Van harte aanbevolen.

Dienst zondag 8 april – aanvang 9:30 uur, voorganger is Barbara Broeren

De hemel zwijgt, maar niet in alle talen
Over het lijden van mensen
Volg een week lang aandachtig de media. En je wordt bevestigd in wat je al wist: er is veel leed onder mensen. Niet alleen vandaag, het is een gegeven van alle tijden. Alle leeftijden hebben er mee te maken. Het lijden hoort bij het leven, hoor je weleens zeggen. Valt er niet meer te zeggen?
Voor wie gelooft, rijst bij het zien en ervaren van lijden de vraag: speelt God een rol in het lijden van de mens? In elk geval is het de ervaring van velen dat de kwestie van het lijden pijnlijk langs onze godsbeelden schuurt.
Sommige mensen vragen zich af: ‘Waarom?’ Voor anderen is die vraag onzinnig, omdat niemand het antwoord weet. Zwijgt de hemel te midden van het leed in alle talen, zoals talloze mensen ervaren?
Of is er een taal, wellicht van verre, die bij aandachtig luisteren verstaanbaar wordt?
Op 12 april gaat ds. Piet Schelling in op deze kwesties en hij nodigt u en jou uit om met hem in gesprek te gaan.
Datum: 12 april 2018
Tijd: 19.30 uur (vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar) tot ongeveer 21.30 uur.
Plaats: Consistorie Dorpskerk

Kindertheater - Zondag 15 april om 15.00 uur in de Dorpskerk
Vanuit de Protestantse gemeente Oostvoorne zijn we blij om deze speciale kindervoorstelling van Simon en Zo te presenteren.
In deze voorstelling speelt het kindertheater met hulp van de kinderen een eigentijdse versie van de ‘Barmhartige Samaritaan’ beschreven in Lucas 10 : 30–35.

Ben je tussen de 4 en 84?
Dan ben je samen met je papa of mama, broertjes en zusjes van harte welkom!

Klik HIER om het affiche te downloaden

BEROEPINGSCOMMISSIE
Vorige week hebben we dit bericht al gepubliceerd, vandaag nog maar een keer:
De kerkenraad heeft in zijn laatste vergadering in maart ingestemd met de samenstelling van de beroepingscommissie (BC).
De BC wordt in de 3e week van april officieel door de kerkenraad geïnstalleerd.

De BC bestaat uit de volgende personen:
  • Rinus Dommisse
  • Martijn Eggink
  • Peter Groeneveld
  • Gerard van der Hoek
  • Annette Maassen
  • Els van Teijlingen
  • Liesbeth van Wijnen
  • Ada Worst
Naast de m/v verdeling is de leeftijdsverhouding mooi verdeeld en zijn de verschillende deelnemers tevens 'gerelateerd' aan colleges / commissies en doelgroepen (pastoraat, diaconaat, CvK, jeugd).

Nadat de commissie is geïnstalleerd kan zij van start en zal er o.a. een training/cursus beroepingswerk
volgen. Wij houden u uiteraard op de hoogte.
Namens de kerkenraad, Jan Herlaar

TERUGBLIK GESPREKSBIJEENKOMSTEN KRUISWEGSTATIES
Op dinsdag 20 en donderdag 22 maart kwamen twee groepen gemeenteleden bij elkaar om met elkaar te kijken naar en na te denken over de kruiswegstaties.
14 afbeeldingen uit de Rooms-Katholieke traditie over het lijden en sterven van Jezus Christus.
Regelmatig werden er parallellen gezien tussen de mensen toen en de mensen nu.
Wassen wij onze handen wel eens in onschuld, net als Pilatus?
Kijken wij toe als er iets ergs gebeurt, of komen wij in actie?
De afbeeldingen waren afkomstig van 3 kunstenaars.
Voor de liefhebbers bij deze de afbeeldingen en websites met extra informatie op een rijtje:

Het waren mooie bijeenkomsten, waaruit wederom bleek hoe verrijkend het is om met mensen vanuit verschillende achtergronden het gesprek te voeren over het geloof.
Hartelijke groet,Liesbeth van WijnenBarbara Broeren