PGO Nieuwsbrief 2018 - 10 maart
Dienst zondag 11 maart
Voorganger is Barbara Broeren en Jolanda Zwoferink is de organist.
De cantorij werkt aan deze dienst mee en staat onder leiding van Elly Bakker.

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar mevrouw Magda Briggeman-Kroonen, Schoutweg 19

Bloemschikking - Vierde zondag 40-dagentijd
In Johannes 6 komt er uitzicht op Pasen : slechts vijf broden en twee vissen geven blijk van een onverwachte volheid : er is genoeg voor iedereen!
Onder het gaffelkruis de kleur roze, die deze schikking ondersteunt, dit is ook een teken van het naderende Paasfeest, brood en vissen spreken voor zich.

Uitgangscollecte bestemd voor Kerk in Actie (Binnenlands diaconaat): Kerken Almere runnen een sociale supermarkt.
Almere is een jonge stad waar sociale samenhang ontbreekt en veel armoede en werkloosheid voorkomen. Samen met andere kerken staat de Protestantse Kerk in Almere mensen in (financiële) nood bij met praktische hulp, waaronder een sociale supermarkt. Hier krijgen klanten niet een standaard voedselpakket, maar een persoonlijke pas om boodschappen te doen die aansluiten bij hun behoefte en gezinsgrootte. Ook is er een kleding, meubel- en witgoedloket. Jaarlijks helpt de kerk hiermee tussen de 1.300 en 1.500 mensen. Al de verschillende activiteiten vinden plaats op zeven locaties verspreid over de stad. De kerken willen alles onderbrengen in één pand.
Collecteert u mee voor dit sociale project en voor de inrichting van het nieuwe pand?

Zondag 11 maart - Kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking
Deze dienst met voorganger Ds. Helene Perfors (Brielle) begint om 15.30 uur, en wordt gehouden in de Kern aan de Eikenlaan te Spijkenisse. “God is nabij” is het nieuwe jaarthema!
In dit nieuwe seizoen zullen er, uit de Bijbel, verhalen verteld worden waarbij "God is nabij" centraal staat. Delen is voor deze middag het onderwerp van de vertelling.
Medewerking wordt verleend door het Chr. Gem. koor Rejoice uit Hoogvliet, en door organist Peter de Rijke uit Spijkenisse.
We zullen voedsel inzamelen voor de voedselbank in Spijkenisse!
Iedereen van harte uitgenodigd!
Download de flyer HIER

Dienst zondag 18 maart
Voorganger is Barbara Broeren organist: Marco 't Hart. Aanvang: 10:00 uur.

Dit is de laatste dienst waarin Barbara Broeren voorgaat als kerkelijk-werk van de PGO.
Barbara stopt per 1 april als kerkelijk werker bij ons maar zal na die datum nog wel in een aantal diensten voorgaan.
Daarom willen we na de dienst van 18 maart officieel afscheid nemen van Barbara als kerkelijk-werker.
U bent van harte uitgenodigd niet alleen na maar uiteraard ook tijdens de dienst!

De Herberg volgende week zondag, 18 maart, weer open!
Zondagmiddag 18 maart vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend in de Dorpskerk.
U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

SOBERE MAALTIJD
In de Stille Week wordt op woensdag 28 maart weer een sobere maaltijd gehouden.
Op de zondagen 11, 18 en 25 maart ligt er een intekenlijst in de kerk;
hierop kunt u aangeven dat u met ons mee wilt eten.
Commissie Kerk in Actie.

Gespreksavond en -middag
Op twee momenten organiseren we een bijeenkomst naar aanleiding van het jaarthema ‘een open huis’. Het is bijzonder hoe mensen van binnen én buiten de kerk zich aangesproken weten door de kunst in oude kerken. In veel oude, van oorsprong Rooms-Katholieke kerken zijn afbeeldingen te vinden van de kruiswegstatiën: voorstellingen van de laatste dagen van Jezus.
Kunst verbindt mensen. Aan de hand van afbeeldingen van deze kruiswegstatiën gaan we met elkaar in gesprek.
Wat zien we? Wat betekende de gebeurtenis toen?
En wat betekent het voor ons eigen leven en de manier waarop we kerk-zijn met elkaar?
De bijeenkomsten zijn vergelijkbaar met een groothuisbezoek. We komen samen bij iemand thuis en ontmoeten elkaar in informele sfeer. We nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Iedereen wordt uitgenodigd iets te delen uit hun leven, hun gedachten, hun ervaringen en hun geloof. Dit levert vaak mooie en verrassende momenten op.
U en jij kunt meedoen aan het gesprek op dinsdag 20 maart (20.00-22.00 uur) of donderdag 22 maart (14.30-16.30 uur). Wilt u zich hiervoor aanmelden bij Liesbeth van Wijnen (482826) of Barbara Broeren (06-30746599)? Aanmelden kan ook via winterwerk@kerkoostvoorne.nl.
We hopen op twee fijne bijeenkomsten.

Hartelijke groet, Liesbeth van Wijnen en Barbara Broeren

Kinderdienst zondag 18 maart
Wil jij ook kikker en zijn vriendjes ontmoeten?
Kom dan naar de kinderdienst op 18 maart in de Dorpskerk in Oostvoorne.
Het begint om 15.00 uur.

We gaan kijken en luisteren naar het verhaal van kikker en de vreemdeling.
We gaan liedjes zingen en we halen geld op voor vluchtelingen die in Nederland wonen.
Na afloop gaan we natuurlijk iets knutselen en is er koffie en thee voor de grote mensen en voor de kinderen limonade met iets lekkers.

De dienst is voor kinderen van 0 tot 8 jaar, maar natuurlijk is iedereen van harte welkom!
Let op: De kinderdienst stond gepland op 22 april, maar is verplaatst naar 18 maart.
Groetjes van Liana, Karin, Charlotte en Ingrid
Download de flyer HIER

Kindertheater - Zondag 15 april om 15.00 uur in de Dorpskerk
Vanuit de Protestantse gemeente Oostvoorne zijn we blij om deze speciale kindervoorstelling van Simon en Zo te presenteren.
In deze voorstelling speelt het kindertheater met hulp van de kinderen een eigentijdse versie van de ‘Barmhartige Samaritaan’ beschreven in Lucas 10 : 30–35.

Ben je tussen de 4 en 84?
Dan ben je samen met je papa of mama, broertjes en zusjes van harte welkom!

Klik HIER om het affiche te downloaden