PGO Nieuwsbrief 2018 - 9 februari
Dienst zondag 11 februari
Voorganger is ds. Helene Perfors, Ron van Halen is de organist.
De dienst begint om 10:00 uur

De bloemen uit de kerk gaan als groet van de gemeente naar Hans van Driel, Gildenlaan 15

1e collecte bestemd voor  Missionair Werk en Kerkgroei: Help de nieuwe kerk in Nieuw-Vennep.
CrossPoint is de kerk in Getsewoud, Nieuw-Vennep, maar anders dan anders. Een kerk zonder kerkgebouw. Een eigentijdse en warme gemeenschap die samen een verschil wil maken: zorgen dat mensen elkaar weer echt zien staan. Juist de ‘gewone’ dagelijkse contacten met buren, collega’s, sportmaatjes of overblijfmoeders zijn belangrijk. Mensen uit de wijk worden uitgedaagd om volgeling van Jezus te worden, met Hem te leven en om zich in te zetten voor Gods Koninkrijk. Er worden activiteiten georganiseerd als gezamenlijke maaltijden, een kerstwandeling, sport en spel, kleine groepen en tienerwerk. Het verlangen is om vanuit deze pioniersplek een nieuwe pioniersplek voort te laten komen.
Steun met uw collecte deze en andere pioniersplekken.

Dienst zondag 18 februari
Voorganger is ds. P. Schelling, organist is Henco de Berg. De dienst begint om 10:00 uur.

Gespreksavond dinsdag 13 februari thema "Ziek-zijn, geloof en God"
Wat gaat er allemaal in je om als je ziek bent? Wie is God dan? En wat betekent geloof daarin?
Ds. Leendert Jan Lingen verzorgt deze avond.
Aanvang 19.30 uur (inloop 19.15 uur) in de consistorie van de kerk.
Als u bij deze avond aanwezig wilt zijn maar u heeft geen vervoer is er een mogelijkheid dat u opgehaald kunt worden. (Informatie hierover bij Liesbeth van Wijnen)

Meer informatie hierover, zie het winterwerkboekje.

40 dagentijdkalender 2018
Woensdag 14 februari a.s. (Aswoensdag) is de eerste dag van de 40 dagentijd. Voor veel christenen is dit een tijd van bezinning en vasten. Een gids hierbij kan de  40 dagentijdkalender van de PKN zijn. Deze kalender  bevat meditatieve teksten, gebeden, gedichten, overwegingen en tips over het thema “Onvoorwaardelijke liefde”.

In tegenstelling tot het berichtje in het kerkblad is de kalender dit jaar gratis aan te vragen. Dit kan dmv het portvrij insturen van een kaart. Het boekje (de kalender) wordt naar u opgestuurd. De kaarten zijn inmiddels uitgedeeld.

Retour gekomen bestelkaarten 40 dagentijdkalender
In enkele gevallen is de bestelkaart tijdens de postverwerking foutief gelezen. Het kan zijn dat u uw ingevulde kaart retour gezonden krijgt. Als u het adres overneemt op een enveloppe en de kaart daarin stopt kunt u de enveloppe zonder postzegel opnieuw versturen.
Het adres is (staat ook op de voorkant van de bestelkaart)
Kerk in Actie
Antwoordnummer 4056
3500 VB  Utrecht

40 dagentijd-app
Naast het boekje is er ook een app beschikbaar. De 40dagentijd-app is een handig middel om je dagelijks te bezinnen op het leven en het volgen van Jezus in het dienen van de naaste. Het is een tijd van bezinning en versobering. Deze app helpt je om echt tijd hiervoor te vinden.  Download de app vanaf begin februari 2018 en doe je 40dagentijd met Kerk in Actie. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.kerkinactie.nl/40dagentijdapp.
Meer informatie bij de leden van de diaconie en het pastorale team.

De veertigdagentijd bij de kinderkerk
In de veertigdagentijd lezen we verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Het thema daarbij is: “ik zorg voor jou”.

Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee.
Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan.
Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem.
En zo wil Jezus ook laten zien hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen. Met de kinderen ontdekken we deze weken dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen. Er is een zorgkoffer met daarin iedere week een voorwerp dat ons iets vertelt over hoe je kan zorgen voor elkaar.
Ook hangt er voorin de kerk een grote poster. Aan het begin is die nog leeg, maar met Pasen zul je  zien dat de poster gevuld is met verhalen over Jezus waaruit wij kunnen leren hoe je voor elkaar kunt zorgen.
Komen jullie ook weer allemaal?
De veertigdagentijd begint op 18 februari. Met Pasen sluiten we het project af.

De leiding van de kinderkerk

De Herberg volgende week zondag, 18 februari, weer open!
Zondagmiddag 18 februari vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend in de Dorpskerk.
Cobi Ruigrok is te gast met een aantal van haar miniaturen.
U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Gespreksavond en -middag
Op twee momenten organiseren we een bijeenkomst naar aanleiding van het jaarthema ‘een open huis’. Het is bijzonder hoe mensen van binnen én buiten de kerk zich aangesproken weten door de kunst in oude kerken. In veel oude, van oorsprong Rooms-Katholieke kerken zijn afbeeldingen te vinden van de kruiswegstatiën: voorstellingen van de laatste dagen van Jezus.
Kunst verbindt mensen. Aan de hand van afbeeldingen van deze kruiswegstatiën gaan we met elkaar in gesprek.
Wat zien we? Wat betekende de gebeurtenis toen?
En wat betekent het voor ons eigen leven en de manier waarop we kerk-zijn met elkaar?
De bijeenkomsten zijn vergelijkbaar met een groothuisbezoek. We komen samen bij iemand thuis en ontmoeten elkaar in informele sfeer. We nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Iedereen wordt uitgenodigd iets te delen uit hun leven, hun gedachten, hun ervaringen en hun geloof. Dit levert vaak mooie en verrassende momenten op.
U en jij kunt meedoen aan het gesprek op dinsdag 20 maart (20.00-22.00 uur) of donderdag 22 maart (14.30-16.30 uur). Wilt u zich hiervoor aanmelden bij Liesbeth van Wijnen (482826) of Barbara Broeren (06-30746599)? Aanmelden kan ook via winterwerk@kerkoostvoorne.nl.
We hopen op twee fijne bijeenkomsten.

Hartelijke groet, Liesbeth van Wijnen en Barbara Broeren