PGO Nieuwsbrief 2017 - 2 december

Dienst zondag 3 december – ‘Een boek vol verwachting’
(Zie ook de informatie direct onder dit bericht)
Voorganger is ds. Piet Schelling en Jolanda Zwoferink is de organist

‘Een boek vol verwachting’
A.s. zondag en volgende week gaat ds. Piet Schelling voor.
In de adventstijd, de vier zondagen voor Kerstmis, is het overkoepelende thema: ‘Een boek vol verwachting’. Welk boek? Het boek Jesaja.
Een verzameling van verhalen uit uiteenlopende perioden.
Wat die verhalen gemeen hebben, is dat zij hoop willen geven aan mensen die leven in een chaotische en angstige wereld.
Mensen op zoek naar een plek waar zij zich veilig voelen, waar liefde de angst overwint.

En als je dan kijkt naar onze tijd, naar ons die vandaag leven – ja, dan herkennen we die zoektocht en het verlangen naar zo’n bestaan.
Elke zondag luisteren we naar een verhaal uit dat boek vol verwachting.

Motto van de dienst: ‘Waar vind ik troost in bange dagen?’
Mensen zijn onderweg. Ja, natuurlijk. Niemand is niet onderweg. Maar waar zijn ze?
En hoe zijn ze er aan toe? Iemand zegt: ‘Het is alsof ik in een woestijn loop.
Ik voel me alleen, leeg, onveilig, verlaten door God en mensen.’
Ik luister naar hem, naar haar. Ik vraag: ‘Zullen wij samen in een oud verhaal stappen en daarin zoeken naar hoop?’

Wij wagen de sprong naar het verhaal. Wij, vol huiver en onvervulde verlangens.
Wij, die uitzien naar een beetje meer licht. Wij, die blijven hopen en wachten.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar
Familie Bleeksma (echtgenoot en dochters van Marijn Schalij), Hoflaan 17

Uitgangscollecte bestemd voor Missionair werk en kerkgroei : Help de nieuwe kerk in Drachten.
Pioniersplek Yours! in Drachten, verbonden met de protestantse wijkgemeente Oase, wil een plek zijn voor tieners én hun ouders. Jan-Willem ten Hove, een van de twee pioniers:“Het is van belang dat het geloof thuis voeding krijgt en gestimuleerd wordt.” Zoals in veel gemeenten haakten tieners af.  “We zijn al eens begonnen met andere diensten, maar dat werkte niet. We doen het nu anders. Als je tieners wilt bereiken, moet je hen serieus nemen en een relatie met hen opbouwen.” Tieners ontmoeten elkaar tweewekelijks en bezoeken samen festivals of de EO-Jongerendag. “Voorop staat dat we niet ‘entertainen’. Tieners moeten vooral zelf actief worden.” De ouders lezen samen in één jaar de Bijbel en delen dingen via een Whatsapp-groep. De collecte maakt pioniersplekken als Yours!, waar leven en geloven gedeeld wordt, mogelijk.
Van harte aanbevolen!

Solidariteitskas 2017: Nemen we een stapeltje enveloppen mee?
"Voor gemeenten - door gemeenten: kansen zien en benutten".
Met behulp van de Solidariteitskas worden gemeenten in Nederland financieel ondersteund bij plaatselijke initiatieven die ze zelf niet alleen kunnen financieren.
We zijn samen kerk en ondersteunen elkaar! Ook dit jaar liggen de enveloppen met een verzoek tot een bijdrage aan de Solidariteitskas achterin de kerkzaal klaar.
De brieven zijn gesorteerd naar wijk.
Aan iedereen het verzoek een/enkele stapeltje(s) bij hem/haar in de buurt rond te brengen.
Dank voor uw medewerking!
De Kerkrentmeesters

Supermarktactie voor de Voedselbank Spijkenisse e.o.
Sinds enige jaren organiseert Kerk in Actie deze supermarktactie voor de Voedselbank in ons dorp.
Hierbij hebben wij op vrijdag 8 en zaterdag 9 december uw en jouw hulp nodig, in beide supermarkten.
Fijn, als u zich/ als jij je na de dienst komt opgeven bij een van de commissieleden.
Aanmelden kan ook telefonisch: 482743 of per e-mail: diaconie@kerkoostvoorne.nl
Bij voorbaat dank.

Namens de commissie Kerk in Actie:
Annie van Maanen, Trudy van Noordt, Els van Teylingen, Elly van der Hoek.

Begrotingen diaconie en CvK 2018
De begrotingen voor 2018 voor de diaconie en het CvK liggen vanaf volgende week achterin de kerk en in de consistorie. Ook in het komende kerkblad zal e.e.a. worden vermelde en uiteraard in de nieuwsbrief.
De kerkenraad heeft in de vergadering van 8/11 beide begrotingen voorlopig vastgesteld.
Wilt u uw mening geven of een vraag stellen neem dan contact op met:
Els v.d. Berg (begroting diaconie - tel: 482304) of
Gerard v.d. Hoed (CvK - tel: 482743).
Dit kan ook per mail: begroting2017@kerkoostvoorne.nl

Jeugdouderling
De kerkenraad is verheugd u te kunnen melden dat dhr. Danny Langbroek bereid is gevonden de functie van jeugdouderling te aanvaarden.
Indien u (wettige) bezwaren heeft tegen zijn benoeming dan kunt u deze schriftelijk indienen bij de scriba tot uiterlijk vrijdag 8 december.
De datum voor de bevestiging staat nog niet vast u wordt daarover binnenkort op de hoogte gebracht.

Dienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking
Op zondag 17 december is er  een kerstdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking.
Een dienst namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal.
Voorganger Ds. Lennart van Berkel uit Spijkenisse, zal in deze dienst voorgaan.
De dienst begint om 15.30 uur en wordt gehouden bij het Leger des Heils - Korps Spijkenisse aan de Anthonis van der Nootstraat 8 te Spijkenisse.
In deze dienst zullen we het Kerstfeest met elkaar vieren.

“God is nabij – voel maar” is het jaarthema!

In dit seizoen zullen er, uit de Bijbel, verhalen verteld worden waarbij "God is nabij – voel maar" centraal staat.
“Het Kindje Jezus” is voor deze middag het onderwerp van de vertelling.
Medewerking wordt verleend door Het Leger des Heils uit Spijkenisse en door organist Peter de Rijke uit Spijkenisse.
We hopen op de komst van velen naar deze feestelijke kerstdienst!
Iedereen van harte uitgenodigd!

Download hier de flyer