PGO Nieuwsbrief 2017 - 17 november
Dienst zondag 19 november – Najaarszendingsdienst
In deze dienst gaat voor ds. Helene Perfors en de dienst is voorbereid met de commissie Kerk in Actie.
Aart van der Gronden is de organist
Aanvang dienst: 10:00 uur

Het thema: "Bron die nooit opdroogt".

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar mw. S.C. Valkenier-Douma, Abelenlaan 8

Diaconiecollecte is bestemd voor: Stichting Hart voor Zuid-Sinaï.
Stichting Hart voor Zuid-Sinaï zet zich in voor het welzijn van mens en dier in de zuidelijke Sinaï, Egypte. Zuid-Sinaï draaide decennialang enkel op toerisme. De lokale bedoeïenenbevolking profiteerde hier echter nauwelijks van; velen van hen leefden van de kruimeltjes. Al voor de terugval van het toerisme in 2011 ervoer meer dan tachtig procent van de bedoeïenen voedselarmoede. Nu er amper nog een toerist zich in de Sinaï laat zien, wordt de armoede met de dag schrijnender. Een van de projecten van Stichting Hart voor Zuid-Sinaï betreft het herstel van een beschadigde waterput en aanleg van waterbassins voor mensen en dieren in de woestijn, in een gebied dat Wadi Adatal wordt genoemd. Een deel van de omheining van de put is kapot, waardoor het best gevaarlijk is water naar boven te halen. In de woestijn is water schaars en zijn mens en dier afhankelijk van de aanwezige waterputten. Veel zijn dat er niet, wat maakt dat de waterputten die er zijn erg belangrijk zijn voor een heel gebied.

De Herberg is zondagmiddag geopend!
Vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend in de consistorie van de Dorpskerk.
Dhr. Roskam is te gast. Hij brengt oude ansichtkaarten mee met dorpstaferelen van Oostvoorne, Tinte en Rockanje.
U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Woensdag 29 november - Zingen
De eeuwen door is er veel gezongen, zowel buiten als binnen de kerk.
Deze activiteit gaat over zingen binnen de kerk. Er wordt gezongen tijdens de eredienst, we zingen thuis een lied of een psalm of zijn lid van de cantorij of een koor.

Omdat het ook gezellig en leuk is om met een groepje te zingen zonder noodzakelijkerwijs een lidmaatschap te hebben, organiseren we deze activiteit.

We zingen met elkaar liederen of leren een nieuw lied aan.
Elly Bakker begeleidt deze zangavonden samen met één van de organisten.
Tijdens een korte pauze drinken we een kopje thee of koffie.

In de Advents- en Kersttijd woensdag 29 november:
’s middags van 14.30 tot 16.00 uur of ’s avonds van 19.30 uur tot 21.00 uur

Het dagdeel waar de meeste belangstelling voor is gaat door.
Graag aanmelden bij Liesbeth van Wijnen, tel. 48 28 26 of winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Gespreksavond thema “Geloven in het leven van alledag. Hoe doe je dat?”
LET OP: verplaatst naar donderdag 30 november a.s.
Wegens omstandigheden is deze gespreksavond verplaatst naar donderdag 30 november.
Anneke Klavers leidt deze avond. Ze is kerkelijk werker in de Protestantse Gemeente te Zuidland, bij ons inmiddels ook een bekende doordat ze al verschillende keren op zondag tijdens de dienst is voorgegaan.

Op deze avond spreken we bijvoorbeeld over:
Kan ik in mijn dagelijks leven uiting en vorm geven aan mijn geloof? Of over Geloof ik in mijn dagelijks leven, sta ik achter de dingen die ik op een dag doe?

De avond is donderdagavond 30 november in de consistorie van de kerk van 19.30 – 21.30 uur.
Vragen of aanmelden bij Liesbeth van Wijnen, 48 28 26 of winterwerk@kerkoostvoorne.nl

Supermarktactie voor de Voedselbank Spijkenisse e.o.
Sinds enige jaren organiseert Kerk in Actie deze supermarktactie voor de Voedselbank in ons dorp.
Hierbij hebben wij op vrijdag 8 en zaterdag 9 december uw en jouw hulp nodig, in beide supermarkten.
Fijn, als u zich/ als jij je na de dienst komt opgeven bij een van de commissieleden.
Aanmelden kan ook telefonisch: 482743 of per e-mail: diaconie@kerkoostvoorne.nl
Bij voorbaat dank.

Namens de commissie Kerk in Actie:
Annie van Maanen, Trudy van Noordt, Els van Teylingen, Elly van der Hoek.