PGO Nieuwsbrief 2017 - 20 oktober

Dienst zondag 22 oktober
Voorganger is ds. Harry Doornbos, Ron van Halen is de organist.
De dienst begint om 10:00 uur

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar  mw. Anita Eggink-van der Poel, Burchtlaan 25

Dienst zondag 29 oktober – Tienerdienst
Volgende week zal de tienerdienst geheel in het teken staan van wereldveranderaar Maarten Luther.
Deze man had kritiek op de kerk en liet dat horen ook.

Maar wat had hij nu precies te melden?  En waarom?
Tijdens de dienst doet Maarten zelf zijn verhaal, komen de tieners in actie en kunt u/kan jij ook niet passief achterover leunen.
Kortom: een leuke dienst met een boeiend thema.

Barbara Broeren leidt de dienst en muzikaal worden we ondersteund door de band Sweetwood Experiment.
De dienst is niet alleen voor tieners leuk, maar zeker ook voor kinderen. Dat betekent dat de kinderen de hele dienst in de kerk mogen blijven.
Wilt u dat liever niet (of de kinderen zelf niet) dan kunt u ze voorafgaand aan de dienst in de consistorie brengen.

Dinsdag 31 oktober Reformatiedag (of Hervormingsdag)
Deze dag staat in het teken van Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd. Uiteindelijke leidde het verzet van Luther tot de Reformatie, een breuk met de kerk van Rome. In de 16e eeuw zijn de protestantse kerken
ontstaan en inmiddels bestaat de protestantse kerk 500 jaar.

Een vernieuwingsproces dat de kerk en de wereld heeft veranderd.
Ds. Nita van der Horst en organist Jolanda Zwoferink hebben met een aantal gemeenteleden een reis gemaakt naar Duitsland om enkele bekende Luther gedenkplaatsen te bezoeken. We zien en horen hiervan.

Maar er is nog meer, namelijk de vraag hoe het toch mogelijk is dat Maarten Luther zijn sporen achterliet in de kerk, cultuur, wetenschap, politiek, economie, theologie, taal en het onderwijs.

Was 500 jaar Reformatie reden voor zo’n groot feest?

Dinsdag 31 oktober om 19.30 (inloop vanaf 19.15 uur) tot ongeveer 21.45 uur is er een avond over de reformatie.
Het programma:
  • Jolanda Zwoferink speelt enkele passende muziekstukken
  • We zien enkele foto’s van locaties en plaatsen die tijdens de reis bezocht zijn
  • Ds. Leendert Jan Lingen verzorgt een boeiende lezing over Luther.

De volgende thema’s komen aan bod:
De tijd van Luther, de mens Luther, de levensloop van Luther, thema’s die Luther bezighielden, de PR van Luther, de sterke en zwakke kant van Luther en de betekenis van Luther vandaag de dag.

U bent van harte welkom!

Voor wie steekt u een kaarsje op?
Zoals voorgaande jaren is ook dit jaar de Dorpskerk donderdag 2 november geopend om te herdenken.

Donderdag 2 november is Allerzielen.

Wereldwijd worden in de Roomse traditie op deze dag overledenen herdacht. Het simpel aansteken van een kaarsje is een ritueel dat je kort na een overlijden maar ook jaren later weer terugbrengt bij diegene die er niet meer is.
Voor iedereen, gelovigen en niet gelovigen wil de Protestantse Gemeente Oostvoorne de Dorpskerk openstellen en de mogelijkheid bieden om stil te staan bij hen die ons ontvielen.

De kerk is geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur.
U kunt een kaarsje branden of gewoon stil zijn.
Van 19.30 tot 19.45 uur zal er een korte vesper zijn. In dit kwartier worden stilte en muziek afgewisseld met gesproken worden om even stil te staan bij het leven van uw overleden dierbare, bij uw eigen leven en dat van mensen om u heen of de ‘mensen zonder naam’ die gestorven zijn door het geweld in onze wereld.

Op zondag 26 november zal in de  gedachtenisdienst stilgestaan worden bij de leden van de PGO die het afgelopen jaar overleden zijn.
In de Protestantse traditie vind dit plaats op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondag voor het begin van de Adventstijd.

Het pastoraal team

Sint-Catharijne Cantorij viert jubileum met Cantorijendag en Evensong
De Sint-Catharijne Cantorij bestaat dit jaar 30 jaar en viert dit jubileum op zaterdag 4 en zondag 5 november.
Op zaterdag organiseert de cantorij een Cantorijendag.
De cantorijen van Hellevoetsluis en  Oostvoorne oefenen samen met de Sint-Catharijne Cantorij  aan een Evensong onder leiding van Rinus Verhage, Elly Bakker en Aart van der Gronden tevens organist.

De Evensong begint om 17.00 uur in de Sint-Catharijnekerk.
Onder andere worden uitgevoerd het Magnificat & Nunc Dimittis van  Charles Wood en vaste gezangen voor een avondgebed volgens de Anglicaanse traditie.
U bent van harte welkom.
De toegang is gratis met bij de uitgang een collecte.

Download HIER het affiche

CKVB - Uitnodiging Kerkdienst 5 november 2017
Op zondag 5 november is er weer (namens alle kerken op Voorne Putten, Rozenburg, Rhoon en Poortugaal) een kerkdienst, met en voor mensen met een verstandelijke beperking.

Deze dienst met voorganger ds. Adrian Blom begint om 15.30 uur, en wordt gehouden in de Kern aan de Eikenlaan te Spijkenisse, in deze dienst zullen we het Avondmaal met elkaar vieren.
“God is nabij – voel maar” is het nieuwe jaarthema!

In dit nieuwe seizoen zullen er, uit de Bijbel, verhalen verteld worden waarbij "God is nabij – voel maar" centraal staat.
Het avondmaal is voor deze middag het onderwerp van de vertelling.
Medewerking wordt verleend door de gospelgroep Desire uit Hellevoetsluis, en door organist Peter de Rijke uit Spijkenisse.

Onze diensten worden georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking, maar uiteraard is iedereen van harte welkom!
We vinden het fijn om ook u in onze diensten te ontmoeten.
We nodigen u dan ook van harte uit om deze dienst met ons mee te vieren.
Van harte welkom allemaal!

Download hier de flyer