PGO Nieuwsbrief 2017 - 13 oktober

Dienst zondag 15 oktober – afscheid en bevestiging ambtsdragers
Voorganger is ds. Anke Dekker uit Brielle.
Ron van Halen is de organist. Een dienst m.m.v. de cantorij die onder leiding staat van Elly Bakker

We nemen afscheid van 6 ambtsdragers t.w.:
  • Diakenen: Elly v.d. Hoek, Trudy van Noordt en Hans Hoedemaker
  • Kerkrentmeester/ouderlingen: Johan Griffioen en Hans van Driel
  • Jeugdouderling: Jan Varekamp

Eerder kondigden wij al 3 nieuwe ambtsdragers aan en omdat er geen wettelijke bezwaren zijn ingediend worden zondag bevestigd:
  • Als diakenen: Els van den Berg en Joke Kruik
  • Als kerkrentmeester/ouderling: Bart van der Reijden

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar mw. C. Sluimer-van Putten, Patrijzenlaan 226

1e collecte bestemd voor Kerk in Actie - Werelddiaconaat (Zuid-Sudan) – Wereldvoedseldag: Zaaigoed en bijenkorf voor Zuid-Sudanese vrouwen.
In Zuid-Soedan lijden vrouwen zwaar onder het voortdurende geweld, en onder discriminatie en armoede. In vaak uitzichtloze omstandigheden moeten zij hun kinderen zien te voeden en te kleden. Zij doen dit vooral met kleinschalige landbouwactiviteiten. Partnerorganisatie ERP (Environmental Rehabilitation Program) ondersteunt de meest kwetsbare vrouwen met landbouwtraining en zaaigoed, zodat zij hun productie kunnen verhogen. Komend jaar wil ERP ook 100 vrouwen trainen in het houden van bijen en in het verwerken, verpakken en verkopen van honing. De vrouwen krijgen een eigen bijenkorf. De honing levert deze kwetsbare vrouwen een broodnodige aanvulling op het gezinsinkomen op.
De ambitie van ERP is om de armoede van deze 100 vrouwen met 80% terug te dringen. Collecteer mee voor dit mooie project!

Dienst zondag 22 oktober
Voorganger is ds. Harry Doornbos, organist: Ron van Halen

De Herberg is zondagmiddag geopend!
Vanaf 15.00 uur (tot ongeveer 17.00 uur) is de Herberg geopend in de consistorie van de Dorpskerk.
Annie van Maanen neemt ons, via foto’s die ze daar gemaakt heeft, mee naar Schotland.

U bent van harte welkom, wij zorgen ervoor dat de koffie en thee klaar staat.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Geleide meditatie donderdag 19 oktober 19.30 uur (deur open 19.15 uur)
U kunt (opnieuw) meedoen met een zoektocht naar je gedachten en gevoelens. Leren naar jezelf te luisteren. Waar komt de rusteloosheid en onvrede vandaan?
De geleide meditatie wordt gegeven door Raick Rienks, die jarenlange ervaring met meditaties heeft.
Zittend en luisterend komen alle sleutelwoorden van de meditatie aan bod, zoals acceptatie, vertrouwen, niet oordelen, bewust zijn, mededogen, rust en vrede.

Informatie bij Raick Rienks, via mail: pastoraat@kerkoostvoorne.nl of  telefonisch bij één van de leden van het pastorale team (zie kerkblad)

Jeugd (-ouderling)
Na zondag hebben we geen jeugdouderling meer en dit is iets waar wij ons als kerkenraad zorgen om maken.
Er zijn verschillende
contacten geweest met mensen die ons verzoek in overweging hebben genomen maar helaas is tot heden niemand bereid gebleken deze belangrijke taak op zich te willen nemen.

De kerkenraad is inmiddels zo klein geworden dat we deze taak ook niet zomaar even bij iemand anders onder kunnen brengen. Het is van groot belang dat onze jeugd een vertegenwoordiger houdt in de kerkenraad en daarom doen wij nogmaals een beroep op u om echt heel serieus over dit verzoek na te denken.
Vaak is (gebrek aan) beschikbare tijd een reden om nee te zeggen, misschien is het een idee om deze taak dan met iemand anders in te vullen.
Laat de kerkenraad of belangrijker....laat onze jeugd niet in de steek!