PGO Nieuwsbrief 2017 - 6 oktober

Zaterdag 7 oktober

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood
Morgen 7 oktober vindt weer de jaarlijkse kledinginzameling plaats.
Sam's kledingactie is blij met uw goede, nog draagbare kleding, schoenen en huishoudtextiel, graag verpakt in gesloten plastic zakken.

De Dorpskerk is het inleverpunt en zal van 10.00 uur tot 12.00 uur geopend zijn.

Dit najaar gaat de opbrengst van de ingezamelde kleding naar een bijzonder project waarmee de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan geholpen worden.
In samenwerking met Hulporganisatie Cordaid zullen bijna 4000 gezinnen een hulppakket ontvangen. Zo'n pakket bevat vissersmateriaal, gereedschappen en zaden, zodat gezinnen zelf weer voor hun voedselvoorziening kunnen zorgen.
De verwachting is dat op termijn meer dan 11000 mensen profiteren van deze vorm van hulp.  Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.
Commissie Kerk in Actie

Orgelconcert in Dorpskerk
Op zaterdag 7 oktober geeft Jolanda Zwoferink een orgelconcert in De Dorpskerk van Oostvoorne.
Op het programma staan werken van o.a. Sweelinck,  Scheidemann en Bach.
"Het pas gerestaureerde Bätz-orgel in de Dorpskerk is een prachtig instrument en leent zich uitermate goed voor concertspel.
Het concert is gratis toegankelijk. Aan het einde is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Aanvang 15.00 uur.

Zondag 8 oktober

Dienst zondag 8 oktober
Voorganger is mw. A. Klavers (Spijkenisse)
Jolanda Zwoferink is de organist.

De bloemen uit de kerk gaan zondag als groet namens de gemeente naar dhr. en mw. Ruigrok, Schepenenweg 17

Zondag 15 oktober

Dienst zondag 15 oktober – Bevestiging en afscheid ambtsdragers
Voorganger is ds. A. Dekker (Brielle), Organist: Jolanda Zwoferink, aanvang 10:00 uur

De Herberg volgende week zondag weer open!
Zondagmiddag 15 oktober vanaf 15.00 uur is de Herberg weer geopend.
Annie van Maanen, Anneke Poldervaart en Liesbeth van Wijnen

Geleide meditatie donderdag 19 oktober 19.30 uur (deur open 19.15 uur)
U kunt (opnieuw) meedoen met een zoektocht naar je gedachten en gevoelens. Leren naar jezelf te luisteren. Waar komt de rusteloosheid en onvrede vandaan?
De geleide meditatie wordt gegeven door Raick Rienks, die jarenlange ervaring met meditaties heeft.
Zittend en luisterend komen alle sleutelwoorden van de meditatie aan bod, zoals acceptatie, vertrouwen, niet oordelen, bewust zijn, mededogen, rust en vrede.

Informatie bij Raick Rienks, via mail: pastoraat@kerkoostvoorne.nl of  telefonisch bij één van de leden van het pastorale team (zie kerkblad)

Berichtje van de dominee

Beste mensen,
Allereerst wil ik u en jullie hartelijk bedanken voor alle vormen van medeleven.
Dat doet heel erg goed. Naar omstandigheden gaat het redelijk goed. Weliswaar val ik onder de categorie “mensen met een hersenbeschadiging’’, maar ik besef heel goed dat ik geluk heb. Sommige uitvalverschijnselen, zoals zichtveld en diepte herstellen zich.

Volgens neurologen en revalidatieartsen is het in december op zijn vroegst mogelijk de balans op te maken. Dan wordt er ook gekeken “hoe nu verder”.
Dat is zowel voor de gemeente goed als voor mij.
Op de achtergrond leven we mee met het leven in de gemeente.
We zijn blij met de nieuwe ambtsdragers en we wensen hen Gods zegen toe.

Met een hartelijke groet mede namens Jaap
Ds. Nita van der Horst